Megkoszorúzták boldog Jerzy Popieluszko emlékművét

csepel.hu

Halálának 34. évfordulóján megkoszorúzták boldog Jerzy Popieluszko lengyel katolikus pap emlékművét a Hollandi úti Sport, Szabadidő és Rendezvény Központban október 19-én.

Az emlékművet a mártír pap születésének évfordulója alkalmából tavaly avatta fel a csepeli önkormányzat Németh Szilárd országgyűlési képviselő jelenlétében. Az emlékműnél koszorút helyezett el Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága nevében Nagyné Kovács Tímea intézményvezető koszorúzott. Mások mécseseket helyeztek el az emlékműnél.

Jerzy Popieluszko prédikációi által vált népszerűvé Lengyelországban a nyolcvanas évek elején, ami a kommunista pártnak nem tetszett. A lengyel titkosrendőrség 1984. október 19-én elrabolta, megverte, majd megölte. Holttestét csak napok múlva találták meg. Halála után a kommunista rendszer elleni megmozdulás jelképévé vált. Varsóban avatták boldoggá 2010. június 6-án. A szertartáson mintegy 150 ezren vettek részt.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !