A történelem ismétli önmagát

Időkép

A következő napokban újra nagy mennyiségű csapadékra, illetve viharossá fokozódó szélre van kilátás.

A történelem ismétli önmagát – jelen esetben azonban ez senkinek sem jelent jó hírt. A következő napok időjárása ugyanis nagy mértékben fogja tükrözni a május harmadik hétvégéjét, amikor is országszerte átlagosan 100 mm csapadék, teljes Magyarországra vetítve összesen 10 milliárd köbméter, 5 Balatonnyi vízmennyiségnek megfelelő eső hullott, illetve Bakonyban 162 km/h-val megdőlt az eddigi szélrekord.

A Kárpát-medence időjárását ugyanis egy peremciklon fogja meghatározni, amely hatására nagy mennyiségű csapadékra számíthatunk. Kiemelendő a Dunántúl és az északi országrész, itt ugyanis 50-70 mm, helyenként akár 80-90 mm eső is hullhat. Ez feltehetőleg további problémákat fog okozni az ár- és belvíz sújtotta területeken. Ennél kevesebb mennyiségű esőre a nyugati határszélen és az Alföldön élők számíthatnak. A nyugati és középső országrészben további gondokat okozhat az ismét viharossá fokozódó szél, mely a felázott talajból könnyedén kicsavarhatja majd a fákat. (Hétfőn emellett a déli és keleti országrészben zivatarok is kipattanhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet.)

A hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek, a hőmérsékletek kedden többnyire 15 fok alatt maradnak, de helyenként még a 10 fokot sem fogják elérni. A hét második felében javulás kezdődik, csütörtökön már 20 fok feletti maximumok is lehetnek.

Forrás: Időkép

3 hozzászólás “A történelem ismétli önmagát” bejegyzésre

  1. ződ szerint:

    Még a Nap is másképp fog sütni mondta Viktor! Csinálja vissza Elnök úr, süssön ahogy régen! Marhául unom már az esőt!

  2. bögöly szerint:

    Érdekes! Amióta az új kormány hivatalba lépett, egy percre se sütött ki a nap.

  3. Ditte szerint:

    bögöly! Arról volt szó, hogy másképpen fog sütni a nap, nem arról, hogy többet, vagy erősebben.:)

Itt lehet hozzászólni !