Szakszervezeti nyugdíjasok karácsonyi találkozója

csepel.hu

Hagyományos év végi karácsonyi összejövetelét rendezte meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének csepeli nyugdíjas alapszervezete a Munkásotthonban december 5-én. A jelenlévőket Papp Imre alapszervezeti titkár köszöntötte. Mindenkinek apró ajándékkal kedveskedett, majd a csepeli önkormányzat tortáját osztották szét. Ábel Attila alpolgármester tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester jókívánságait, majd a csepeli önkormányzat terveiről és eredményeiről beszélt.

Ábel Attila elmondta, hogy az önkormányzat két korosztály gondjaival foglalkozik kiemelten: ők a gyermekek, fiatalok és az idősek. A nyugdíjas korúaknak köszönhetjük, hogy lehetővé tették számunkra a nyugodt életet. A tél beköszöntével jó hír, hogy a napokban megnyitották a csepeli jégpályát, amely Budapest talán legszebb korcsolyázó helyszíne. Várják ide az időseket is, ha másként nem, hát úgy, hogy hozzák magukkal az unokáikat kikapcsolódásként. A Kis-Duna partján található kalózhajós játszótér szintén Csepel egyik büszkesége, ahová nemcsak a kerületből, hanem a környező településekről is szívesen járnak. Gyakran látni ott nyugdíjasokat unokáikkal együtt.

Az alpolgármester megemlítette, hogy a nem idevalósiak gyakran szürke, színtelen munkáskerületnek látják Csepelt, holott a település sokat fejlődött az utóbbi években. Az önkormányzat egy élhető, jó értelemben vett munkáskerületet akar megteremteni, ahol érdemes letelepedni és kellemesen eltölteni a mindennapokat. Az elmúlt évek fejlesztéseivel kapcsolatban elmondható, hogy folytatják az útépítést, az óvodák, bölcsődék, játszóterek felújítását. Csepelen jelenleg 50 kilométer földút van, amelyet megszüntetnének, ha sikerül elnyerni egy jelentős összegű pályázatot. Felújították a Királyerdei Művelődési Házat, amely szintén jó programokkal várja az érdeklődőket. Tavasszal átadják a felújított Rákóczi Kertet, amely olyan családközpontú hely lesz, ahol az idősek és az egészen fiatalok is jól érezhetik magukat a változatos programok révén. Jövőre felépítik a napközis tábort, amely igényes nyaralási lehetőséget nyújt azok számára is, akik nem jutnak el Horvátországba vagy a Balatonra. Hamarosan felújítják Csillagtelepen a társasházakat, közterületeket 1,7 milliárd forintból. Csillagtelep Csepel büszkesége volt a hatvanas években, most ideje, hogy újjávarázsolják a környezetet.

Korábban már komoly rekonstrukciókat hajtottak végre a csepeli strandon, most a régi öltözőket építik át. Egy kerékpáros parkolót is létrehoznak, hogy a biciklivel közlekedők biztonságos helyen hagyhassák kétkerekűiket. A strandon fellépnek a randalírozókkal szemben, hogy mindenki nyugodtan élvezze a fürdést. A nyugdíjasokat kedvezően érinti, hogy ingyen látogathatják a csepeli strandot. A jelenlévők részéről elhangzott egy javaslat, amelyet az alpolgármester érdemesnek tart támogatni: azt kérték, hogy legyen családi belépő, így a nagyobb családok nagyszülőstül, unokástul olcsóbban látogathatják a fürdőt. Az önkormányzat tavasszal folytatja a népszerű, nyugdíjasok számára szervezett hajókirándulásokat a Dunán.

Cs. A.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !