Út a vizuális művészetekhez – Megnyílt a 91. Stúdió alkotóinak kiállítása

csepel.hu

Rendhagyó kiállítást láthatnak a művészetkedvelők a Csepel Galériában január 24-től. A 91. Stúdió volt és jelenlegi diákjainak bámulatos munkái a vizuális művészetek világába enged bepillantást. Az ÚT kép tárgy tér című tárlatot Kopek Rita festőművész nyitotta meg, a szervezésben Molnár Mária Virág és Szarvas Valentin segített. A megnyitón a Cataflamingo Zenekar játszott.

44 lelkes fiatal különböző műfajokban – festészet, látványtervezés, tervezőgrafika, képgrafika, animáció, fotográfia, építészet, formatervezés és textiltervezés – szerteágazó tevékenységeket mutat be, sokszínűen.

A kiállító termekben jól megférnek egymás mellett a fotók, a festmények, a makettek, az egyedi ruhák vagy a textilek, amelyek zömében pályázati vagy egyetemi feladatokra készültek. Alkotóikban közös, hogy a 91. Stúdióban tanultak s tanulnak, jelenleg mintegy harmincan. A rajziskola felvételi előkészítőként működik, itthoni és külföldi képző és iparművészeti egyetemekre. Itt oktat Kopek Rita festőművész, aki méltón lehet büszke tanítványaira.

A siker kulcsa, a szorgalom, kitartás, szenvedélyes érdeklődés – emelte ki megnyitójában a művésznő.

„Gyermekkoromban, szívesen rajzoltam, festettem, mindig ez okozta nekem a legnagyobb örömet. Művészeti gimnáziumban grafikát tanultam, majd a leningrádi Repin Akadémián murális szakon végeztem. Tanítottam a Fazekas gimnáziumban, mindmáig igyekszem átadni a szellemiséget, a technikát, a látás és gondolkodásmódot, a jövőképet. Egyszóval mindent, ami a pályánkkal összefügg. Semmivel sem bizonytalanabb ez a terület, mint bármely más szakma. Sőt, ha valaki szorgalmas, egészen kivételes életformát képes magának biztosítani, hiszen az egész világ a dizájnról szól. Bármily küzdelmes és nehéz is sokszor, sikerek, kudarcot váltogatják egymást, mégis gyönyörű. Meggyőződésem, hogy a kiegyensúlyozott boldog élet titka a munkánk, azaz az út szeretete”– mondta el a festőművész.

A kiállítás február 15-ig tekinthető meg, hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (278-0710).

A.Zs.

 

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !