Tizenöt éve nincs köztünk Knézy Jenő, íme a legjobb pillanatai

Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

safe_image.php

15 esztendeje hunyt el Knézy Jenő (†58), a magyar televíziózás egyik kiemelkedő alakja. A sportriporter 1971-től haláláig dolgozott a Magyar Televízióban, számos olimpiáról világ- és európa-bajnokságról tudósított. Szállóigévé vált köszöntése volt a “Jó estét, jó szurkolást!“, amit ő maga talált ki, később le is védette. Hogy mennyire sokoldalú volt, az a következő összeállításból kiderült.

1995-ben a Ferencváros focicsapata a Grasshoppers otthonában játszotta le első meccsét a Bajnokok Ligája főtábláján. Knézy Jenő eksztázisban közvetítette végig a Fradi 3-0-s diadalát

Ha kipécézett valakit, akkor annak nem kegyelmezett… Az 1998-as labdarúgó-világbajnoki döntőn a franciák ellen 3-0-ra veszítő brazilok középpályását, Denilsont találta meg.

2000-ben nagyon tudott örülni Kovács Ágnes úszónő olimpiai aranyának

Szintén 2000-ben a sydneyi olimpián közvetítette a férfi vízilabda-döntőt, ezt követően együtt ünnepelt a játékosokkal.

Ugyanitt először csak az archívumnak kicsit “lazán” közvetítette Eric Moussambani úszását. A sportoló volt minden idők egyik leglassabb gyorsúszója az olimpiákon.

Knézy sokoldalúságát bizonyította, hogy a szórakoztató műsorokban is helytállt. Partnere volt többek között Antal Imre és Kudlik Júlia

 

Halála előtt egy évvel Fábry Sándor műsorában fakadt dalra…

 

Blikk-összeállítás

6 hozzászólás “Tizenöt éve nincs köztünk Knézy Jenő, íme a legjobb pillanatai” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Rendkívül meglepődtem, hogy nem olvashatom Zámbó Jimmy halálának hányadik év, hó, nap fordulója van, helyette megkapom Knézy Jenő emlékezését.
  A magyar foci közvetítése Szepesi lelkes, pozitív közvetítése (Pluhárt követve) után jött a sporthoz semmit sem értő, volt ávós Vitray (aki a leszúrt Rittbergert antiszemita kiszólásnak gondolta), ő legalább nem szólt. Gól, nem gól, mégis gól közvetítéssel jól megvolt. Később, miután Vitray megunta, jött Knézy, aki további fejlesztéssel bevezette a negatív szurkolást. “Kiss már a második labdáját adta el 20 perc alatt, nagyon gyenge formában van”. Kiss lőtt 2 gólt, Knézy: Kiss még ilyen rossz formában is képes volt gólokat lőni, a rendkívül rossz napot kifogó ellenféllel szemben.”
  Megalapozta a jelenlegi gárda stílusát, akik közvetítés helyett statisztikákat olvasnak fel, értékelnek. Érdekes, nem hallom a falábú németekről, a túlfizetett argentinokról, brazilokról az értékeléseket.
  Knézy nyugodjék békében!
  A mai napon született vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó, Marton Éva énekesnő. Talán érdemesek megemlékezésre

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

 2. helyi szerint:

  Szepesi is besúgó volt nyugodjon meg Nagyapó! Talán maga is, nem? 🙂

 3. Johnny szerint:

  Na az öreg idióta megint ideszart.
  Nézzél wazze minőségi sportcsatornát.
  Majd a haverod csatornáin, ott azt’ lesz wazze kommentátori legalja. 😀
  Én 4K-ban nézem a VB-t törököktől és hallgatom az M4 hagjával. 😛 Itt még a HD is szaggat, de a legszarabb BISS-en vesszük a képet. 🙂

 4. velemeny szerint:

  Nagyapó, tényleg önkormányzati képviselő? Elgondolkodtató…..

 5. Johnny szerint:

  A Szovjetúnióban vitézkedett vén farok, exmunkásőr, most éppen más segget nyal.

 6. keménylegény szerint:

  A volt ügynökök ma is köztünk élnek – szigorúan titkos a személyük.
  Na, miért?

Itt lehet hozzászólni !