Fényes eredmények és érmek a Győrben megrendezett Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán

csepel.hu

Hét aranyéremmel a legeredményesebb egyesület lett a Csepeli DAC!

Három napon keresztül volt otthona az ország legtehetségesebb serdülő és újonc atlétáinak a Rába partjánál lévő Győri Olimpiai Sportpark, ugyanis péntektől vasárnapig itt rendezték meg Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságát.

A minden igényt kielégítő atlétikai stadionban az időjárási kellemetlenségek ellenére az újoncok kezdték a bajnokságot, majd csatlakoztak a serdülő versenyzők is. A jövő reménységei már a pénteki első versenynapon igencsak “odatették” magukat, majd így folytatták a további napokon is, remek küzdelmeket, izgalmas csatákat, szoros befutókat és számtalan egyéni csúcsot láthattak a szurkolók.

A Csepeli DAC atlétái bizonyították tehetségüket, kitartásukat, edzőik hozzáértő munkáját, csak a legjobb eredmények elérésére koncentráltak, s nem arra, hogy más egyesületek versenyzői mennyivel ideálisabb körülmények között készülhettek az év legrangosabb korosztályos megmérettetésére.

Igazán megérdemelne ez az egyesület is egy nem nagy, de az atlétika minden ágazatának edzéslehetőséget biztosító pályát, hisz minden felkészülési nehézségeiket legyőzve is bizonyították Győrben, az ország összes egyesülete közül a Csepeli DAC atlétái nyerték a legtöbb aranyérmet, hetet, megelőzve a Székesfehérvári Atlétikai Akadémiát, akik hat aranyérmet, míg a Szombathelyi SI, a Miskolci SI és Budaörsi DSE négy –négy-négy aranyérmet vihetett haza.

Versenyzőink szinte kivétel nélkül egyéni rekorddal érték el helyezéseiket, többek eredménye nemzetközi szinten is számottevő.

Legeredményesebb versenyzőnk a serdülő leány 1500 m /4:48.10 p/ és a 800 m /2:18.33 p/ síkfutást is fölényesen megnyerő Babinyecz Anna lett, aki 1500 m síkfutásban, a világ elitjében is jegyzett, Skóciában edző, nála egy évvel idősebb Csuta Dorottyát utasította maga mögé.

Kitűnő versenyzéssel, meggyőző fölénnyel nyerte a serdülő 100 m gátfutást /13.29 mp/ Pesti Máté, aki 35 induló között, hatalmas egyéni csúcsot futva diadalmaskodott.

Meggyőző fölénnyel nyerte a serdülő leány 80 m gátfutást /11.70 mp/ Botos Katalin Ilona, aki 25 indulót megelőzve nagyszerű egyéni rekordot futva ért elsőként célba.

Bizonyította felkészültségét, tehetségét serdülő fiú magasugrásban Tari Tibor György, aki egyéni rekordjával azonos eredményével /176 cm/ nyerte meg a magasugrók versenyét.

Az újoncok versenyében leány gerelyhajításban Szabó Henrietta bizonyította tehetségét, új egyéni rekordjával /32,66 m/ nyerte meg a versenyt klubtársa Fidrich Viktória előtt.

Újonc fiú magasugrásban sérülése ellenére is nagyon összeszedetten, igazolva tehetségét, diadalmaskodni tudott Tari Zoltán János /158 cm/.

További eredményeink:

Második helyezést ért el újonc lány gerelyhajításban új egyéni rekordjával Fidrich Viktória /29,10 m/, valamint újonc leány magasugrásban új egyéni rekordjával /148 cm/ Pintér Nóra.

Serdülő fiú 100 m síkfutásban harmadikként ért célba /11.44 mp/ egyéni rekorddal Pesti Máté, harmadik helyezést ért el egyéni rekordot ugorva ötösugrásban Tari Tibor György /18,33 m/, ugyan csak harmadik helyezést ért el az újonc 80 m síkfutásban Komáromi Ádám Mátyás /9.95 mp/.

Negyedik helyezett lett újonc súlylökésben egyéni rekordjával Raffay Keve /9,85 m/

Ötödik helyezést ért el serdülő leány gerelyhajításban Fekete Boglárka /38,00 m/, újonc leány távolugrásban /488 cm/ egyéni rekorddal Pintér Nóra, és szintén ötödik helyezett lett újonc diszkoszvetésben Raffay Keve /36,16 m/ új egyéni rekordjával.

Hatodik helyezést szerzett a serdülő fiú magasugrásban /164 cm/ Bazsó Levente, serdülő 300 m fiú síkfutásban új egyéni rekordot futva /37.78 mp/, serdülő fiú 1500 m akadályfutásban egyéni csúccsal /5:13.42 p/ Veres-Nagy Soma, serdülő leány gerelyhajításban Németh Zsófia /35,58 m/, újonc leány súlylökésben egyéni rekordjával /10,41 m/ Fidrich Viktória.

Hetedik helyen végzett serdülő leány súlylökésben Fekete Boglárka /10,16 m/, újonc leány súlylökésben Szabó Henrietta /10,16 m/ egyéni rekorddal.

Kilencedik helyezett lett a serdülő leány súlylökésben Németh Zsófia /9,54 m/, és az újonc leány 1000 m akadályfutásban /3:40,87 p/ egyéni rekorddal Péntek Evelin Nóra.

Tizenharmadik helyezést ért el 31 induló között a serdülő leány ötösugrásban /15,39 m/ Hegyes Zsanett.

100 m síkfutás „B” döntőjében negyedikként ért célba Botos Katalin Ilona /12.91 mp/

Kenyeres Jázmin a 80 m gátfutásban /13.47 mp/ mint legfiatalabb serdülő versenyző teljesített nagyszerűen.

Atlétáink eredményeit az alapján is értékelni kell, hogy edzőink nem tudnak néhány népszerű atlétikai számra felkészíteni versenyzőket, ezáltal kevesebb versenyszámban tudják megmérettetni magunkat mivel a Csepeli DAC egyesületnél nem lehet megvalósítani a kalapácsvetésre, a diszkoszvetésre és a rúdugrásra való felkészítést tekintettel arra, hogy a Csepeli Stadionban erre nincs lehetőség.

A fiatal, kitartó diszkoszvető tehetségünk egy réten készül versenyeire, ahol nincs pálya, nincs dobókőr, de így is korosztálya legjobbjai közé tudott kerülni. Külön dicséretet érdemel Raffay Keve és edzője, aki egyben édesapja is.

Atlétáink és edzőik reménykednek abban, hogy az elért eredményeikre felfigyelve előbb-utóbb megoldódik majd a pályagond, s egyenlő feltételek biztosítása mellett vehetik majd fel a versenyt az ország más egyesületeiben sportoló atlétákkal.

Nagy gratuláció illeti a Csepeli DAC versenyzőit és edzőit! Hajrá Csepeli DAC!

csepel.hu

Egy hozzászólás “Fényes eredmények és érmek a Győrben megrendezett Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán” bejegyzésre

  1. Vágóné szerint:

    Újonc 600 m síkfutásban Galsi Laura Lilla /1:44.13 p/ negyedik, serdülő 300 m síkfutásban Tóth Domonkos /37.78 mp/ hatodik, ötösugrásban Bazsó Levente /18,01 m/ ugyan csak hatodik helyet szerezte meg!

Itt lehet hozzászólni !