Hírek a csepeli iskolákból

csepel.hu

Projekthét érdekes témákkal

„Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el” (Mercier) A Nagy Imre Általános és Művészeti Iskolában évek óta hagyomány a projekthét megrendezése. Évfolyamszinten azonos témát dolgozunk fel, ügyelve arra, hogy az éves tananyaghoz is kapcsolni tudjunk. Témáink ebben a tanévben következők voltak: alsó tagozaton a barlang, míg felső tagozaton Görögország, Amerika kultúrája, Kína és a világörökségeink voltak. Az alsós évfolyamok a Pálvölgyi barlangba, az ötödikesek egy görög faluba, Beloianniszba utaztak, ahol a sok látnivaló mellett a betekintést nyertek a helyi iskolában a görög nyelven folyó oktatásába. A hatodik évfolyam a Természettudományi Múzeumba ment, míg a hetedikesek sárkányhajóztak a Dunán. Végzős osztályaink pedig Budapest világörökségeit nézték meg. Ezekről a kirándulásokról és az órai munkákról sok fotó, film is készült. Az utolsó napon az évfolyamok kiállították tablójukat, elkészített munkájukat, projektnaplójukat, s önálló bemutatóval is készültek.

Tuboly-Büki Gabriella

Emlékezés a névadóra

A szünet előtti utolsó tanítási napon, október 26-án emlékeztünk iskolánk névadójára, a 259 éve született Kazinczy Ferencre. Az emlékműsor után tiszteletbeli iskolapolgárrá avattuk Kosztyú László rendőr zászlóst, iskolánk rendőrét. Ő az első az intézmény történetében, akinek közösségünk az értünk végzett munkája elismeréseképpen e címet adományozta. Ezután – a hagyomány szerint – felavattuk új iskolapolgárainkat, az elmúlt évben érkezett tanárokat és tanulókat. Az esemény az iskola 36. születésnapjának megünneplésével, közös énekléssel és tortázással zárult.

Hegedűs Ágnes intézményvezető-helyettes

 

Elsősök a tűzoltóságon

A Katona József Általános Iskola 1. a osztálya látogatást tett a csepeli tűzoltóságon. Sinkó Flórián törzszászlós vezetett minket végig a laktanyán. Bemutatta a különböző tűzoltóautókat és az azokon tárolt számos különleges felszerelést. A gyerekek lehetőséget kaptak arra is, hogy beszálljanak a tűzoltóautóba, és közelről megismerkedjenek azokkal az eszközökkel, amelyek a tűzoltók munkáját segítik. Próbariasztást is tartottak, ahol azt is láttuk, hogyan csúsznak le a tűzoltók a rúdon. A látogatás végére több kisfiú és kislány is határozottan kijelentette: tűzoltó szeretne lenni.

Phillipné Turai Genovéva tanító

 

Megalakult a tanács

Tankerületünkben hét állandó taggal – az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége, Nemzeti Pedagógus Kar, Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, Nagycsaládosok Országos Szövetsége és a Klebelsberg Központ delegáltjaival a tankerületi igazgató vezetésével – november 5-én megalakult a Tankerületi Tanács. Csepeli és soroksári önkormányzati képviselettel megalakult állandó munkacsoportja is, az antiszegregációs munkacsoport.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !