Újabb magyar futballsiker – továbbjutott az U19

Samsungsport, Csepel.info

Pár napja még az U20 sikereinek örülhettünk (fotó: Reuters)

U19-es válogatottunk második meccsét is megnyerte a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán. Együttesünk vasárnap Lettországgal mérkőzött Nyíregyházán, s 4-1-es félidő után 5-1-re győzött. Góljainkat Márkus Gábor (2), Tischler Patrik, Laczkovich Donát és Simon Krisztián szerezte.

A Szapor Gábor vezette gárda Kovácsik Ádám – Nagy Tibor, Kelemen Dávid, Preklet Csaba, Ladányi Tibor – Skriba Máté (Simon Krisztián a 46. percben), Stieber András, Laczkovich Donát (Margitics Andor az 59. percben), Rácz Ferenc – Márkus Gábor (Eszlátyi István a 78. percben), Tischler Patrik összeállításban szerepelt.

A harmadik percben egy gyors támadás végén a Zjuzins révén meglepetésre a lettek szereztek vezetést (0-1), de a 16. percben egy nagy kapushiba után Márkus Gábor egy méterről lőtt a léc alá, megszerezve az egyenlítő gólt (1-1). Két perccel később ismét Márkus volt eredményes, ekkor középről helyezett magabiztosan a kapuba (2-1). A 23. percben Tischler Patrik 13 méterről bombázott a kapu jobb oldalába (3-1), majd a 44. percben Laczkovich Donát 22 méteres lövése után került a kapuba a labda (4-1). Az első félidő mérlegéhez tartozik, hogy góljainkat emberelőnyben szereztük, mert a 15. percben Baturinskijs piros lapot kapott. A második játékrészben is nagy fölényben futballoztunk, de újabb gólt csak a hosszabbításban, a 93. percben tudtunk elérni, ekkor Simon Krisztián 13 méterről talált a bal alsó sarokba, beállítva a végeredményt (5-1). A győzelem egyben azt is jelenti, hogy együttesünk a szerdai, Oroszország elleni mérkőzéstől függetlenül bejutott a tavaszi elitkörbe.

– Nagyon örülök a győzelemnek és annak is, hogy – különösen az első félidőben – játékosaim teljes mértékben betartották a taktikai utasításokat – nyilatkozta a találkozót követően az mlsz.hu-nak Szapor Gábor. – Szép győzelmet arattunk, de előttünk áll még egy igen nehéz meccs, amelyen szintén bizonyítani szeretnénk.

A nap másik mérkőzésén, Tiszaújvárosban Oroszország 6-0-ra verte Liechtensteint.

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont
2. Oroszország 4 pont
3. Lettország 1 pont
4. Liechtenstein 0 pont

samsungsport.hu

5 hozzászólás “Újabb magyar futballsiker – továbbjutott az U19” bejegyzésre

  1. atlétaa szerint:

    Gratulálok megyünk fölfelé a fociban mint a talajviz….
    Hajrá MAGYAROK…..

  2. miska72 szerint:

    Hajrá atlétaa! nald! nyald! nyald!
    MINDENT BELE!
    atlétaa az aranyér doktor. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. Gordon szerint:

    Most kezd(ene) beérni az azóta szétvert Bozsik program. A program egyetlen “bűne” az volt, hogy még az Orbán-kormány indította el.

  4. Kovács Ernő szerint:

    Futballmeccsnek indult, politikai ügy lett belőle. kommentalok.hu
    Holnap hajrá DAC, hajrá MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!

  5. vermes szerint:

    Mit magyarkodsz, Ernő?
    Egy éve még a Böszme tompora volt a nagy szám neked!

Itt lehet hozzászólni !