Wichmann Tamás: a gyógyulásom esélye nulla

Origo

Megrázóan beszélt saját betegségéről a kenuslegenda, Wichmann Tamás. A gyilkos kór a vastagbelét, a tüdejét és a máját támadta meg. Wichmann tudja, hogy innen nincs visszaút, mégis hatalmas küzdelmet folytat a betegség ellen.

Az olimpiai ezüstérmes és kilencszeres világbajnok a Blikknek elmondta, hogy 38 kemoterápiás kezelésen esett már át. 

Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani. Amit lehet, megteszek.

Nagyon sok gyógyszert szedek. Amikor szükséges, vizsgálatra is megyek. Ezt nem lehet feldolgozni. Lelkileg és fizikailag is nagyon megvisel a betegségem, de igyekszem erős maradni. Most már csak azt szeretném, minél szebb legyen a hátralévő időm” – mondta a legendás sportember.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be a Wichmannról szóló Magyar lapát című portréfilmet. A telt házas előadáson a több mint 300 vendég, a sportág legkiemelkedőbb versenyzői és edzői hosszú percekig állva tapsolták a súlyos betegséggel harcoló ikont, akit mindez rendkívül meghatott. Háláját fejezte ki a sorsnak, hogy elköszönhet a barátaitól.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Wichmann Tamás: a gyógyulásom esélye nulla” bejegyzésre

  1. Dr Obaidi szerint:

    Kitartás, és minélelõbbi teljes gyógyulást kívánom neki;!

Itt lehet hozzászólni !