Járvány van Magyarországon – H1N1 influenza

Elérte a járványos szintet az új influenzavírus okozta megbetegedések száma.

Patika Magazin

A legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz – mondta el Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője egy szerdai, budapesti konferencián. A járványküszöb a heti 20 ezer megbetegedés.

A szakember közölte: az elmúlt héten az előző héthez képest 30 százalékkal emelkedett az orvoshoz fordulók száma. A legtöbb megbetegedés Pest megyében volt.

Csohán Ágnes ismertetése szerint 340 minta közül 120-nál mutatták ki a H1N1 vírust, a 21. és 46. hét között ötszáz az igazolt esetek száma, eddig heten haltak meg.

Magyarországon az elmúlt héten 11 óvodai, 19 általános iskolai, három középiskolai és két általános iskola és gimnáziumban voltak tömeges megbetegedések – mondta el az osztályvezető főorvos. A legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található. Eddig öt iskolát kellett bezárni.

Csohán Ágnes ismertetése szerint megnőtt az influenzás panaszokkal kórházba kerülők száma; az adatok szerint jelenleg 172 embert ápolnak kórházban, az előző heti 86-hoz képest. A kórházban kezeltek közül 15-en szorulnak intenzív ellátásra – mondta, hozzátéve, a kórházban ápolt betegek között valamennyi korosztály képviselői megtalálhatók.

Az európai helyezet vázolva elmondta, a kontinensen is terjed az influenza, jelenleg Svédországban, Norvégiában, Izlandon és Írországban dúl a járvány, de jelentős megbetegedések vannak az Egyesült Királyság területén, Bulgáriában és Lengyelországban is. Európában nőtt a vírussal összefüggő halálesetek száma is.

patikamagazin.hu

12 hozzászólás “Járvány van Magyarországon – H1N1 influenza” bejegyzésre

  1. bendegúz szerint:

    Persze, hogy terjed a járvány. Mint a mellékelt képen is láthatjuk november végén pólóban mászkálnak az utcán. Aztán meg ha meglevesesedik az orruk kezdődik az ajvékolás! Kabát helyett a szájmaszk annyi mint halottnak a purgálás!

  2. Vica szerint:

    Kedves Bendegúz!

    Ez a kép valószínűleg nem november végén, és nem Magyarországon készült. Hozzátenném, hogy valószínűleg még nagyon sok oltóanyag lehet raktáron, s ha eljön a -10c fok, már a kutyának sem kell az oltás. Most gyorsan bele kell nyomkodni a csecsemőkbe és a kismamákba is, nem számít, hogy nincs megfelelően tesztelve. Ha egészségkárosodást okoz majd a kicsiknél, mi lesz a családdal? Az egészségügyi miniszter bizonyára támogatni fogja majd őket lelkileg…

  3. Vica szerint:

    Egyébként hozzátenném, hogy ez az időszak egyébként is influenzás szokott volt lenni, ami nem feltétlenül H1N1-et jelent, hanem (szerintem az esetek nagy részében) megfázást, vagy sima influenzát.

  4. bendegúz szerint:

    Vica! Hirtelen a jereváni rádió ugrott be! Nem november végén, nem Magyarországon…! Ezzel az erővel a Feszty körképet is ki lehetne tenni! Csak remélni tudom, hogy igaz és még nagyon sok oltóanyag van! Legalább a józan többség megtudja magát védeni!

  5. hetti szerint:

    Bendegúz milyen józan többségre gondolsz ??? Aki beoltatja magát, mert megvezetik ezzel a hisztériával ??? Röhej…

  6. Jeniszej szerint:

    A csodafegyver a H1N1 ellen a jó állapotban lévő immunrendszer. Fontos, hogy betegen pihenjünk, testünk a gyógyulással legyen elfoglalva, és ne a munkahelyi, otthoni stresszel. A szövődmények általában akkor jelentkeznek, ha lábon hordjuk ki a betegséget. A stressz önmagában is gyengíti az immunrendszert.

  7. Jeniszej szerint:

    A jó öreg C-vitamin mindig legyen kéznél, de H1N1 a D vitaminnal sincs barátságban.
    Az Echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása (5 CH) is nagyon jó immunerősítő. A Vincetoxicum kimondottan influenzaellenes hatású, szintén alacsony (5 CH) homeopátiás hígításban javasolt. Az influenzára leggyakrabban rendelt homeopátiás szer az oscillococcinum, heti egyszer szedve felkészíti a szervezetet a vírussal való találkozásra.

  8. Jeniszej szerint:

    védőoltás soha nem ad teljes védettséget, hiszen a vírus, amiből készült, nagy valószínűséggel más, mint amivel fertőződünk. Az influenzavírus jelenléte a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. Antibiotikumot általában a szövődményekre (felülfertőződött torok, tüdőgyulladás) adnak.

  9. csepeli szerint:

    Jeniszej, te erősen Tajgetosz-pozitív vagy.

  10. Jeniszej szerint:

    Csepeli:Mi van?
    Csak nem mutálódott benned a H1N1. vírusa.
    Ne járj emberek közé!
    Biztos, ami biztos Oltasd be magad veszettség ellen is.

  11. Jeniszej szerint:

    Idióta csepeli:
    Gondolkodás menete a nem más, mint a rablóbanda szocik gondolkodás módja.
    Miszerint felesleges az öregről való gondoskodás, felesleges ez egészség ügy fejlesztése.
    El kell lehetetleníteni a nyugdíjasokat és a családokat.
    Ezeknek az idióták számára ez mind felesleges.

  12. Lexon szerint:

    Jól mondja Jeniszej, kivéve a homeopátiás szereket. Az sz@rt se ér, nincs benne semmi. Csak a placebo hatást használja fel…

Itt lehet hozzászólni !