Szigetelik a panelépületeket

Csepel.hu

A Nap utca 6-8 szám alatti ingatlan külső szigetelésével, a csillagtelepi városrehabilitáció részeként elindultak a panelfelújítások Csillagtelepen. A program 11 épület megújítását tartalmazza. A munkálatok kezdeti fázisán Borbély Lénárd polgármester és Makray Barbara, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője is jelen volt.

Borbély Lénárd polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat egyik fő célja, hogy Csepelen minden panelépület és az összes városrészek megújuljon. A csillagtelepi projekt pedig több szempontból is jelentős. Egyrészt a felújításra elnyert pénzösszeg az eddigi legnagyobb mértékű városrehabilitációs támogatás, másrészt Csepel a főváros egyetlen olyan kerülete, amely már három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt.

„A projekt infrastrukturális fejlesztéseire elnyert 1,7 milliárd forint Csepel történetében az eddigi legjelentősebb pályázat. A kormánytól elnyert összeghez az önkormányzat 660 milliós saját forrást is biztosít” – mondta a polgármester.

A Nap utcai épület összesen 230 millió forintból – ennek fele önkormányzati forrás – kap 15 centiméter vastag szigetelést, valamint a tető hő- és vízszigetelését is megoldják. A teljes projekt során 11 darab társasház (4 és 10 emeletesek), a Jupiter utca-Rakéta utca-Tejút utca által határolt közterület, valamint a Vénusz tagóvoda udvara és kerítése újul meg. A Radnóti Miklós Művelődési Ház környéke is megújul, de nem a fenti pályázat keretében, hanem önkormányzati forrásból.

Makray Barbara, a körzet önkormányzati képviselője, Fidesz-KDNP: Örömmel tölt el, hogy a városrehabilitáció a csillagtelepi panelépületek megújításával folytatódik. Nagy eredmény ez Csillagtelepnek, ahol a hetvenes, nyolcvanas évek között épült házak többsége mára megérett az energetikai korszerűsítésre. Köszönöm a kormánynak, a fővárosnak és az önkormányzatnak! Csillagtelep megújulása folytatódni fog!

 

Csepeli városrehabilitációk:

Ady lakótelep integrált szociális rehabilitációja

A 2012-re megvalósuló projekt során hőszigetelést, fém- és műanyag nyílászárókat kapott összesen 7 épület és parkolófelújítások is történtek. Ezen kívül korszerűsítették a közösségi tereket, barátságosabbá tették a környezetet. Új járdákat építettek, díszburkolattal látták el a gyalogsétányokat, és kutyafuttatót alakítottak ki. A beruházás, amely három évig tartott, 1 milliárd 320 millió forintba került.

 

Csepel Kapuja – Szociális célú városrehabilitáció

Több mint 500 millió forintból 6 társasház újult meg 2012 és 2014 között. A Csepel Kapuja néven ismertté vált szociális célú városrehabilitációs program során négyezer itt élő lakókörnyezete újult meg. A fejlesztés összköltsége meghaladta az egymilliárd forintot. A rehabilitációnak köszönhetően a lakások korszerű és energiatakarékos otthonokká váltak, a lakókörnyezet szebb és biztonságosabb lett.

 

Csepel Déli lakóközpont Szociális célú rehabilitáció

A program keretében 1,321 milliárd Ft megszépültek a panelházak, újjáéledtek a környékbeli parkok és játszóterek, új kü̈lsőt kapott Csepel főtere, a Szent Imre tér is. A panelfelújítás mellett, a kisgyermekes családoknak ingyenes játszóház kialakításával, az iskolásoknak díjmentes tehetséggondozó foglalkozásokkal, a fiataloknak szabadidős és közösségi programokkal, a munkát keresőknek térítésmentes szakképzésekkel, a rászorulóknak utcai mentorálással segített az önkormányzat.

Csepel.hu

19 hozzászólás “Szigetelik a panelépületeket” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    És mi újság az ablakokról?

  2. Potter szerint:

    Az Ady lakótelep rekonstrukciójához semmi köze a fidesznek. Az már 2007-ben elindult úgy, hogy szépen befizettük az önerőt 72 ezer forintot a 36 nm-es lakásra vagy 90 ezret a nagy lakásokra. 2008-ban az akkori vezetés szépen kipótolta az Uniós támogatásokból és 2009-ben már a Zsák Hugó utcai tömb készen is volt. Ablakcsere, víz strang csere, szigetelés oldalon és a tetőn. Utána kezdték az Árpád utcai és az Ady úti tömböt. Az igaz, hogy 2012-re lett kész az összes de az még a régi vezetés érdeme mert akkor indult el és már készen voltak a szerződések. Még arra is emlékszem, hogy a Hunép ZRT cserélte ki a nyílászárókat.
    Meg a számla is megvan az önerő átutalásáról.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Németh Szilárd meg nem fizette ki a Hunép-et, per lett belőle, majd fizetni kellett kamatostól! Ez a fideszes szakértelem!

  4. Potter szerint:

    Dagobert bácsi!

    Na erről lemaradtam. Mennyivel jobb lett volna ha az Uniós pénzeket egy független pénzügyi szerv kezelte volna és közvetlenül kifizették volna a vállalkozót. Most akkor lenyúlták azt a lóvét a rezsi démonék? Azt a pénzt amit a felújításra adott? Nem semmi.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    A részleteket nem tudom, viszont a Hunép perre ment, Csepel meg fizetett kamatostól!

  6. Potter szerint:

    Na akkor megérte a buli nagyon az önkormányzatnak. Ehhez is erőből álltak akkor hozzá anno mint mindenhez.

  7. PU szerint:

    Az Adyn cseréltek ablakot. De most a Nap utcában állítólag nem. Ez érdekelne. – Az ugyanis nagyon értelmes megoldás lesz, ha gondosan becsomagolják az elöregedett régi, randa huzatos ablakokat…

  8. Larsen-Nielsen szerint:

    PU! Az említett projekt paneljait gyárilag műanyag ablakkal készítette a Győri Házgyár anno. Az egy más kérdés, hogy ezen ablakok jelenleg milyen állapotban vannak…

  9. Potter szerint:

    Hogy mi van az ablakokkal? Több módon is lehet tájékozódni.

    “Elkezdődött a csillagtelepi városrehabilitáció panelfelújítás része – jelentette a fideszes polgármester a Facebook-oldalán. A szerda délelőtti napsütésben büszkén pózoló Borbély Lénárd felhőtlen örömébe azonban némi üröm is vegyülhetett, ha ránézett a bejegyzése alatti hozzászólásokra, amikből a következők derülnek ki:

    “Borbély Lénárd úr! Nem ezt ígérték 3 évvel ezelőtt! (…) Ablakcsere is benne volt a projektben! Megszavaztak plusz pénzt a munkálatokra, és most kijelentik mégsem lesz ablakcsere?”

    Másnak is ez a problémája a projekttel:

    “Igaz az a hír, hogy a Csillagtelep rehabilitáció során nem jut pénz a nyílászárók cseréjére? Nem ez volt megbeszélve, és kb. 3 éve várunk rá hogy elkezdődjön és ki legyenek cserélve ahogy az meg lett szavazva! Ez azért nem szép dolog!”

    Most pedig nagyon úgy fest, hogy ablakcserében nem részesülnek a Nap utcai panelházak. Márpedig azt azért nem nehéz belátni, hogy egy homlokzati hőszigetelés a 40 év deformálódó nyílászárók cseréje nélkül legfeljebb félmegoldás. Vagy az se.

    A Nap utcai ház lakói ezért írásban fordultak a polgármesteri hivatalhoz az ügyben, ám napok óta hiába várják Borbély Lénárd és a csepeli jegyző válaszát – derül ki a kommentekből. “Cserébe nagyon gyorsan csinálják a munkálatokat, nehogy valami változás történhessen” – olvasható Borbély oldalán.

  10. Potter szerint:

    Tessék:
    Ha egy uniós pályázatban azt vállalták, hogy nyílászárócsere is lesz, akkor a vállalást teljesíteni kell, különben nem teljesített pályázatról beszélünk, ami azt is magával hozhatja, hogy vissza kell fizetni a támogatást.
    Ha 2017 végén megnyerte a kerület a pályázatot, akkor miért 2019 szeptemberében kezdenek a munkálatokhoz sebtében? Miért kellett augusztusban 660 milliót megszavazni a projekt megemelkedett költségeinek fedezésére, ha most mégsincs pénz? Hova tűnt a pénz?

    Kis Balázs , még egyszer: ha 2017 novemberben be lett jelentv sajtótájékoztatón, hogy megnyerték a pályázatot, jön a pénz akkor miért vártak 2019 szeptember közepéig, hogy belekezdjenek bármibe is? Mire fordították azt a 660 milliót, amit 1 hónapja szavaztak meg a projektek költségeinek fedezésére?

    a fűtéskorszerűsítés és a liftkorszerűsítés már több mint egy éve kikerült a listáról.
    Ha az ablakcsere kimarad, a falak szigetelése nem fog sokat érni.
    Próbálja meg felfűteni otthonát, ha nyitva az ablak…
    A falszigetelés után az ablakcsere a szigetelés roncsolódásával jár, azt helyre kell állítani..

  11. concept szerint:

    És miért ez a kilométeres ugrás hogy a Kossuth Lajos Utca nyugati oldalán lévő panelek szigetelése után több évnyi szünet következett majd hirtelen Csillagtelepen folytatódik?
    A kimaradt 6-8 épület mikor kerül sorra?

  12. kiss istvan szerint:

    EMBEREK!

    Elképesztő a tudatlanságotok.

    Panelben éltek?

    Tudjátok, hogy működik a társasház??

  13. kapjatokbe szerint:

    Pista!

    Úgy wazze, ha elnyerek egy teljes tendert, akkor azt akarom megkapni… 😉

    Ha… Önerős, akkor az más történet, de itt másról van szó.

  14. abc123 szerint:

    A polgármester úr valahogy nem igazán válaszol a FB oldalán a témában felmerült kérdésekre…

  15. Potter szerint:

    Nem bizony. Csak a neki tetsző kérdésekre válaszol. Helyette ott van az a “műszaki” srác aki próbálja nyugtatni az embereket kevés sikerrel.

  16. kapjatokbe szerint:

    Az m1 hükyegyerekét is kimoderáltátok?
    Az 1:1-es eredményt, a baromarcú bemondta, mint Spanyolország – FTC 11:11?
    Ennyit tudtok, ilyen emberek vagytok ti.
    trollfoci-googlebe. 😛

  17. concept szerint:

    #kapjatokbe#Á,az csak azért volt mert szemüveges,ergó lukas a feje-a fidelitas szerint ezért alkalmatlan a munkájára…

  18. PU szerint:

    liss istván! Elképesztő a tudatlanságom, úgy hogy megkérlek, légy szíves ismertetni velem, hogy működik a társasház – hogyan sikerül utólag kizárni az ablakcserét egy hőszigetelési felújítós tenderből.
    (Csak ezért kapacitállak, hogy végre mondhass valamit érdemlegesetn is a semmitmondó piszkálódásokon túl.)

  19. Potter szerint:

    Na az jó buli volt!
    Száz milliárdért évente csak egy ilyen buta pöcs bemondó jár a Nagy Nemzeti Tévébe!

    😀

Itt lehet hozzászólni !