Elhunyt dr. Juhász György nyugalmazott főigazgató-főorvos

csepel.hu

Meghalt dr. Juhász György (1948-2021), a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat nyugalmazott főigazgató-főorvosa. Mezőkövesden született, orvosi diplomáját 1973-ban szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Szülészet-nőgyógyászatból 1977-ben, társadalom-orvostanból pedig 1990-ben szakvizsgázott. 2012-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen Egészségügyi Menedzsment Specialista diplomát szerzett.

2010 és 2019 között a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató-főorvosaként dolgozott. Ezt megelőzően élete folyamán az egészségügy számos területén tevékenykedett és szerzett tapasztalatokat. Fiatal éveiben dolgozott mentőorvosként, baleseti sebészeti osztály orvosaként, vidéki körzeti orvosként, szülész-nőgyógyászként. Tevékenykedett az egészségügy szervezési és módszertani területén, igazgató főorvosa volt a Monori Önkormányzat Egészségügyi Intézményének, valamint a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnak is, valamint ellátta a büntetés-végrehajtási intézmények egészségügyi szakellátási feladatait is. Az Országos Onkológiai Intézet adjunktusa volt. Egész pályafutása során folyamatosan tevékenykedett szülész-nőgyógyász szakorvosként, elismert szülész-nőgyógyász volt.

Rendkívül aktív társadalmi életet élt, többek között az Angyal István Egységes Magyar Nemzetőr Egyesület elnöke, a Rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány alapítója volt. 2019-ben, Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat kapott. Idén augusztus 20-án Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter javaslatára a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

4 hozzászólás “Elhunyt dr. Juhász György nyugalmazott főigazgató-főorvos” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ő volt az , akit eltiltottak?

  2. csakúgy szerint:

    Igen.

    Moderált link.

    Még élhetett volna …

  3. Gratulálok szerint:

    A némethisták fogynak, a borbélyisták szaporodnak.

  4. Dr Kriston Mihály szerint:

    Nekem a hír mai. Osztálytársam és barátom volt Mezőkövesden .Könnyű álmot kívánok Neki. Az amerikai gazdák ezüst 50 centest tettek a tejszállító kannába és nem romlott meg, mi meg a másik kannából isszuk a tejet és teszünk hozzá antibiotikumot! Qui prodest? A nők gyógyulása érdekes? Mintha a nemet húzták volna alá ” Holger Antalék” annak idején.

Itt lehet hozzászólni !