Az Arany János iskolában rajtolt a téli solathlon

csepel.hu

Miután a Széchenyi iskolában átesett a tűzkeresztségen, az Arany János Általános Iskolában hivatalosan is útjára  indult a téli solathlon bemutató. A 19 állomásos vándorprogram a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület szervezésében, a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a Dél- Pesti Tankerületi Központ támogatásával valósulhat meg. A január 22- 23- án rendezett bemutatón a csepeli önkormányzatot Morovik Attila alpolgármester képviselte, aki meg is nyitotta az eseménysorozatot.

A háromállomásos bemutatón a lövészeten kívül az újjáélesztés és a baleset- megelőzési gyakorlat is szerzett új szimpatizánsokat, csakúgy mint a villámtájékozódás helyszínen bemutatott speciális verziója.

A jelenlévők egyöntetű véleménye alapján sikeresnek mondott rendezvény bebizonyította, hogy a programnak helye van az iskolákban, amit Morovikné Fülöp Csilla intézményvezető is megerősített, hozzátéve, hogy ezt minden évben meg lehetne ismételni. Elmondta, hogy 2017 óta, miután a korábbi Kék Iskola felvette Arany János nevét, igyekeznek minden tekintetben pozitív változtatásokat eszközölni az intézményben: megújult az iskolaudvar, ahol a kihelyezett Teqball asztalok mellett a kézilabdapálya is vadonatúj köntöst kapott, így a megújult helyszín 2018 nyarán egyik befogadója lett a gyerekek nyári napközis táborának. Nem csak külsőleg, hanem szakmai programokban is jelentős fejlesztéseket hoztak tető alá, aminek koncepciójába kitűnően illeszkedik a most lezajlott téli solathlon bemutató. Ez a jól sikerült rendezvény a honvédelmi sportprogramok iskolai szintű beépítését is remekül szolgálná a jövőben, ami remekül illeszkedne a jelenlegi tanmenetbe is – zárta szavait az intézményvezető, aki maga is kipróbálta a lézeres lövészetet.

csepel.hu

4 hozzászólás “Az Arany János iskolában rajtolt a téli solathlon” bejegyzésre

  1. Józan szerint:

    A családban marad! Morovik Attila megnyitott egy eseményt a felesége vezette iskolában! Illett volna mást küldeni!

  2. Józan szerint:

    Döglődik a Csepelinfó mindkét változata! A szomszéd vár “takacs_monika_a_munkasotthon_maradjon_a_csepelieke” című posztjára 157-en reagáltak! Borbélynak valakit cserélnie kellene, ha eleve nem akar vesztesként indulni az őszi választáson!

  3. mutyi szerint:

    A pofátlanságnak nincsenek határai.

    Szerintem ők maguk sem gondolták micsoda tehetség lakozik bennük, amikor a 90-es években a Csete büféjében, péntekenként a sulidiszkóban felváltva sütötték a melegszendót a szeletelt kenyérből.

  4. Józan szerint:

    Lehet hogy a hála kivételes esetben lehet politikai kategória!

    Bangóné Borbély Ildikó a parlamentben beszélt egy hajdani csepeli kisfiúról, aki egyszer odament a II. Rákóczi Ferenc úti pecsenyesütőhöz, s kért egy pecsenyezsírba mártott kenyeret!
    Kapott, s a kisfiú attól kezdve minden nap odament és kért egy zsíroskenyeret. Bangóné ezt annak kapcsán mondta el, hogy ma is sok szegény gyermek éhezik, s a történetet mostanában mondta el neki a hajdani pecsenyés. Bangóné hozzátette az ülésteremben, hogy Németh Szilárd ismeri a hajdani kisfiút!

    Hát lehet hogy a kisfiú már nagyfiú korában kért a melegszendvicsből, s így manapság büfésék már a havi alpolgármesteri millióból és az igazgatói fizetésből gazdálkodhatnak!

Itt lehet hozzászólni !