Sikerek a Felnőtt és Veterán Kick-box Világbajnokságon

Csepel.hu

10 világbajnoki címet szereztek a Halker-KirályTeam válogatott versenyzői az albufeirai WAKO Felnőtt és Veterán Kick-box Világbajnokságon.

Múlt hét végén fejeződtek be a küzdelmek a november 17-26. között megrendezett WAKO felnőtt és veterán kick-box világbajnokságon, melynek a Portugáliában fekvő festői óceánparti település Albufeira adott otthont.

A részvételi csúcsokat döntő világbajnokságra ezúttal 70 ország több, mint 1400 versenyzője adta le nevezését. A minden eddiginél nagyobb versenyzői létszámot hozó világverseny volt a 2023-as versenyszezon legfontosabb viadala a felnőtt és veterán korosztály számára.

A magyar válogatott színeiben 22 fős delegációval vágott neki a Halker-KirályTeam az embert próbáló feladatnak.

A Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd és Bálint Zoltán edzőtrió által vezényelt csapat már a selejtezők során megvillantotta oroszlánkörmeit és tisztán látszott, hogy remekül sikerült a formaidőzítés és kiváló formában érkeztek meg a versenyzőink a világbajnokságra.

Ahogy teltek a napok, a tatamin és a ringben elért győzelmek egyre fényesebb jövőképet festettek és a legjobb 8 között megvívott csaták után – a biztos dobogós helyezések bebiztosításával -már az is körvonalazódott, hogy nem csak maga a világbajnokság dönthet történelmi részvételi csúcsot, de a Halker-KirályTeam is ennek a kapujában áll az eredményességet tekintve.

A felnőtt és veterán korosztályban küzdő versenyzőink összesen 10 (!) világbajnoki címet, 3 ezüstérmet és 5 bronzérmet szereztek a sportágban legnagyobb presztizzsel bíró megmérettetésén.

Ezzel az eredménysorral pedig a csapat megdöntötte az eddigi legeredményesebb világbajnoki szereplését (8 arany) és vastagon hozzájárult a teljes magyar csapat kimagasló végső helyezéséhez (3. hely) az összesített éremtáblán, ahol ugyanannyi aranyérmet szerzett a válogatott, mint a második helyen végző olasz-, és az első helyen záró török csapat (a megszerzett ezüst és bronzérmek száma rangsorol ilyenkor).

Több versenyzőnknek is sikerült egynél több érmet bezsebelnie, teljesítményével mégis kiemelkedett a három érmet szerző Fésű Lajos (2 arany, 1 bronz) és a szintén duplázni tudó Száraz Gergő (2 arany), továbbá a veteránoknál az összes mérkőzését sikerrel abszolváló Diligens Klaudia (2 arany). A többiekről is elmondható, hogy fantasztikus formában és óriási akarattal küzdötték végig a versenyt, melynek alább láthatjuk az eredményét.

Gratulálunk minden versenyzőnek és az edzői stábnak.

  1. évi Világbajnokaink:

Cselovszki Patrik (PF 57 kg)

Bálint Martin (PF 74 kg)

Száraz Gergő (LC 63 kg)

Fésű Lajos (LC 69 kg)

Kovács Laura Fanni (LC 55 kg)

Száraz Gergő (KL 63 kg)

Fésű Lajos (KL 69 kg)

Diligens Klaudia (veterán PF 55 kg)

Diligens Klaudia (veterán LC 55 kg)

Gábor Zoltán (veterán LC 74 kg)

 

Ezüstérmeseink:

Zajácz Bence (PF 79 kg)

Szabó-Tóth Dávid (FC 91 kg)

Juhász Gergő (veterán PF +94 kg)

 

Bronzérmeseink:

Fésű Lajos (PF 69 kg)

Bozók Szabolcs (LC 57 kg)

PF csapat (Cselovszki Patrik, Bálint Martin, Zajácz Bence)

Gábor Zoltán (veterán LC 74 kg)

Juhász Gergő (veterán LC +94 kg)

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !