Isten éltesse a szépkorúakat az idősek világnapján!

Csepel.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan Csepel önkormányzata együtt ünnepelt a kerületi szépkorúakkal az idősek világnapján október elsején. A remek hangulatú dunai hajókiránduláson hatszáz nyugdíjas korú vett részt, majd velük együtt közel hétszáz főt köszöntöttek és ünnepi ebéddel láttak vendégül a volt ÁMK tornacsarnokában. Ez alkalommal az időseket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

A háromórás hajóútra az utasokkal tartott Morovik Attila alpolgármester, Czibulyáné Szonday Szilvia és Pintér József Gáborné önkormányzati képviselők, a délutáni ünnepségre hozzájuk csatlakozott még Bercsik Károly és Szuhai Erika képviselők.

Pontosan öt évvel ezelőtt e napon először indult el a nyugdíjasok hajókirándulása akkor még egy hajóval a Dunán. Mára egyik kedvelt programja lett az időskorúaknak a sétahajózás, megduplázódott a résztvevők száma is, így most két hajó egymással összekötve futott ki a Boráros téri kikötőből. A szép napsütéses idő ismét kitűnő időtöltést és kellemes kikapcsolódást nyújtott baráti beszélgetésekre, a csodás fővárosi panoráma megtekintésére, a városvezetőkkel való személyes találkozásra, fotózásokra, valamint közös táncra és dalolásra is.

A pihentető sétahajózás után a volt ÁMK tornacsarnokában folytatódott a szépkorúak köszöntése, ahol a szépen megterített asztalokkak fogadták őket.

Elsőként Babics Sarolta, a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetője kívánt mindenkinek boldog éveket, jó egészséget és bölcsességet. Beszédében volt kolléganője szavait idézte: „Csepelen jó nyugdíjasnak lenni”.

Borbély Lénárd polgármester külön megköszönte a nyugdíjas közösség „lelkének és motorjának” és a Csepeli Városkép Kft. munkatársainak a kerületi szépkorúakért végzett áldozatos munkájukat. Köszöntésében hangsúlyozta: „Örülök, hogy legutóbb ötödik éves évfordulóját ünnepelhettük a nyugdíjasház felavatásának, illetve a hajókirándulásoknak is. Csepelen a nyugdíjasok extra törődést és extra figyelmet érdemelnek. Hálás vagyok, hogy itt él egy összetartó közösség, akikkel együtt kiváló programot lehet megvalósítani. Számomra élmény volt az elmúlt évek közös programsorozata, melyet folytatni fogunk a csapatommal együtt. Kívánom, hogy jó egészségben, erőben és kitartással az elkövetkezendő években is még számtalan élményt szerezhessünk közösen egymásnak”.

Az ünnepi ebéd után a nap záróeseményének meglepetésvendégei, Voith Ági és Bodrogi Gyula adtak műsort.

 

A.Zs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !