Határozatba foglalták a csepeliek véleményét

Csepel.hu

Az önkormányzat döntött: a 3. Csepeli Konzultáció eredményeit a lakosság által kijelölt irányvonalnak, Csepel új fundamentumának tekinti. Pontokba szedve mutatjuk be a képviselő-testület határozatait.

 

1. Útépítés és járdaépítés

A városvezetés kiemelt figyelmet szentel az útépítéseknek, amelyek most a képviselő-testület döntése nyomán folytatódnak.

2. Parkolás

A parkolás jelentős gondot jelent az itt élőknek. Az önkormányzat a csepeliek válaszai nyomán arról döntött, hogy további parkolóhelyeket létesít a kerületben.

 

3. Csepeli Gyermeksziget Program

A városvezetés eddig 45 játszóteret és játszóudvart újított fel, Bringavárost épített, játszóházat nyitott, tornaszobákat és sóbarlangot adott át az óvodásoknak. Az önkormányzat tiszteletben tartva az itt élők véleményét, a családok, gyermekek támogatásának folytatásáról határozott.

 

4. Bölcsődék, óvodák, iskolák felújítása

Az önkormányzat az ősz végéig az összes csepeli fenntartású gyermekintézmény, bölcsődék, óvodák felújításával végez. A képviselő-testület az itt élők véleményére alapozva úgy döntött, hogy jövőre megkezdi a csepeli iskolák felújítását.

 

5. Családok támogatása

Az önkormányzat egyik legtöbb intézkedése a csepeli családok érdekét szolgálja. A válaszok alapján a testületi ülésen elfogadták azt a határozati javaslatot, hogy a városvezetés a jövőben is segítse a kerületi családokat.

 

6. Idősek, nyugdíjasok támogatása

A párbeszédben részt vevők akarata szerint az önkormányzat döntött arról, hogy a jövőben is kiemelten segíti a kerületben élő időseket, nyugdíjasokat.

7. Egészségügy

A városvezetés az elmúlt években számos orvosi eszközt, műszert vásárolt, új szakrendeléseket hozott a kerületbe, több háziorvosi rendelőt és a tüdőgondozót is felújította. A csepeliek most az egészségügyi fejlesztések folytatását kérték, amit a képviselő-testület megszavazott.

 

8. Csepeli Zöld Sziget Program

Az itt élők véleménye alapján a jövőben is folytatódik a Zöld Sziget Program, valamint az ingyenes zöldakciók.

 

9. Kis-Duna-part

A Borbély Lénárd vezette önkormányzat kizárólag olyan fejlesztéseket támogat a Kis-Duna-parton, amelyek a családok kikapcsolódását és a sportolást szolgálják. A csepeliek véleménye sem tér el ettől, ezért az önkormányzat határozatba foglalta, hogy a Kis-Duna-partot meg kell őrizni zöldterületként.

 

10. Csepel SC

A Béke téri Csepel SC pálya jelenleg egy külföldi befektető cég kezében van, amely lakóparkot építene oda. Az önkormányzat ezt nem engedélyezi. Ezt szeretnék a csepeliek is, ezért a képviselőtestület határozott, hogy ragaszkodik a sporttelep megmaradásához, és a lehetőség szerint a későbbiekben felújítja.

 

11. Szociális támogatások

A képviselő-testület határozatba foglalta, hogy a jövőben is támogatja a kerületben élő rászorulókat.

 

12. Közbiztonság

A statisztikák szerint ma Csepel az egyik legbiztonságosabb kerület a fővárosban. A lakók szerint fontos, hogy ez így is maradjon, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy továbbra is minden segítséget megad a kerület közrendjének és közbiztonságának fenntartása érdekében.

 

13. Hajléktalanok

A diskurzus eredménye alapján a városvezetés döntött arról, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan határozottan lép fel a közterületek rendje és a köztisztaság érdekében, ugyanakkor a lehetőségeihez mérten segíti a hajléktalanokat.

 

Csepel.hu

 

8 hozzászólás “Határozatba foglalták a csepeliek véleményét” bejegyzésre

  1. Holló Eszter szerint:

    Mi a terv a Cirmos sétànyi volt bolcsödével ? Már teljesen beborítja a tetejét és az oldalát a gondozatlan fa és bokor. Ennyire gazdag a kerüket hogy hagyjàk teljesen leamortizàlódni az épületet ?

  2. Nagyapó szerint:

    Holló Eszter igaza van. Mi a megoldás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Dórika szerint:

    Holló Eszter, az nem bölcsöde hanem pedagógus szálló volt!

  4. Dórika szerint:

    Amúgy meg…. ahelyett hogy örülne neki hogy lebontották végre a csikó iskolát a teljesen veszélytelen, csövesek és szipusok elől zárt pedagógus szállóval van elfoglalva…. van, akinek semmi sem jó!!!!

  5. Lili Züllig szerint:

    2 – SOS!, főleg a Pláza/Piac
    7 – OK
    10 – szemem rajta
    13 – szívesen osztok ételt, és adnék pénzt élelmiszerre, segítenék!

  6. Gyula szerint:

    Dórika!
    Azért mert az egyik kupac szart felszedték a lépcsőről végre, a másikat kerülgeted?
    Már, ha érted az összefonódást?
    Egy ingatlant hasznosítani szokás. Amennyiben értéktelen, mint Észak-Csepel, akkor meg kell ettől is válni, ez Nagyapónak is szól.

  7. Kitiltott szerint:

    Epuljon a helyere iskola
    Nagy igeny van ra.
    Vagy nincs?
    Akkor miert baj hogy bezart az elozo?

  8. Dórika szerint:

    Gyula, a csikó iskolában hajléktalanok, drogosok, szipusok voltak a pedagógus szállóban meg nincsenek. Remélem érzékeled a különbséget!

Itt lehet hozzászólni !