Elindult a Csepeli közpark igényfelmérése – a jövőbeni parkhasználók véleményét várja a Budapest Fejlesztési Központ

csepel.hu

Az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfelületi fejlesztéséhez, a Csepeli közpark kialakításához várja leendő a parkhasználók véleményét a Budapest Fejlesztési Központ július 31-ig kitölthető online kérdőívében.

A Főváros és a Kormány közös döntéshozó testülete, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa jóváhagyásával a Budapest Fejlesztési Központ az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfelületi fejlesztéseként Észak-Csepelen új közpark kialakításának tervezését kezdte meg.

A területen egy 36,2 hektáros, városlakók számára nyitott park jönne létre. A korábban elkészült, úgynevezett mesterterv számos olyan elemet tartalmaz, amelyek egyrészt biztosítják az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítják a városi mikroklímát és bővítik az ökológiai sokszínűséget.

A Csepeli közparkba a nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztások mellett, gyalogos- és kerékpárosutakat, sétányokat, fás ligeteket, és megannyi közösségi funkciót is tervez a Budapest Fejlesztési Központ, kezdve a közösségi sportpályáktól (kültéri fitnesz park, mászófal, görpark) a közösségi kertekig.

Ezeket a már meghatározott elemeket alapul véve, de leendő a parkhasználók igényeihez igazodva születhet meg a park végleges terve. A Csepeli közpark részletes tervezését ezért egy igényfelmérés előzi meg, hogy a jövőbeli parkhasználók számára a leginkább megfelelő nagypark jöhessen itt létre.
A Budapest Fejlesztési Központ kérdőívét 2021. július 31-ig van lehetőség kitölteni.

A kérdőív az alábbi hivatkozáson érhető el:

http://csepelikozpark.hu

13 hozzászólás “Elindult a Csepeli közpark igényfelmérése – a jövőbeni parkhasználók véleményét várja a Budapest Fejlesztési Központ” bejegyzésre

  1. V. P. szerint:

    Gondolom a Mészáros Holding lesz a kivitelező. A csepeli plakátolást már megkapta 15 évre. Ez az igazi gazdasági diktatúra!

  2. Hozzászóló szerint:

    Az észak-csepeli fejlesztések, a vízparti rehabilitáció az egész kerület megítélésének jót fog tenni. Közel és hosszútávon a kerületi ingatlanok értéknövekedésével bizton lehet majd számolni.
    Csak azzal a fránya közlekedéssel kellene már valamit kezdeni, hogy ne átszállásokkal lehessen elérni a főváros ütőerét.

  3. Betke szerint:

    Hozzászóló, melyik kerületi ingatlan értéknövekedésére gondol? A Szabó telepi? Ady E. úti? A hév melletti vállalkozások a Szabadkikötőtől a Kvassay hídig?

  4. robi szerint:

    Egy csepelihez hasonló panellakásért Kőbányán 30%-al magasabb összeget is megadnak.
    A közlekedési viszonyok össze sem hasonlíthatók.

  5. Gary Ridgeway szerint:

    Itt senki nem vár semmit! Az 1 bites mongolFidiótákat etetik be.
    Az lesz, amit fent kitaláltak. 😜

  6. Atesz szerint:

    Szerintem csináljunk egy olyan külföldi egyetemnek amit nem tilthatnak ki az országból, vagy nem lehetetleníthetnek el, egy nagy parkot, ahol csak a fityityiszesek buzulhatnak és ronthatnak meg gyerekeket papok társaságában bűntetlenül…
    Vagy egy nagy alapítványi parkot, ahova csak az mehet be, akit az a tisztségviselő keresztyény kormánybarát fa…opó engedhet csak be akit holnap megválasztása 10-15 évre 😉

  7. Hozzászóló szerint:

    Betke, általánosságban értettem. Nagyjából úgy, ahogy Zuglónak is jót tesz a Városliget, és ez vitán felül kell, hogy álljon. Keseregni persze mindig, mindenen lehet, csak hát így élni sem érdemes.

  8. Betke szerint:

    Hozzászóló, gondolom ismeri Zugló és a Városliget közötti távolságot, szinte semmi. 12 évig dolgoztam a Hungária körút és Erzsébet királyné sarkán. A zuglói lakásárakat lehet befolyásolta a “szomszédság” , ami soha sem volt hasonlítható a csepeli árakhoz. Nálunk kilóméterek és az új hídról levezető többsávos út választják majd el a lakott területtől a majdan kialakitott parkot. De legyen Önnek igaza!

  9. Gary Ridgeway szerint:

    kilométer, kis k-val, mint mértékegység, ezres szorzó!
    Elnézést, de ez mindig zavart.

  10. Gary Ridgeway szerint:

    …és rövid “o”, meleg van… 😁

  11. Betke szerint:

    Kilométer, ha kis k, akkor jól irtam! Itt mondat eleje, azért nagy! A hosszú ó-ért bocsánat, ha a nagy melegben felbosszantottam volna! Egyébként a téma nem érdekli?

  12. Gratulálok szerint:

    Kit érdekel a park! Csepeliek nem fognak oda járni! A családiházban lakók még a csepeli strandra sem járnak! Aki igényli a zöldet, fát telepít. Ma már felállítható medence sem luxus! Emeletes házban lakók járnak strandra, meg más kerületiek. Megfigyelhető, hogy májusban tele a strand, nyáron meg negyedház! Aki teheti, nyaralni megy. Én sem járok strandra, így nem tudom ellenőrizni azt a híresztelést, hogy sokan azért nem járnak, mert zavarja őket a hangos, viselkedni nem tudó kisebbség.

  13. Nagyapó szerint:

    Megszólalt a moslékkoalíció kórusa! Nem érdekli őket a cikkben leírtak, miszerint “Csepeli közpark kialakításához várja leendő a parkhasználók véleményét”, hanem csak mennél pofátlanabb trollkodást művelnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !