Üléseztek a képviselők: nem támogatta az MSZP-DK az útépítések gyorsítását

csepel.hu

A csepeli képviselő-testület októberi ülésén döntés született a tavaly indult úszásoktatási-program folytatásáról, a Szent István út csapadékvíz-elvezetéséről és arról is, hogy vadkamerákat helyeznek ki az illegális szemetet lerakók elfogása érdekében. Nagy vita volt az egykori Dagi Étterem lepusztult épületéről: a DK és az MSZP nem támogatta a bontását, és egy vandálbiztos illemhely kialakítását. A tervezett helyreállítási költségeket az önkormányzat inkább útépítésekre csoportosítja át.

A testületi ülés megkezdése előtt köszöntötték Mráz Kornéliát, a Magyar Nemzeti Balettintézet mesterét, aki idén augusztus 20-án Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült. A képviselő-testület nevében Borbély Lénárd polgármester gratulált az állami kitüntetéshez.

A képviselők elfogadták Csepel új építészeti szabályzatát. Borbély Lénárd kérdésre válaszolva elmondta, az önkormányzat szeretné biztosítani, hogy a Csepel SC sporttelepét kizárólag sportcélokra hasznosítsák. Ez ellentétes a Csepel SC Alapítvány tulajdonosainak elképzelésével, akik lakóparkot építenének oda, ezért szándékosan ítélik pusztulásra a sporttelepet.

A képviselők megszavazták a Daru-domb melletti Dagi étterem lepusztult állapotú épületének elbontását. Az önkormányzat 2016-ban azért vásárolta meg a romos ingatlant, mert szerette volna rendezni a megújuló Kis-Duna part Daru dombi szakaszát. Tervezték az épület felújítását és ott egy elegáns vendéglátóhely kialakítását is. A tervezői költségbecslés azonban ezt 470 millió forintra becsülte, amely az építőipari drágulások miatt tovább emelkedhetne. Kocsma-szintű vendéglátóhelyet viszont nem szeretne a kerület, ezért a rendelkezésre álló pénzt az önkormányzat inkább útfelújításra költi. A döntés alapján kialakítanak a környéken egy nyilvános illemhelyet is. Az előterjesztésből nagy vita lett. Az MSZP-DK ugyanis 2010 után a magántulajdonú épület állapotát, megvásárlása után annak megvételét, a vendéglő tervezésekor a vendéglőt, most pedig azt támadta, hogy nem vendéglő épül, hanem lebontják az épületet, toalett épül a partra és úgy rendezi a kerület a környéket. A döntést a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői szavazták meg.

A képviselők döntöttek a Szent István út 335. és környéke csapadékvíz elvezetésének terveztetéséről. Mivel az út a főváros tulajdona, Borbély Lénárd polgármester megkereste ez ügyben Tarlós István főpolgármestert. A testületi döntés értelmében a csepeli önkormányzat viseli a csapadékcsatorna 8 millió forint értékű terveztetési költségét, de a terveket a Fővárosi Önkormányzatnak továbbítja.

A városatyák arról is döntöttek, hogy a Tamariska-domb közelében lévő, Damjanich út 37-41 szám alatti ingatlant felújítja és a Csepel-Csillagtelep Római Katolikus Plébánia részére használatba adja. A régóta üresen és kihasználatlanul álló ingatlan a felújítás után kulturális, művelődési és sportprogramok színhelye lesz.

Az önkormányzat az 1920-ban aláírt Trianoni békediktátum 100. évfordulójára egy olyan történelmi kiállítással kíván emlékezni, amely csepeli vonatkozású eredeti tárgyakkal, korabeli dokumentumokkal mutatja be az adott korszakot. A képviselők egy kivétellel megszavazták, hogy a kiállítás előkészületeire, a szükséges eszközök beszerzésére az önkormányzat 5 millió forintot különítsen el.

A képviselők – kivételesen – egyhangúlag szavazták meg azt a polgármesteri előterjesztést, amely a kerületben szolgáló 12 rendőr és 6 katasztrófa-védelmi dolgozó részére 50 ezer forint jutalmat irányoz elő. A testület döntött 5 vadkamera és 1 éjjellátó kamera beszerzéséről is, amelyeket az illegális szemétlerakások elleni küzdelem jegyében az önkormányzat térítésmentesen bocsát a kerületi rendőrkapitányság részére.

A képviselők döntöttek az általános iskolák 1. és 2. osztályos tanulói számára tavaly bevezetett úszásoktatási program folytatásáról. A döntés értelmében az önkormányzat erre a célra az idei tanévben 13 millió forintot biztosít.

csepel.hu

7 hozzászólás “Üléseztek a képviselők: nem támogatta az MSZP-DK az útépítések gyorsítását” bejegyzésre

  1. öregedöbandi87 szerint:

    Megint kimaradt a királyerdő ut,már ma is tócsákban áll a viz,pedig alig esett.A katólikus idősek otthonba kivántunk be kerűlni a párommal,de férfit nem vesznek be.A teremtés koronája kivan tiltva.Csak nők! furcsa.

  2. admin szerint:

    Nem marad ki a Királyerdő út. A terveken módosítani kellett, de hamarosan az építés is elkezdődik.

  3. admin szerint:

    Az említett katolikus idősek otthona információink szerint apácáknak épült – az ő pénzükből -, egyes esetekben befogadnak idős hölgyeket is. Érthető, említett okok miatt idős urakat nem.

  4. Johnny szerint:

    Olaszországban is volt egyszer egy nagy-nagy útépítési korszak! 😉

  5. Johnny szerint:

    Na az LTP-k megszüntetése kimaradt az oldalról, nincs már itt pénz semmire. 😛

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Kár lebontani a Dagit, két legyet egy csapásra! Tele kell rakni WC-csészékkel, s nem kell többé Toi-toi-t bérelni a Daru-dombi önkormányzati rendezvényekre! 😛

  7. Qqriq szerint:

    Biztos az a mocskos gyurcsányi adott rá utasítást!!!

Itt lehet hozzászólni !