Gyalog jött, két keréken távozott, keresik

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200/1227/2019. bűnügyi számon elkövetett lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi 2019. június 27-én 18 óra 30 perc és 18 óra 50 perc közötti időben bement egy Budapest XX., Tátra téri lakóház udvarára és onnan ellopott egy kerékpárt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

13 hozzászólás “Gyalog jött, két keréken távozott, keresik” bejegyzésre

  1. Szabó Imre szerint:

    Úgy van vele ha a kormány lop, ő miért ne tehetné meg. A fejétől bűzlik a hal.

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Kik találták fel a triatlont? Az ómigránsok! Az ómigráns reggel felkel, lefut a tóra, úszik egyet és hazamegy biciklivel!

  3. Nagyapó szerint:

    Szabó Imre téved. Ez a régi proli hozzáállás “mienk a gyár, vigyük haza”. A fénykép alapján látszik baloldalisága!!!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. dühös magyar szerint:

    Nagyapó megint nincs tisztában a proli (proletár szó rövidítése) szó jelentésével.
    Proletár = A társadalom alsó szintjén lévő nincstelen munkás.
    Szó sincs bűnözőkhöz való besorolásról.
    Természetesen az olyan gyűlölködő emberek fejében mint Nagyapó, ez a két meghatározás egybeforrt.
    Javaslom használja a helyes kifejezést “lumpenproletár”.

    Lumpenproletár = A proletanátus elzüllött, deklasszálódott (osztályából kihullott) alsó rétege és a hozzácsapódó minden más társ. csoportból lezüllött elemek megjelölése. Jellemzője, hogy a hasznos társ. munka és a forradalmi kűzdelem helyett, azok elől kitérve, inkább az alkoholba és más narkotikumokba menekül. A lumpenproletárok közül sokan, egyéni megoldásokat keresve eljutnak a bűnözés határára, így azután politikailag és emberileg könnyen manipulálhatóvá válnak, s gyakorta a szélsőjobboldal, a fasizmus tömegbázisát alkotják.

  5. dühös magyar szerint:

    És az kimaradt, hogy itt többen tévednek. A cikkben leírt lopás egyszerű bűncselekmény.
    “A lopás a hatályos 2012. évi C. törvény XXXVI. fejezetében, a vagyon elleni bűncselekmények közé tartozó egyik különös részi tényállás.”
    Vagyis az esetnek semmiféle politikai vonzata nincs.
    Egyszerűen a kommentelő társak imádják egymást gyepálni eme fórumon és ehhez minden lehetőséget megragadnak. Sajnos ez a megosztottság. Csak senki sem gondolkodik el azon, hogy mindannyian ugyanabban a csónakban vagyunk, ha tetszik, ha nem.

  6. Nagyapó szerint:

    dühös magyar szépen másolta proletár meghatározását a marxizmus szerint. Ellenben változtak az idők. lehet más meghatározás is, amit a társadalom többsége elfogad,pl. “a „proli” kifejezés egy új jelentést kapott a magyarországi rendszerváltozást követően, amely az igénytelen, ízléstelen, kulturálatlan, de öntudatos és erőszakos ember jelzőjévé vált.” (Puzsér Róbert), esetleg “a “proli” lételeme a szabályok áthágása” (Szentesi Zöldi László).
    De magyarázza meg a panelproli meghatározást! Talán az a proli, aki paneleket használva beszél?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Johnny szerint:

    “magyarázza meg a panelproli meghatározást!”
    Kérdezd a pártodat: panelproli, kanca, nyugger, tompika gecizése, ….

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó téved, szó sincs proliról, c típusú bűncselekményről van szó!

  9. dühös magyar szerint:

    Nagyapó tényleg egy elmeroggyant Puzsér Róbert írásával kívánja igazolni a proli szó jelentését? Mindannyian tudjuk, hogy pejoratív értelemben használják, de csak a gyűlölködő, szűk látókörű, elvakult , buta réteg teszi azt. Azok, akik önállóan a mai kornak megfelelő új kifejezést is képtelenek kreálni, csak egy létezőből lopni.

  10. PU szerint:

    “A cikkben leírt lopás egyszerű bűncselekmény.” – Így igaz.
    “…elmeroggyant Puzsér Róbert”??? – Valahogy nagyon nem bízom annak az intellektusában, aki ilyeneket mond…

  11. PU szerint:

    Ami pedig a prolizást illeti:

    A paraszt se mind mezőgazdasági munkás. A buzi se mind homoszexuális. A barom se mind négylábú állat. A bunkó se mind fadorong.

    Tudomásul kellene venni, hogy a szavak jelentése idővel változik a társadalmi használatban, és a rétegnyelvi, szlenges fordulatok beépülnek a standard nyelvbe.
    A proli egy időben a proletár lazább, kollokviális szinonímája volt, és cca. 1919 meg a rendszerváltás közti időkben ideológiailag védett, osztálytudatos szó volt – illetve ennek megfelelően támadó, lekezelő, megvető kifejezés a vagyontalan munkásrétegekre. De már eközben elindult pejoratív (sértő, lekezelő) használatának átalakulása egy általánosabb, a mentalitást, kultúrát kifejező irányba: lassan kezdett átcsúszni a jelentése a lumpen értelmébe.
    Manapság a proli már sok kapcsolódó jelentést magába foglal, csupán a munkást, ipari munkást, sőt a szervezett, öntudatos, mozgalmi munkást nem jelenti. Azt (szak-) vagy (ipari-) munkásnak, munkásembernek, munkásosztálynak (N.B: van még ilyen “osztály”?) hívjuk, pontos történeti-szociológiai-ideológiai meghatározása pedig máig a proletár. (Aki véletlenül sem, távolról sem proli.) Ipari proli vagy szakproli például, ugye nem létezik, csak szaki. Proliember, proliosztály sem létezik.

    A proli a hőzöngő here, aki öntudatos bunkóságában agresszív nagypofájú inzultálója és gátlástalan kihasználója a társadalmat fenntartó kollektív értékeknek, szellemi és morális erő híján a legkönnyebben manipulálható, önző és primitív konzumlény, melyet a politikai uszítás is a legelőbb talál meg eszközéül. (Lehet milliomos is.) A szó maga is épp ezért válhatott (hamis) ideológiai fegyverré: a balos manipulatív píszi számára a sértett felháborodás tárgya, hiszen a saját hazug hitványságát leplezi le.
    A troll-beszédben pedig éppolyan szitokszó, mint a prosztó, tahó, gyökér, stb. Pedig egzaktabb jelentéssel bírna; elég jól körülhatárolható, kikre, mire vonatkozik:

    Egy kis prolilógia. 2019. január 25. 16:38
    GÁGYOR PÉTER Mandiner
    A „proli” fogalma is megváltozott elmúlt évtizedeink alatt.

    gergelyarpad-blog.blogspot.com
    /2012/10/
    a-proli-mint-olyan.html

    prolivilag.blogspot.com
    /2010/11/
    az-orok-proli-es-civilizacio-rothadasa.html

  12. dühös magyar szerint:

    PU!

    Hozzászólásomban már leírtam azt egy mondatban, amit Te fél oldalon.
    Azért köszönet érte!
    Mondanivalóm lényegét nem értetted meg.
    Írásod végén amúgy szépen körülrajzoltad, hogy hozzászólásaiban ki és hogyan használja ezt a szót 😀

  13. PU szerint:

    dühös…! Nyelvészkedésemet nem kizárólag neked szántam. Nem kell túlhajtani a paranoiát.

Itt lehet hozzászólni !