Közlemény Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Ügyfélfogadásának rendjéről

csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!
Tisztelt Ügyfeleink!
Magyarország Kormánya a 41/2020. (III. 11.) rendeletében az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett ki.


A veszélyhelyzet kihirdetésével rendkívüli jogrend lépett életbe, a hiteles és folyamatosan frissülő tájékoztatást a www.koronavirus.gov.hu oldalon érhetik el.
Jelen helyzet következtében számos feladat hárult az Önkormányzatokra, a működőképesség fenntartása minden körülmények között szükséges.

Egyik legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány tovább terjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása.
Munkatársaink egészségének és biztonságának biztosítása érdekében, továbbá annak érdekében, hogy Önkormányzatunk a rendkívüli jogrendre való tekintettel kormányrendeletekkel elrendelt feladatait minél magasabb színvonalon el tudja látja 2020. március 23. napjától az alábbi intézkedések lépnek életbe:

1. Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.
Az Anyakönyvi Iroda és a Hagyatéki Csoport tekintetében az ügyintézés halaszthatatlan, személyes megjelenést igénylő ügyekben– magasabb szintű jogszabály ellenkező rendelkezéséig – hétfői napokon 13:30 – 17:30 óráig a Petz Ferenc utca 1-3. szám alatti ügyfélszolgálati irodában biztosított. Személyes ügyintézés előtt egyeztessenek a következő telefonszámokon: 06-70-797-3547 és 06-70-797-3548. Az ügyfélszolgálati irodában maximum 5 fő együttes jelenlétére van lehetőség.

2. Hivatalunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az elektronikus úton érkezett kérelmek, beadványok ügyintézése továbbra is folyamatos legyen.
Fenti rendelkezések visszavonásig érvényesek. A koronavírus elleni védekezés minden állampolgárnak és nem természetes személynek feladata, kötelezettsége, ennek érdekében kérem kísérjék figyelemmel a kormányzati szervek és az operatív törzs iránymutatásait, és a szerint járjanak el.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!
Budapest, 2020. március 20.

Borbély Lénárd

polgármester

s.k.

 

dr. Szeles Gábor

jegyző

s.k.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !