A Víz Világnapja – március 22.

MTI, Mr.Gabee, Csepel.ifno
splashing-splash-aqua-water-67843

A Víz Világnapja minden év márciusában kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni?!

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. Ez a jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére.


Az UNESCO és az UN-WATER évente egy kiemelt témára fókuszál, amelyhez a Víz Világnap mottója kapcsolódik. A szervezetek témaválasztásukkal minden évben újabb és újabb irányból világítanak rá a fő üzenetre és szembesítenek minket azzal, hogy az élet milyen sok területe kapcsolódik a vízhez.

A 2021-es víz világnapjának témája a víz értékelése. A víz értéke sokkal több, mint az ára – a víz óriási és összetett értéket képvisel a háztartásaink, az élelmiszer, a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a gazdaság és a természeti környezet integritása szempontjából. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezen értékek bármelyikét, megkockáztatjuk, hogy ezt a véges, pótolhatatlan erőforrást rosszul kezeljük

Egy hozzászólás “A Víz Világnapja – március 22.” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    “A víz értéke sokkal több, mint az ára – a víz óriási és összetett értéket képvisel a háztartásaink, az élelmiszer, a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a gazdaság és a természeti környezet integritása szempontjából. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezen értékek bármelyikét, megkockáztatjuk, hogy ezt a véges, pótolhatatlan erőforrást rosszul kezeljük.”
    Ezért lenne fontos, hogy mennél több vizet tartsunk vissza a Kárpát medencében!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !