Újra megszólalt a WHO a szájmaszkok ügyében

Infostart.hu

Az Egészségügyi Világszervezet kitart további álláspontja mellett, amelyet a hazai operatív törzs is oszt. Továbbra is azt ajánlja a WHO, hogy csak azok viseljenek szájmaszkot, akik vagy koronavírusos betegek, vagy beteget ápolnak.

“Nincs bizonyíték arra, hogy a maszk általános viselése bármilyen előnnyel járna, sőt éppen az ellenkezője hordoz veszélyeket, ha valaki rosszul viseli a maszkot” – mondta Mike Ryan, a WHO ügyvezető igazgatója. Az ajánlás egyik oka, hogy globális hiány van a védőeszközökből, és az első vonalban egészségügyi személyzetet kel elsősorban felszerelni.

Rajtuk kívül csak azoknak ajánlja a WHO a maszkot, akik maguk is fertőzöttek, vagy ha beteg embert ápolnak.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, mindenben követik a WHO ajánlásait. “A védőeszközök viselésének megvan a hierarchiája. Többször is ajánlottuk viszont, hogy ha biztonságérzetet nyújt, akkor nem ellenzik. Ha valaki viseli, akkor helyesen tegye, orrot, szájat teljesen el kell takarni. Nem szabad igazgatni, alányúlni, és a levételre is ügyelni kell” – mondta Müller Cecília.

Csepelen a piacon kérnek maszk- és kesztyűviselést

A Csepeli Piacon egyszerű okból kér az üzemeltető önkormányzat maszk- és kesztyűviselést: a vásárlók jelentős része megfogja az árukat, és úgy válogat. Ez nagyáruházakban még a zöldségosztályokon sem általános, ám a piacokon a vásárlás része.

Szintén védőfelszerelést hordanak az önkormányzat szociális munkatársai, akiknek ez az idősek ellátásához szükséges, utóbbiak védelme érdekében.

Infostart, Csepel.info

2 hozzászólás “Újra megszólalt a WHO a szájmaszkok ügyében” bejegyzésre

  1. muca szerint:

    A Csillagtelepi Spárnan még a csemege pultos sem vesz kesztyűt sem maszkot
    Ehhez szóljatok hozzá.

  2. pl szerint:

    Vigyázz vele, kotont sem használ…

Itt lehet hozzászólni !