Erőszakos tüntetéseket, vért akar látni a Momentum politikusa

Elszabadult a fantáziája az Index-Momentum tüntetést követően Szarvas Koppány Bendegúznak, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselőjének, aki alternatívának találja a kormány ellen irányuló erőszakos tüntetéseket – derül ki a Hír TV cikkéből. A radikális baloldali politikus korábban azt is mondta, hogy legszívesebben lámpavasra akasztaná a fideszes politikusokat. 

Miután pénteken együtt tüntetett az Index szerkesztősége és a Momentum, Szarvas Koppány Bendegúz a Facebookon csalódottan kommentálta a történteket.

“Meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon…” – fogalmazott az egyik anonim kommentelő, amire a Momentum VIII. kerületi képviselője azt írta, hogy “na, ez legalább egy alternatíva”. Ezt egy másik ismeretlen hozzászóló számon kérte rajta, amire Szarvas dühösen feltette a kérdést: “a kimenni skandálni, hazamennihez képest? Miért, nem az?”

Ahelyett, hogy a radikális baloldali politikus megnyilvánulásáért bocsánatot kért volna, ugyanígy folytatta közösségi oldalán. Azt írta: nem hisz abban, hogy a békés tüntetések elvezethetnek a kormányváltáshoz, ennél keményebb eszközök kellenek.

Lámpavasazással uszít a kormány ellen

Nem ez volt az első nehezen értelmezhető kijelentése a radikális baloldali politikusnak, korábban arról írt, hogy szívesen látná a fideszes politikusokat lámpavason. “Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért” – így kommentálta a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált egy kórházkiürítésekről szóló cikket még a veszélyhelyzet alatt.

Forrás: Origo

9 hozzászólás “Erőszakos tüntetéseket, vért akar látni a Momentum politikusa” bejegyzésre

  1. Kiss Attila szerint:

    Ez a kisgyerek rosszul van összerakva.
    Gyanítom, hogy lövése nincs, egyáltalán milyen az, ha valaki kap egy istenes pofont.
    Ám ha erre van igénye……

  2. kormánypárti szerint:

    Szerintem Szarvas kijelentései kimeríthetik a rombolás vagy a lázadás bűncselekményének előkészületét. Ha ezen a véleményen volt korábban is, nem kellett volna esküt tennie az Alaptörvényre, igaz akkor most nem jönne a pénzecske a nulla teljesítménye után. Emellett a kábítószer birtoklása bűncselekmény is felmerülhet, hisz csak rá kell nézni a betépett, drogbeteg fejére. Volt ez a hülye valaha is józan?

  3. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Nagyjából annyit értesz a joghoz mint a pacalguru.
    Egyébként, ha problémátok van a magyar nyelv értelmezésével, kérdezzetek!

  4. kormánypárti szerint:

    HJ!
    Egy: feltételes módban fogalmaztam.
    Kettő: például S. Ábelt emberölés előkészülete miatt tartóztatták le, mert a blogján nyilvánosságra hozta az ilyen irányú törekvéseit, terveit.
    Három: ha egy ellenzéki politikus szerint diktatúra van, amit csak erőszakos úton lehet megdönteni, akkor legelőször is szíveskedjen megválni a mandátumától (egyúttal a tisztségével járó javadalmazásától is), mert azzal, hogy felesküdött az Alaptörvényre (amelynek főtétele alapján Magyarország független, demokratikus jogállam), elfogadta a politika nevű társasjáték játékszabályait. Aki forradalmár, az éppen a Rendszer játékszabályait nem hajlandó elfogadni, ezért a forradalmári minőség ami nem fér össze a politikusi minőséggel (különösen úgy, ha valaki illetményben is részesül).

  5. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ha állítasz valamit, és ezt utána tényként akarod eladni azért, hogy valakinek a bűnösségét
    bizonyítsd, az bizony téves út.
    Az, hogy ki mit tart alternatívának, nem azonos annak elfogadásával, különösebben nem
    annak helyeslésével.
    A keményebb eszköz nem feltétlenül jelent erőszakosságot, egy országos sztrájkhullám
    elsöpörhetné a Fideszt. Persze, ha a kormány próbálná megszabni, hogy hol, mikor és ki
    tüntethet /lásd pedagógusok/, akkor nem zárható ki egy-egy atrocitás.
    Az Alaptörvénynek csúfolt valamit, pedig fölösleges emlegetned, az a Fidesz tákolmánya.
    Egyébként drogossággal vádolni bárkit, csak mert nem tetszik a véleménye aljas dolog.

  6. ta-dam szerint:

    Horváth János!

    Ez van odaírva, nem az országos sztrájkhullám:

    “Meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon…”
    “a kimenni skandálni, hazamennihez képest? Miért, nem az?”
    Meg a lámpavas.

    Olvasni állítólag tudsz. Egyébként ha problémád van a magyar nyelv értelmezésével, kérdezz!

    Ami pedig a jogi szakértelmedet illeti: az Alkotmányt emlegetni feltétlenül szükséges, mert az a magyar állampolgár, aki nem ismeri el (akár a ti tákolmányotok, akár másé) törvényen kívül helyezi magát – amit megtehet, de akkor ne hivatkozzon a jogra, hanem menjen ki az utcára lámpavasat szaggatni, és vegye tudomásul az esetleges kellemetlen következményeket.

    (Bánatodban kezdesz egészen hajmeresztő képtelenségeket összehordani; korábban még volt valami logika és józan ész is olykor a szofizmusodban.)

  7. kormánypárti szerint:

    Szerintem akinek felgyújtják a kukáját és betörik az ablakát, az másként ítéli meg e cselekményeket mint a tisztelt képviselő úr. A hulladéktároló edény helyett újat szükséges beszerezni és az ablakot be kell üvegeztetni, mindez pedig pénzbe kerül. Aki nem lopja a pénzt vagy nem a semmiért kap fizetést, annak bizony keményen meg kell érte dolgoznia. Az ilyen Szarvas-félék züllesztették le kocsmai színvonalúra a politikai vitakultúrát. Mi történne, ha ők kerülnének hatalomra?

    “Nyolc éve, még a Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatának vezetőjeként több társával együtt a tandíj bevezetése ellen tiltakozva letolta a nadrágját az egyik budapesti metróállomáson.

    Hat éve pedig – szintén DK-s politikusként – vizeletmintákat adott le három társával együtt a józsefvárosi polgármesteri hivatalban, hogy az akkori kábítószer ellenes javaslata ellen tiltakozzon.”

  8. Horváth János szerint:

    ta-dam!
    Igen, tudok olvasni, de te még most sem érted a lényeget. Az, hogy mit ír egy anonim
    kommentelő, nem ennek a Szarvasnak a sara. Ha tetszik, ha nem.
    Az Alaptörvényről annyit írtam, hogy a Fidesz kreálmánya, s ebbe akarsz mást belemagya-
    rázni.

  9. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Tudsz te igazat is írni, csak azt nem értem, hogy 14 éve miért az volt a bajotok, hogy a
    rendőrökön nem volt rendszám?
    Ez a Szarvas még hátulgombolós volt, amikor dajcs Tomi és Kósa Lala már bőven rombol-
    ták a vitakultúrát.
    Az pedig, hogy ki, mikor és miképp fejti ki a véleményét a magánügye. Még mindig jobban
    elviselem, mint amikor egy Hollik István vagy egy Nacsa Lőrinc szemrebbenés nélkül hazu-
    dik a képembe.

Itt lehet hozzászólni !