Megrongálták a tüntetők Kossuth és Széchenyi szobrát

Mandiner, Csepel.info

Nem csak az ország karácsonyfája és a hátrányos helyzetű gyermekekhez kerülő szánkók bánták az ellenzéki vandálok tüntetését, hanem Kossuth Lajos és Széchenyi István szobrai is – közölte Wachsler Tamás, a Steindl Imre program vezetője.

Facebook oldalán a következőket olvashatjuk:

„Értem (érteni vélem) az indulatokat, még az egymásnak feszülést is. Értem, ha nem is feltétlenül fogadom el.

De milyen alpári indulat vezette, micsoda primitív, suttyó állat az, aki a Kossuth szobor ellen fordul? Ki az, akinek Kossuth is elfogadhatatlan? És mit érdemel az, aki ennyire becsüli mások munkáját és mások örömét? Tényleg, ez is rendben van? Ez is része az önkifejezés, a gyülekezés szabadságának? Akkor nekem is engedtessék meg az önkifejezés: rohadjon le a kezed, akárki voltál. Nem forradalmár vagy, csak csőcselék.” 

Később Wachsler arról is beszámolt, hogy Széchenyi kardja keresztvasát is letörték a „hősök”.

Forrás: Mandiner

7 hozzászólás “Megrongálták a tüntetők Kossuth és Széchenyi szobrát” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Teljesen egyetértek Wachsler Tamással!! Azon viszont csodálkozom, hogy a csepeli ellenzék vezetői, értelmiségei nem határolódnak el ettől a csőcseléktől. Talán egyetértenek velük???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Józan szerint:

    Wachsler Tamás volt az ellenjelölt 1994-ben a Fidesz elnökválasztáson Orbán ellenében! Vesztett, azóta Orbán nem engedi hogy bárki is induljon ellene! Wachsler úr a Wallis, szocialista-fideszes közös vállalat, keserű kenyerét ette két évtizeden keresztül büntetésből, míg nem megengedték neki hogy Kossuth-téri kormánybiztos legyen!

  3. Jobban szerint:

    A rongálók világosan bemutatták önmagukat és szándékaikat.

  4. csepelifan szerint:

    2006-ban valakik nem a Szabadság téri TV- székházat gyújtották fel? Csak kérdezem… Ki volt az (az állat) akinek az egykori tőzsdepalota elfogadhatatlan volt ?

  5. Nagyapó szerint:

    csepelifan! “2006-ban valakik nem a Szabadság téri TV- székházat gyújtották fel? Csak kérdezem…”
    Kérdezze új szövetségesüket, a Jobbikot!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    Annyi köze volt az ex Jobbiknak hozzá, hogy semmi? 😀
    Bár közöm nincs senkihez, szarok mindenkire…

  7. Qqriq szerint:

    Kossuth és Széchenyi politikai ellenfelek voltak, nem lehet őket egy kalap alá venni. Kossuth és Széchenyi vitái mindmáig tartanak történészi körökben, vannak Kossuth és vannak Széchenyi párti történészek. Lehetséges, hogy történészek voltak a vandálok?

    “– Az eset 1831 őszén kezdődött, amikor Zemplén vármegye árvaszéki bizottmánya a fiatal Kossuthot ügyvédi minőségben megbízta, hogy egy nemrég elhunyt kisnemes borkészletét értékesítse, majd a befolyt pénzt adja át az árváinak.

    – Kossuth hamar eladta a rá bízott értéket, de a pénzt csak külön felszólításra, közel fél évvel később fizette ki a jogos örökösöknek. Késlekedése okát nem ismerjük, de ez a magatartás elég volt ahhoz, hogy becsületén időlegesen foltot hagyjon.

    – Végül vitathatatlan tehetségével politikai vezéregyéniséggé vált. Ehhez le kellett győznie a nála sokkal megfontoltabb nézeteket valló, a reformkort békés és törvényes úton tovább folytatni kívánó Széchenyit.

    Kossuth az 1840. november 19-i Pest vármegyei közgyűlésen mondta Széchenyiről, hogy a „legnagyobb magyar”, amit azonban nem megtisztelő jelzőnek szánt. Inkább elszigetelni kívánta ezzel, s mintegy fölényesen követelte, hogy Széchenyi végre adja át neki a politikai kezdeményezést.

    Széchenyi és Kossuth párviadala párját ritkítja a magyar politikatörténetben. Összeütközésükre az ellentétes eszközök, a törvényes, illetve a forradalmi elképzelés miatt került sor.

    A forradalmi hullám végül Kossuthnak kedvezett, de ennek kimenetele a Habsburg Birodalommal való fegyveres összeütközés lett. Széchenyi éppen ezért hasonlott meg önmagával.”

    https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kossuth-lajos-valojaban-nem-volt-egyertelmu-hosalak-993689/

Itt lehet hozzászólni !