Orbán bejelentette: elvonja az extraprofitot a kormány a bankoktól és a multiktól, hogy megvédje a rezsicsökkentést

Mandiner

Orbán Viktor miniszterelnök fontos háborús veszélyhelyzeti bejelentéseket tett.

A miniszterek bemutatását követően nem sokkal rendkívüli bejelentést tett a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Háborús veszélyhelyzetet hirdetett, amely kedd éjféltől lépett életbe. Szerda kora délután ülésezett a kormány, valamint közölte a miniszterelnök, hogy szerda délután újabb – kapcsolódó – intézkedésekről számol majd be.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor szerda délután bejelentette, elvonják az extraprofitot a bankoktól, valamint a multiktól, hogy annak segítségével megvédjék a rezsicsökkentést. A miniszterelnök kifejtette, a mai kormányülésen áttekintették az ország gazdasági helyzetét. „A háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul”,

ez a két tényező drasztikus áremelkedésekhez vezet.

Elmondta, az energia ára tovább emelkedik és ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat. Hozzátette, hogy mivel a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenie a kormánynak, így létrehoznak két új alapot:

egy rezsivédelmi, valamint egy honvédelmi alapot.

A bejelentés során Orbán Viktor kifejtette, az emelkedő kamatok, valamint az emelkedő árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, „extraprofitra” tesznek szert. Ezért arra kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy az extraprofitjuk nagy részének a két új alapba való befizetésével támogassák a rezsicsökkentést, valamint a honvédség megerősítését.

Az intézkedések időben korlátozottak, két évre szólnak: 2022-re és 2023-ra. A miniszterelnök hozzátette, akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azokat kéri, valamint azoktól elvárja, hogy

segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez. 

A részletek és a számok a holnapi kormányinfón következnek.

Forrás: Mandiner

29 hozzászólás “Orbán bejelentette: elvonja az extraprofitot a kormány a bankoktól és a multiktól, hogy megvédje a rezsicsökkentést” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Így kell ezt csinálni, bravó!

  2. László szerint:

    “3 milliárd forintot vesz el a kormány a fővárostól, hogy sporteseményeket tudjon finanszírozni” – Karácsony Gergely ezt a hírt nem fogja lájkolni…

  3. László szerint:

    “Orbán Viktor a legbefolyásosabb magyar” – sikerült is bedöntenie a forintot. Kósa 2.0

  4. Horváth János szerint:

    Se mi van a száguldó gazdasággal?

  5. PáLoS TReND szerint:

    A VALÓSÁG AZONBAN az, HOGY ORBÁNIA=HÉBER GYARMAT!!!
    A SZEMITA HÓHÉR (Dr. IGNÁCZ GYÖRGY!!!) BENT TARTAT6JA a BÖRTÖNBEN BUDAHÁZYT!!!…- ÚGY, HOGY ÁLLÍTÓLAG MÁRIA ORSZÁGA 1 SZABAD ORSZÁG és a MAGYAROKÉ!!!
    Dr. IGNÁCZ GYÖRGY SAUL FAJÚ ÍTÉLKEZŐ az ELTE ÓRAADÓJA (Email: ignaczg@staff.elte.hu) VALÓBAN MEGÉRETT a MAGYAR HAZAFIAK SZERETETÉRE/”SZERETGETÉSÉRE”!!!
    ITT az ÁTKOZOTT CÍME 1136 Bp, Gergely Győző utca 3/A, 2. emelet, 7.), HOGY SENKI SE MENJEN EL MELLETTE “HÁLAADÁS” NÉLKÜL!!!
    MAGYAR JÉZUS 2022-ben: BUDAHÁZY GYÖRGY!!!

  6. Nagy János szerint:

    Majd az embereken csapodik le az elvonás. Majd azokra hárítják! A milliárdosok profitját is meg kellene adóztatni !

  7. kormánypárti kitiltott szerint:

    Melyik magyar bejegyzésű légitársaságoktól von el?
    Erre kíváncsi vagyok! 🤣❓
    Egyvödör milliárd bukta után rájöttek, hogy csak a magyaroknak kellene occsóbbér’ adni az üzemanyagot?

  8. László szerint:

    Ott a Sólyom Nemzeti Légitársaság (látványterven). A gazdaság addig száguldott (papíron) míg tartott a kampány. Lehet nézegetni a csepeli látványterveket (is), tervek maradnak. Tavaly ősszel kezdődött a mélyrepülés, hol volt akkor még a háború. Most már rá lehet fogni.

  9. kormánypárti kitiltott szerint:

    Orosz barátaitok és a majomhimlő:

  10. Nagyapó szerint:

    Azért jó lenne, ha értenék is amit olvasnak (vagy ne hazudjanak!)! Hol olvasnak magyar légitársaságokról? A miniszterelnök úr csak légitársaságokról beszélt. Hogy ne maradjanak tudatlanok, egyenlőre 10 €/fő összegről van szó (felszálló utasonként).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    Horváth János! “Márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 511 400 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 352 200 forint volt. A 8,5 százalékos márciusi inflációval és a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 17,3 százalékos emelkedésével számolva a reálkereset 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.”
    Jaaa!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Nagyapó szerint:

    Apropó!!
    A brit energetikai cégek a következő tizenkét hónapban további 25 százalékos különadót fognak fizetni, aminek köszönhetően akár ötmilliárd fontot tud beszedni az állam.
    Hát nem érdekes?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. László szerint:

    Mi ebben az érdekes? A britek csak nem Orbántól vették az ötletet? Ki ne találja mert lefordulok a székről! Nettó 352 ezer? Hol van az? Garancsi cégénél netto 230körül kerestem zimbabwei körülmények között. De hát megmondta Parragh úr is 11milliós órával a kezén, elég nekünk az adrenalin löket. 🤣

  14. Babi szerint:

    A kormány által elherdált pénzt most be kell vasalni valakin, ahelyett, hogy a tiborc hiperprofitáló cégét megcsapolnák. Nyakkendős bűnözők….és még récselnek is lett bababoltja a xii.kerületben.

  15. László szerint:

    Babi abban boltban vehet 8 ezerér cumit. Nincs rá pénze? Akkor csak saját magában keresse a hibát.

  16. László szerint:

    “6,6 milliárdot hozott a dohánybiznisz Lázár János holdudvarának…”
    A nyereségből 6,3 milliárd forint osztalékkivétet szavaztak meg a tulajdonosok, a részvények 51 százalékát birtokló Tabán Trafik Zrt. és a 49 százalék részesedésű BAT Pécsi Dohánygyár Kft. A profitból év közben 3 milliárdot már kivettek, áprilisban pedig a maradék 3,3 milliárdot is kifizették.

    – nesztek extraporofit, kormányos meg a nagyapó remélem tapsikol örömében…

  17. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció nagy zavarában, szokásuk szerint, összehordanak mindenféle marhaságot. A kormány annak a nyereségtöbbletnek (gy.k. extraprofit) egy részét vonja el, ami mögött nincs tevékenység!!!
    Milyen extraprofit jelentkezett a dohánycikkeknél, vagy a kaszinóknál?, stb.? Ja, semmi csak működik a proli irigység!! (Ugye László! Gyurcsány(i) nem vesz fel osztalékot??🙂)
    László! Igaz, hogy a britek rég kitalálták, hogy 25%-kal sújtsák az extraprofitot, de csak most jelentették be!🙂🙂 A bevétel egy részét a 10 MILLIÓ SZEGÉNYSÉGI KÜSZÖB ALATTI családnak juttatják!!! (10 millió család, az hány ember?) A törvényt az ellenzéki Munkáspárt és a Skót párt is megszavazta!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. László szerint:

    A dohánycikkeknél meg a kaszinóknál magát a bevételt hívhatjuk extraprofitnak. Vajon miért szálltak rá a kormánytagok meg a haverok? A legnagyobb üzlet. Vagy lehet non-profit szervezetként működnek?

  19. Nagy János szerint:

    Ami sérti a zsebeiket gátlástalanul töltögetők érdekeit az tabu /milliárdosok, rokonok milliárdjai, a főcsókos kaszinói, cigaretta biznisz stb./ ! Mennyit is tesznek zsebre !? Megadóztatni keményen őket !” Oszt jónapot” !! ,

  20. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Ha ilyen rohadt jól mennek a dolgok, akkor minek ez az újabb adó? Ja, hogy még lehet kopasztani a népet!

  21. László szerint:

    “655 millió forint bevételt hozott a 17 milliárd forintból megrendezett vadászati világkiállítás”
    – hány ezer ilyen eset lehetett, ezért tartunk itt. Tudom messzire vitték a hírünket..

  22. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó!
    Ami mögött nincs tevékenység???
    Az nálam a “fiktív”!
    Tehát mit csináltak? Számlagyárat?
    Maga tényleg egy idióta. 🤣👏👍

  23. László szerint:

    “Óriási profitot termelt Lőrinc barát sportmárkája, a 2Rule.
    Még soha nem volt ekkora nyeresége a cégnek. 2021-ben 138,6 millió forint tiszta profit keletkezett a cégnél az előző évi 108,3 millió után. Ezzel története legjobb évét zárhatta a 2rule-t forgalmazó cég.” – van itt extraprofit

  24. László szerint:

    “Az Audi 400 milliárd forintnyi osztalékot visz haza Magyarországról…”
    Napvilágot látott a magyarországi Mercedes és Audi-gyár mögött álló társaságok eredménye, ezek alapján írta meg az Mfor,hu, hogy a cégek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is számottevő osztalékfizetésről döntöttek. A lap szerint most is kisöprik a céget: a tavalyi év eredményét meghaladó összegű osztalékról döntött a társaság.

    – talicskázás…talicskázás. Gondolom stratégiai partner, nem szólunk érte mert még megsértődnek.

  25. László szerint:

    “Összesen 393,9 millió forint osztalék származott Várkonyi Andrea cégéből…”
    “Két év alatt 19 milliárd forintot vettek ki a néhai Andy Vajna kaszinóiból Garancsiék…” – jönnek ám az extraprofit jelentések.

  26. Nagyapó szerint:

    Gratulálok a moslékkoalíció csepeli tagjainak!🙂 Ennyi ökörséget összehordani komoly teljesítmény! Gondolom besegítenek MZP-nek (akinek fogalma sincs arról, hogy a járadék és a járulék más fogalom), vagy tőle veszik át a hülyeségeket?
    Jó munkát, irány ’26-ra a 3/4-ért!!🙂🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó!
    Valahol írtam, hogy én annek örülök, hogy ön is fizet mindent velem együtt! 😜

  28. László szerint:

    “285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, Szijjártó Péter felesége” – mindegyik milliomos, hívhatja ökörségnek. Ideje lenne ébredezni hogy is van ez. Ez se nem járadék vagy járulék, hanem hányadék..

  29. Nagyapó szerint:

    László! Gy.k. a cégeket azért alapítják, hogy nyereséget termeljenek! Érthető? A tulajdonosok nem havibérért dolgoznak, hanem a nyereségből osztalékot vesznek fel. Érthető?
    Van amikor egy cégnek úgy képződik nyeresége, hogy az nem a termelésből adódik, hanem az átlagos hasznon felül egyéb módon elért nyereségből fakad (pl Weiss Manfréd vagyona a háború alatt megháromszorozódott, miközben az ország tönkrement).
    A proliirigység nem közgazdasági fogalom!!!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !