Felgyújtották egy magyar divatcég csepeli varrodáját

Mr. Gabee, Csepel.info

Péntek este valaki szándékosan felgyújtotta az Envy Fashion magyar divatcég csepeli varrodáját – állítja a cég egyik vezetője, illetve az ingatlan tulajdonosa az Index szerint.

Az egykori Csepel Művek területén lévő varrodát ismeretlenek felgyújtották péntek este.

Az Iparvágány utcai telephelyen ötven-hetven alkalmazott dolgozik általában, de most a járvány miatt itt leállt aa termelés. Épp most akarták újraindítani a varrodát, már vissza is vettek több tucat embert, de a gyújtogatás visszaveti a folyamatokat, emiatt később tudnak csak elindulni – tudta meg a portál Horgány Esztertől, az Envy egyik tulajdonosától.

Először azt hitték, egy véletlenül eldobott cigicsikk lehetett a tűz okozója, de aztán visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, és azokon az látszik, hogy péntek este 21 óra után nem sokkal egy ismeretlen alak jelent meg a varrodánál, olyan, aki tudta, látta, hogy több kamera is van, mert próbálta eltakarni az arcát. Látszik, ahogy odamegy a hulladéktárolóhoz, meggyújtja, arrébb megy, megvárja, hogy jól begyulladt-e a tűz, majd távozik.

Az üzem egyébként nem égett le, mert a tűzoltók hamar kiértek, de a kár így is tízmilliós nagyságrendű. Úgy sejtik a tulajdonosok, hogy az egyik konkurensük rendelhette meg a szándékos gyújtogatást. A tippjüket nem nevezte meg a cég tulajdonosa, és egyelőre csak ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a rendőrségen.

Az Envy Fashionnek (pontosabban az Envy Pro Kft-nek) az utolsó leadott beszámolója szerint 2017-ben és 2018-ban is félmilliárd forintot meghaladó forgalma volt (544,8 és 589,2 millió forint), amiből 49,3 és 47,3 millió forint adózott eredményük maradt.

15 hozzászólás “Felgyújtották egy magyar divatcég csepeli varrodáját” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Igazi magyar cég, Envy Fashion!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Majori manyi szerint:

    “Úgy sejtik a tulajdonosok, hogy az egyik konkurensük rendelhette meg a szándékos gyújtogatást. A tippjüket nem nevezte meg a cég tulajdonosa, és egyelőre csak ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a rendőrségen.”

    Sejteni lehet, szépen, csendben, de látom szóban azért mégis tartott a hamis vád minősített esetétől. 🙂

  3. Qqriq szerint:

    Rendesen adózik és magyar munkavállalói vannak.
    Az az érzésem, hogy a távolkeleti maffia nem szeretné, hogy újraéledjen a magyar könnyűipar. Az ázsiai migráncsok nem szoktak adózni, miközben rengeteg silány minőségű holmit sóznak ránk. Összetartó népek, akik egy kupacban, kolóniákban élnek és nagyobb csoportokban, hullámszerűen települnek be hazánkba. Már az érkezésükkor tudják, kinek mi lesz a feladata a szervezetben. A céljuk a terjeszkedés, a minél nagyobb piac megszerzése. A nagyfőnökök Kínából irányítanak, lekövetik az egyes folyamatok alakulását és szükség esetén beavatkoznak. Nem tűrik a konkurenciát. Valószínűleg Kínából adtak utasítást a csepeli varroda megsemmisítésére.

  4. Valdemar szerint:

    A poszt írója már tudja a nyomozás eredményét, “felgyújtották”! Na ez gyorsan ment! Nem az ítéletet tetszett felolvasni a vádbeszéd helyett?

  5. Attila szerint:

    Nagyapó, jobban tetszene a Május 1. ruhagyár elnevezés? Azok a régi szép kommunista idők….

  6. ptypang szerint:

    Valdemar: Ha a kamerafelvételeken látszik, hogy felgyújtották, akkor mit kellett vona írni a posztban?

  7. Pipás Pista szerint:

    Qqriq
    Köszönd szeretett kormányodnak, ami engedi kínai szeméttel elárasztani az országot,
    meg a szemethunyó hatóságnak.

  8. Qqriq szerint:

    Nem a kormány, hanem a sok igénytelen proli vásárolja a kínai sz@rokat. Csakhogy a lakosság kb. 5-10%-a tudatosan hazai előállítású termékeket keres az üzletekben (ezért találták ki a védjegyeket is), mivel ennek a kevéssé árérzékeny fogyasztói rétegnek a kiszolgálására már érdemes vállalkozásokat felépíteni. Ugyanakkor a távol-keleti szereplőknek az az érdekük, hogy a magyar fogyasztóknak ne legyen választási lehetőségük.

  9. Nagyapó szerint:

    Attila! Hülyeséget írni könnyebb, mint valami értelmeset. Azért elárulom, hogy van még Május 1. ruhagyár által gyártott öltönyöm. Jó anyagból van, ma is elegáns.
    Szeretném, ha leírná az “Envy Fashion”, vagy az “Envy Pro” mit jelent magyarul?😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    Pipás Pista! Miért szar a kínai? Kína építette a világ legnagyobb vízzáró gátját, a leggyorsabb vasutat, harmadik a űrkutatásban, de azért Pipás Pista lenézi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. pl szerint:

    Kukkuri, te SÖTÉT LOVAG!
    mikor a dolgozók halmazáról értekeztél, még megálltam, de a “sok igénytelen proli vásárolja a kínai sz@rokat” c. értekezésed megér egy jó ízű kúrva anyádat!
    Pláne, mert emelted a tétet, és rákontráztál, idiótaként azt írtad: “5-10%-a tudatosan hazai előállítású termékeket keres” Tehát ha jól számolom a maradék 90-95 százaléka nevében ugye nem kell megismételnem a fentit?!

  12. Pipás Pista szerint:

    Nagyapó
    Ja, mert kínai vízzáró gátakat meg vasutat árulnak a boltba, igaz e te idióta?

  13. Qqriq szerint:

    pl:
    Léci ne adjál a számba olyasmit, amit nem mondtam. A magyar vásárlók 5-10%-a a hazai termékeket előnyben részesítő tudatos vásárló (és az arányuk nagyon lassan emelkedik). Ugyanakkor vannak olyanok is, akik tudatosan a kínai piacra, ázsiai boltokba járnak vásárolni, ők azok, akik jellemzően albán pékségben és arab kebabosnál veszik a kajájukat. Vagyis a migráncs hátterű vendéglátósok, kereskedők táborának is van egy állandó vevőköre, magja, de ez a fogyasztói réteg is csak egy kisebbség. A fogyasztók döntő hányada egész egyszerűen rendkívül árérzékeny magatartást tanúsít, ha úgy tetszik garasoskodik. A társadalom döntő részét olcsójánosok alkotják, mert az emberek sajnos nem rendelkeznek sem megfelelő pénzügyi kultúrával sem megfelelő fogyasztói kultúrával.
    —-

    A Május 1 Ruhagyár eredetileg katonai ruhagyár volt. Amikor civil ruhákat is gyártani kezdett, Elegant Május 1 Ruhagyár lett a neve. Na most az “elegant” sem magyar szó. Majd a cég utódja lett az Elegant Design Rt. Miért ez a neve? Mert főleg francia, belga és tengerentúli piacra termel. Ilyen szempontból talán érthető, ha egy magyar cégnek nem magyar nevet adnak.

  14. pl szerint:

    Nem tudom mit mondtál… abból dolgozom, amit leírsz… 🙂

  15. pl szerint:

    Na Sötét Lovag.. ráerősítettél.
    “A társadalom döntő részét olcsójánosok alkotják, mert az emberek sajnos nem rendelkeznek sem megfelelő pénzügyi kultúrával sem megfelelő fogyasztói kultúrával.”
    Gondolom a te olvasatodban a 90-95 százalék… az igénytelen prolik igaz?
    Nem hagynád abba te nagyon sötét

Itt lehet hozzászólni !