Niedermüllerék nem tervezik a zeneiskolának adni a Damjanich utcai épületet

Egy elképesztő közleménnyel jelentkezett a Niedermüller Péter (DK) vezette erzsébetvárosi önkormányzat. A közlemény szerint bizonyossá vált, hogy a FreeSZFE Egyesület az elmúlt napok társadalmi nyomásának hatására hiába gyakorolt gesztust a Molnár Antal Zeneiskola felé, a zeneiskola biztosan nem költözhet be a számára az előző önkormányzati vezetés által felújított, speciálisan zenetanulásra kialakított Damjanich utca 4. szám alatti épületbe.

„Az épület hasznosítására új pályázatot leszünk kénytelenek kiírni” – olvasható a posztban, ami azt jelenti, hogy a Molnár Antal Zeneiskola biztosan nem költözhet be.

Ez azért biztos, mert korábban a Klebelsberg Központ (KLIK) leszögezte, hogy a tankerület nem tud fizetni az épület használatáért bérleti díjat, vagyis olyasvalaki birtokába kerül az épület, aki tud érte fizetni.

Az önkormányzat egyébként egészen furmányos magyarázattal hozakodott elő, hogy ki a hibás az egész történetben.

„A Fidesz az elmúlt hetekben intenzív politikai hangulatkeltést folytatott, amelyhez felhasználták a Molnár Antal Zeneiskolát és annak igazgatóját. A párt országgyűlési képviselője, Bajkai István a FreeSZFE Egyesületről nyilatkozott minősíthetetlen hangnemben, és azt terjesztette minden lehetséges fórumon, hogy az önkormányzat kisemmizi a zeneiskola diákjait, elvette a számukra kijelölt épületet. Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen a zeneiskola nem került utcára, elhelyezése, fenntartása pedig az állam dolga, és nem az önkormányzat feladata” – írják.

Érdemes felidézni, hogy a Molnár Antal Zeneiskola diákjai jelenleg méltatlan körülmények között tanulnak, az iskolának összesen nyolc telephelyen kell megoldania az oktatást. Mint ismert, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) felmondó és jelenlegi oktatói megalakították a FreeSZFE Egyesületet, amely pályázaton nyerte el a Damjanich utca 4. szám alatti épület használatának jogát, miközben az előző, fideszes erzsébetvárosi önkormányzati vezetés kifejezetten a Molnár Antal Zeneiskolának újíttatta fel az épületet. Emiatt óriási botrány robbant ki, amely oda vezetett, hogy ma az egyesület közölte, a szemeszter végén kiköltöznek. A zeneiskola igazgatója, Szemendri Gábor az önkormányzati választások után több ízben egyeztetni próbált Niedermüller Péter polgármesterrel az épületről, a kerületvezető azonban a kezdetektől elzárkózott attól, hogy a zeneiskola megkapja az ingatlant. Niedermüller később viszont azt is letagadta, hogy valaha is hallott volna arról, hogy épületet a zeneiskolának szánták odaadni.

Az erzsébetvárosi önkormányzat közleménye szerint „a Fidesznek újra sikerült elérnie, hogy az szfe-s diákok otthontalanná váljanak”.

Forrás: Magyar Nemzet

4 hozzászólás “Niedermüllerék nem tervezik a zeneiskolának adni a Damjanich utcai épületet” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Aki a zenét szereti, rossz ember nem lehet. NeanderMüller nem jó ember. Szerintem Nímandék ott akarják működtetni a bitcoin bányagépeket, amit a romkocsma-töltelékek nem mertek bevállalni, hiszen bukfenc esetén nekik kell elvinni a balhét.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Ez itt kit érdekel?

  3. pl szerint:

    “ami azt jelenti, hogy a Molnár Antal Zeneiskola biztosan nem költözhet be.”
    Nem, nem azt jelenti az új pályázat kiírása…
    Pályázzanak, v a fenntartójuk pályázzon, mint ahogy a Klubrádiót is pályázatra kényszerítettétek… Ismerős? Ez így furcsa?

  4. Nagyapó szerint:

    pl! Nézze meg a pályázat kiírását! Az alapján zeneiskola nem pályázhatott! Ezért csak 1, azaz egy pályázó volt, a FreeSZFE Egyesület a ripacsképző (ahol – Fullajtár Andrea, a Színművészeti osztályvezető tanára tabletről olvasta a Nemzeti Dalt😀😀)
    De nézheti az Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központot, amit bezártak, majd a legkevesebbet ajánló Milestone Intézet nyert, miközben Niedermüller pénzelvonásokról sír!
    Ezek lopások, vagy a kerület vagyonának elherdálása/átjátszása?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !