Megnyílt Farkas György festőművész emlékkiállítása

csepel.hu

A Magyar Festészet Napja alkalmából rendezvénysorozat keretében Farkas György festőművész emlékkiállításának képeivel találkozhatnak a művészetkedvelők a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában október 19-től. Az „Akinek az ecset mentette meg az életét” című tárlatot dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, közreműködött P. Kozma Anikó zongoraművész és Sallay Edit Margit énekművész.

Rokonok, barátok, ismerősök nem először találkoztak az 1911-ben Debrecenben született festőművész, művésztanár képeivel Csepelen. Munkássága, emléke előtt tisztelegtek a művész rokonai és hagyatékának gondozója Kovács Gábor is, akiknek köszönhetően komoly válogatást láthatunk a kitűnő arcképfestő műveiből. Két festménnyel a debreceni Déri Múzeum és egy alkotással a Debreceni Egyetem is hozzájárult a kiállítás még színvonalasabb megrendezéséhez, amelynek kivitelezését dr. Udvardi Beáta intézményvezető véghezvitte.

Ahogy megnyitójában Feledy Balázs fogalmazott: soha nem öncélú absztrakt világ, amivel a művész dolgozik, hanem a színekkel való tudatos építkezés képeiben rendkívül fontos. Úgy a nagy terek, mint a virtuális terek ábrázolása.

A kiállítást Farkas Enikő intézményvezető-helyettes rendezte.

AZS

Itt lehet hozzászólni !