Szép hetet mindenkinek – Milyen idő várható az elkövetkezendő időben

IDOKEP, Mr. Gabee Csepel.info

A kép illusztráció

Hétfőn sokfelé várható eső, zápor a felhős, borongós időben, viszont keletre csak este érkezik meg a csapadék. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. 7-22 fokos maximumokra készülhetünk, a legmelegebb északkeleten, keleten lehet, a leghidegebb pedig a Bakonyban.
Marad a hidegfronti hatás.

Kedden mediterrán ciklon okoz szeles, csapadékos időt, többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat. A szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul, erős, a Dunántúlon sokfelé viharos lökések kísérhetik. Mindössze 7 és 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet, ennél 1-2 fokkal melegebb csak északkeleten lehet.

Szerdára a ciklon és csapadékzónája északkelet felé távozik. Felszakadozik a felhőzet, de szeles marad az idő, különösen északon, északkeleten. Hajnalban 1-8, napközben 12-17 fok várható.

Csütörtökre újabb mediterrán ciklon hozhat felhős időt, többfelé esőt, záport, délen akár egy-egy zivatart. Napközben 11-20 fok lehet, nyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Pénteken már kevesebb helyen eshet, de többfelé feltámadhat a szél. Délután 11-17 fok valószínű.

Itt lehet hozzászólni !