25-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma

Koronavirus.gov.hu

Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Hazánkban eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 15 magyar állampolgár. Így zajlik a kontaktkutatás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/nnk-igy-zajlik-kontaktvizsgalat

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője elmondta: 32 681 magyar embert ellenőriztek a határokon, és 427 külföldi állampolgártól tagadták meg a belépést. A rendőrök a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtök óta ellenőrzik az osztrák és szlovén határon át érkezőket. A belépni kívánókat kikérdezik, a fertőzött területről érkező külföldieket nem engedik be Magyarországra, a fertőzött területről érkező magyarokat pedig egészségügyi vizsgálat után, az eredménytől függően kórházba viszik vagy hatósági házi karanténba rendelik – idézte fel.

A szóvivő ismertette, hogy a házi karanténban lévők nem hagyhatják el tartózkodási helyüket, nem fogadhatnak vendégeket, táblát kell kirakniuk az ajtóra, senkivel sem érintkezhetnek, ellátásukat pedig – ha nincs családi, baráti segítség – az önkormányzatnak kell megoldania.

10 hozzászólás “25-re nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma” bejegyzésre

  1. Ibolya szerint:

    Minden fertőzött betegnek mielőbbi gyógyulást kívánok!Jó lenne,ha az újabb 6 betegről is többet tudnánk.Mert NEM mindegy,hogy itt Csepelen,avagy 300 km-re történt a fertőzés.
    Úgy vélem,jogunk van tudni.

  2. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Mennyiben számít, hogy iráni,román,cseh,vagy,izraeli,netán bantu, ha itt beteg.?

  3. Ibolya szerint:

    Nem az számít,hogy milyen nemzetiségű,hanem az,hogy az Ön szomszédja-e,vagy pl. Szegeden él.
    Ennyire nem fogják fel,mennyire komoly a helyzet?
    Tegnap a piacon mindenféle zsebkendők nélkül,csak úgy bele a tömegbe köhögtek,tüsszögtek az emberek,a sorban állásoknál az előttük lévő fülébe-nyakába lihegtek-krákogtak….
    Édes Istenem,hát miféle emberek ezek????

  4. Gary Ridgway szerint:

    Ibolya!
    Ez még mindig nem a Nyugat-Ázsiai térség, hanem a West Balkán, de írhatnám az USA déli államait is.
    Ez a csúsztatás zavaró, igen, mert jó lenne tudni, csak kb. alapon, hogy hol élnek, merre járhattak, nem a neve és a lakcíme kell.
    Mert akárki és akárhol “összefuthatott” akárkivel, amit a felderítés soha nem fog felfedni.

  5. Ibolya szerint:

    Pontosan erről próbálok kommentelni.erről a rendkívül fontos részletről,hogy JOGUNK VAN TUDNI,hogy melyik városban betegedtek meg az újabb fertőzöttek!
    Érdekes,eddig miért volt fontos közölni,hogy ki hol betegedett meg?Meg még azt is közölték,hogy kinek az apja,kinek a felesége…..Most meg semmi.
    Követeljük,hogy tudassák a lakossággal az újabb HAT, /esetleg több /, megbetegedést, /sajnos /,hol él,hol kapta el és kitől a fertőző vírust!
    A hülyébbek kedvéért NEM NÉV szerint….

  6. ptypang szerint:

    Ibolya: Ha leírnák pl. hogy Csepel, Kossuth L. utca vagy Rákóczi út azzal mit érnél? Nem lépnél ki többet az utcára?

  7. pusssh szerint:

    Bpesten biztosan van. Egy pár szál, aki esetleg elmet valaki mellett az utcán, aki mellet két nap múlva mi is elmegyünk.
    A kérdés akkor lesz érdekes, ha egy kupacban tömegesen jelentkezik a fertőzés valahol a közelben. De erről tudomást fogunk szerezni. Utólag.

    Az emberek egyébként többnyire nincsenek tisztában semmilyen téren sem a határaikkal, és meggyőződésük, hogy mindenki meg van azzal tisztelve, ha saját patyolat testnedveikkel bepökik és bekenik őket. Ezen a virusriasztás nem sokat fog változtatni. Fölmondják a leckét a kézmosásról meg egyebekről, és a következő másodpercben reflexszerűen teszik az ellenkezőjét. – Az emberi együttélés részben azt is jelenti, hogy egymás szerencsétlen áldozatai vagyunk. Nemigen tehetünk mást, mint hogy tényleg odafigyelünk magunkra legalább, hogy ne legyünk olyanok, mint amilyenek sokan velünk szemben.

  8. Ibolya szerint:

    Teljesen igazad van.Csakhogy,ha nem tájékoztatják tényszerűen,pontos adatokkal ilyen súlyos helyzetben a lakosságot,azzal hatalmas pánikot generálnak.Éppen elég ! az emberek félelme.Arról már nem is beszélve,hogy pontosan az elhallgatás miatt még sokkal több fertőzés is lehet!Ma reggelre MÁR 30 beteg….

  9. Csepeli Kérdező szerint:

    Ibolya,
    Egy idő után már nem lehet közölni adatokat, annyi beteg lesz.
    Nem kell kimenni a lakásból, vagy a kertből.
    Teljesen irreális az elvárás, hogy közöljék a beteg helyét.
    E tekintetben tökéletesen működik az állami gépezet. Hiszen pl. Szombathelyen nincs MÉG beteg, az hamis biztonságérzetet adhat az ott élők részére.

  10. Gary Ridgway szerint:

    Én még azt nem értem itthon, hogy miért nem lehet végre lezárni a reptereket?
    Nem hiszem el, hogy emberek még mindig kolbászolnak?!

Itt lehet hozzászólni !