Újabb szúnyoggyérítés a kerületben

csepel.hu

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2020.07.29., napnyugta utáni órákban

Tartalék időpontok: 2020.07.30-31.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect 1,2 ULV.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.”

A csípőszúnyog gyérítés Magyarország Kormánya megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik.

A feladat koordinálását a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központja végzi.

A gyérítések lebonyolítására a Szerocor Konzorcium, mint kivitelező és a Pannon-Bio-Kalibra konzorcium, mint szakértő került kiválasztásra.

4 hozzászólás “Újabb szúnyoggyérítés a kerületben” bejegyzésre

  1. Marika szerint:

    De most ha nem veszélyes emberre akkor miért is nem szabad szellőztetni vagy ruhákat szárítani a szabadban?

  2. Hegyi Zerge szerint:

    olyan szakértőt és kivitelezőt szíveskedjenek kiválasztani akinek a ténykedése után TÉNYLEG kevesebb lesz a szúnyog. eddig ezt nem tapasztaltuk. elviselhetetlen mennyiségben marnak és csípnek

  3. Majori manyi szerint:

    Újabb? A régebbi mikor volt? Tavaly! 😁😜😎

  4. Valdemar szerint:

    Végig megy az utcán a kezelést végző gépkocsi, mi garantálja, hogy a házak mögötti kertekben is elpusztulnak a szúnyogok? Gondolom, csak a főbb útvonalakon megy végig a jármű, mi lesz a mellékutcákkal? A repülőgép sávokban végig repült Csepel felett, és hatásos volt mindenhol! Kéretik megkérdezni akit illet! Szürkület után elviselhetetlenül sok szúnyog van!

Itt lehet hozzászólni !