Amíg az ellenzék balhézott, a kormánypártok béremelésekről döntöttek

888

Béremelést kapnak a katonák és a honvédelmi alkalmazottak. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: az erről szóló jogszabályokat akkor fogadták el a parlamentben, amikor az ellenzéki pártok épp balhéztak.

Németh Szilárd elmondta: 2015-ben döntött a kormány arról, hogy összesen 50 százalékkal emelik a katonák illetményét. Ennek utolsó 5 százaléka esedékes most januárban. Öt helyett viszont most 7,4 százalékkal emelik a katonák illetményét; ez átlagosan 30 ezer forintos havi illetményemelést jelent. Az államtitkár elmondta továbbá, hogy a honvédségnél dolgozó civilek, akik ez évtől egy új besorolásban honvédelmi alkalmazottakként dolgoznak, 4 év alatt egységesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek.

A most januártól esedékes 20 százalékos emelés iskolai végzettségtől függően, havonta átlagosan 39 200-74 100 forintos emelést jelent a honvédelmi alkalmazottak számára. A honvédség által foglalkoztatott tanárok számára 45 300 és 79 300 forint közötti lehet az emelés. Ettől eltérhet azoké, akik többletkötelezettséget vállalnak, ha például hadkötelezettséggel járó különleges jogrendet vezetnek be. Aki vállalja, hogy például tanárként segít a kibertámadások leküzdésében, annak 63 300 és 94 300 forint közötti emelés jár.

Németh úgy fogalmazott: a parlament „viharos körülmények között”, az ellenzék „balhéja”, távolmaradása mellett fogadta el alkotmányosan és házszabályszerűen azokat a jogszabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy 2019-ben is folytatódjon az illetményemelési program. Bevezették továbbá az úgynevezett honvédelmi alkalmazott kategóriát, amely a honvédelem területén dolgozó (eddig köztisztviselőként dolgozó) civilek számára is jelentős illetményemelést eredményez.

Az intézkedéseket azzal indokolta az államtitkár,

hogy a magyar emberek biztonságának, az ország szuverenitásának legfontosabb biztosítéka a Magyar Honvédség, a magyar honvédelem területén dolgozók munkája.”

Vannak továbbá olyan új kihívások a világban, mint például a terrorizmus, a migráció, a kiberhadviselés, amelyekre válaszokat kell adni. Ehhez arra van szükség, hogy egy erős, ütőképes hadsereget tudjanak építeni, amihez megfelelő emberek kellenek.

A magyar emberek sem Sorosból, sem az ellenzékből nem kérnek

Az államtitkárt kérdezték a hétre bejelentett ellenzéki megmozdulásokról is. Németh Szilárd azt mondta, fontosnak tartja, hogy az emberek el tudják mondani véleményüket, akár tüntetésen is, viszont úgy látja, az ellenzék csak „balhét” akar csinálni, mindegy mi történik a valóságban, mi lenne az ország érdeke. Céljuk, hogy megbuktassák a kormányt, és elérjék, májusban ne legyenek választások, amelyek arról fognak szólni, hogy beengedünk-e migránsokat az országunkba vagy sem. Hozzátette:

“A magyar emberek ezt nem fogadták el, a magyar emberek nem kérnek Sorosból, nem kérnek a magyar ellenzékből.”

Forrás: 888

6 hozzászólás “Amíg az ellenzék balhézott, a kormánypártok béremelésekről döntöttek” bejegyzésre

 1. Jobban szerint:

  Mindig is könnyebb volt balhézni mint úgy irányítani egy országot, hogy az fejlődjön és ne a csőd veszélyeztesse, mint anno Gyurcsány Ferenc vezetése idején. Most is annak a pusztító időszaknak a következményeit kell “kármenteni”, a sok, sok hitelcsapdába hajszolt embernek segíteni, stb., stb….

 2. Józan szerint:

  Szép kört írtak le a Fidesz urai 28 év alatt! Kövér 1990-ben még azt mondta a Parlamentben, hogy szét kellene zavarni a magyar hadsereget! Szélsőliberális pártból átváltottak szélsőjobbra. Persze 1990. június 4-én a parlamenti ülésteremből is kivonultak a Trianonra emlékező egy perces néma felállásnál! Bercsik úr erre nem emlékezhet, hiszen kisgyermek lehetett akkoriban!

 3. Szabó Imre szerint:

  Köpönyegforgató, tolvaj, szélhámos banda ez a fidess. Egyik kezükkel adnak, másikkal elvesznek háromszor annyit.

 4. Lovas szerint:

  Hát igen, nagyon aljas dolog a munkabéreket emelni és az adókat csökkenteni 🙂

 5. 1Olvasó szerint:

  Elméletben jó dolog az adócsökkentés (élelmiszerre gondoltam), de gyakorlatban ezeket nem a végfogyasztók kapják meg. Akkor már inkább maradjon az adó, és több pénz marad az államnak, és azt a pénzt a népére költse. Pl. tanárbéremelés, korház fejlesztés stb.

 6. Qqriq szerint:

  Üzenet Sorosnak és az általa jól fizetett ellenzéknek:

  “Háborút küld a magyarra,
  Országunkat elfoglalja.

  Foglalod a kurvanyádat,
  De nem ám a mi hazánkat!…”

  (Petőfi Sándor: MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET…)

Itt lehet hozzászólni !