Kijött a rendelet a 2021/2022-es tanévről, itt a szünetek dátuma is

TELEX, MR.Gabee, Csepel.info

2021. szeptember elsején, szerdán kezdődik a következő tanév, és 2022. június 15-én ér véget – áll a Magyar Közlönyben. Az alapfokú művészeti iskolákban és a felnőttoktatásban ettől eltérhetnek.

 Az első félév 2022. január 21-ig tart.

És akkor a szünetek:

  • Őszi szünet: 2021. október 23. – 2021. november 1. (első tanítási nap 2021. nov. 2.)
  • Téli szünet: 2021. december 22. – 2022. január 2. (első tanítási nap január 3.)
  • Tavaszi szünet: 2022. április 14. – 2022. április 19. (első tanítási nap április 20.)

A friss iskolásoknak még csak most kellett beiratkozniuk nemrég, de azért már tudni a jövő évi beiratkozás idejét is: ez 2022. április 21–22-én lesz.

témahetek, illetve témanap időpontjai:

  • a) „PÉNZ7” pénzügyi és vállalkozói témahét 2022. március 7–11. között,
  • b) Digitális Témahét 2022. április 4–8. között,
  • c) Fenntarthatósági Témahét 2022. április 25–29. között,
  • d) Magyar Diáksport Napja 2021. szeptember 24.

 

Az érettségi vizsgák időpontja is ismert:

Ősszel október 15. és 28. között lesznek az írásbelik, és november 11. és 26. között a szóbelik, míg tavasszal május 2. és 22. között lesznek az írásbelik, június 1. és 24. között pedig a szóbelik. Részletesen ír erről a Magyar Közlöny, itt (62. oldal).

Vágólapra másolva

7 hozzászólás “Kijött a rendelet a 2021/2022-es tanévről, itt a szünetek dátuma is” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

  2. Gyula szerint:

    A többit majd a ragály intézi.

  3. pl szerint:

    Annyira megszavaztattátok a hülyékkel a vizit,-és kórházi díjak (300.- 600.- ami visszaigényelhetó volt), és a képzési hozzájárulás eltörlését, h már hiteleket népszerűsítesz te is igazi echte hülye módra…
    Várom a kedvezményes hitelek felvételének lehetőségének meghirdetését fülmosásra, vakbélműtétre, stb.
    Igaz most újra ingyen kötögethetnek, pletyizhetnek, tájékoztathatják egymást, h milyen gyógyszert kérjenek azemberek.
    Már csak az ELLÁTÁS kerül pénzbe…

  4. kormánypárti szerint:

    Ugye jól esik fröcsögni?!? Közben gőzöd nincs róla, miről szól ez a történet…
    Most mindenki tiszta lappal indul a szakképzésben. AKI AKAR, AZ TUD TANULNI!

    Akinek már van két szakmája (korábbi OKJ-s), ismét kitanulhat ingyen (=államilag finanszírozott formában) még két szakmát szakképző intézményben életkori megkötés nélkül. Megszűnt az iskolarendszerű esti, levelező képzés, a szakképző iskolákat bevonták a felnőttképzésbe. Egy alapszakma megszerzése 1 vagy 2 évet vesz igénybe. Miközben ingyen tanulhatsz, tulajdonképpen mindenféle megkötés nélkül felvehetsz képzési hitelt, nagyon alacsony, ~2%-os kamatra, 10 éves futamidőre (bármikor díjmentesen előtörleszthetsz), aminek a havi összege akár 150.000 forint is lehet.

    Ennyi pénzből még egy hajléktalan is ki tud venni egy szobát (megnéztem, Ingatlan.com szerint Budapesten a legolcsóbbak 30-40 ezer + rezsi, egy havi kaucióval), miközben továbbra is jár neki segély, hiszen a hitel nem számít jövedelemnek. És ha nem jön össze a projekt, akkor mi történik? Nincs vesztenivalója, mert vagyona nincs és segélyből nem vonhatnak tartozást. Tehát a képzési hitel egy esélyt biztosít a felemelkedésre MINDENKI SZÁMÁRA.

    Aki egy adott szakterületen belül képezné tovább magát, az felnőttképző cégnél térítés ellenében teheti ezt meg. Erre olyan hitelkonstrukciót találtak ki, hogy a képző intézmény közvetlenül megkapja a képzés ellenértékét, a hallgató pedig kamatmentesen 10 év alatt törleszti a képzési hitelt.

  5. pl szerint:

    Hát nem nagyon lehet téged kizökkenteni a mellébeszélésből… 🙂

  6. kormánypárti szerint:

    Fikahuszár! Mi kerül pénzbe? Ne hazudozz! Pontosan emlékszem, hogyan működött a vizitdíj. Az orvosoknak és az asszisztenseknek egy rakás teher, adminisztráció szakadt a nyakukba ezzel. Ők kérték a betegeket, hogy menjenek el szavazni! A nyuggereknek is pengetni kellett, akiknek addig tök ingyen járt az ellátás. Az SZTK folyosóján napi téma volt ez a várakozó betegek között, azt hallgattam, hogy ‘jaj-jaj, beteges vagyok és pici a nyugdíj’, majd jött a gyurcsányozás. Akkoriban egy hamburgert tudtál venni 300 pénzből, ami kétszer annyit ért, mint ma. 450 pénzért hordtam haza a kaját (leves+főzelék) a kifőzdéből. Ha a körzeti doki elküldött ilyen-olyan vizsgálatokra, szépen mindenütt le kellett tenned a vizitdíjat. A kórházaknak is nehezebb volt több napot elszámolni, mint amennyit ténylegesen ott töltött a beteg, rosszul jártak. A beteg meg ugyanúgy fizette a hálapénzt. Ez nem egy többletbevételi forrás volt, emlékezz vissza, hogy gyurcsányi a népszavazás után azt mondta, a kormány nem fogja visszapótolni a kieső bevételt.

  7. pl szerint:

    …és pontosan azok szavaztak, akiket felsorolsz. Már régóta megbánták…

Itt lehet hozzászólni !