Drámai fordulat Mészöly Kálmán egészségi állapotában

Blikk

Bő egy évvel ezelőtt kórházból kórházba került különböző betegségekkel, most viszont már a focimeccsre és az edzőterembe járást tervezi Mészöly Kálmán (77), a Vasas és a magyar labdarúgó-válogatott egykori legendás játékosa és edzője.

A „Szőke Szikla” tavaly januárban került agyvérzés gyanújával kórházba, majd kiderült, kétoldali bakteriális tüdőgyulladással küszködik. Később a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán megállapították, hogy koszorúér-szűkülete van, ám műtétre végül nem került sor. A térdízületében gyulladás alakult ki, húgyúti fertőzést is kapott, valamint a gyomrával és bélrendszerével is volt probléma.

Ezt végigolvasni is szörnyű, hát még átélni… Őt viszont nem győzték le a nehézségek. Mostanra talpra állt, és hamarosan szó szerint tovább erősödhet.

– Apunak vasszervezete van. Visszatért az étvágya, sőt, már van egy kis súlyfeleslege is, amit le lehetne dolgozni. A kisfröccsöket hanyagolja, mivel átállt a málnaszörpözésre: családi eseményeken jókat nevetünk, hogy most már többnyire azzal koccintunk. Egyre kevésbé hiányzik neki az alkohol – árulta el lapunknak a legendás focista kisebbik fia, Mészöly Géza (52). – Itt a jó idő, úgyhogy most már ténylegesen ki kell mozdulnia. Az orvosai is azt tanácsolják neki, hogy mozogjon. A család tulajdonában lévő edzőteremben minden megvan, amire szüksége van, még a gyógytornász is felajánlotta, hogy eljön segíteni neki. Csak végre rá kellene szánnia magát.

Hamarosan a lelátón is újra láthatjuk Mészöly Kálmánt.

– Azt terveztük, hogy a helyszínen nézzük meg a Magyarország–Horvátország Európa-bajnoki selejtezőt, de végül úgy döntöttünk, túl kései program ez még neki, s hűvös is lenne. Tévén persze, nézte a 2-1-es győzelmet, nagyon örült a látottaknak, és persze, el volt keseredve a pár nappal korábbi, szlovákiai vereség miatt – tette hozzá az Újpest és a Haladás egykori vezetőedzője.

Mészöly Kálmánról szektort neveznek el az új Illovszky stadionban, amelynek átadóján a Vasas a szlovákiai Dunaszerdahely csapatával csap össze. Azon a találkozón már bizonyára jó formában szeretne megjelenni az angyalföldi klub egykori klasszisa.

Forrás: Blikk

Itt lehet hozzászólni !