Hétfőtől Desiro motorvonatok is besegítenek a ráckevei HÉV vonalán

Világgazdaság Mr.Gabee, Csepel.info

Sikeres próbamenet után június 4-től, hétfőtől egy két egységből álló Desiro motorvonat segíti a H6-os (ráckevei) vonal közlekedését – közölte pénteken a MÁV. A menetrend nem módosul, valamint a vonatokon a HÉV menetjegyek és bérletek ugyanazokkal a feltételekkel érvényesek, mint a HÉV-szerelvényeken.

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók. A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni – olvasható a MÁV közleményében.

Június 1-én, pénteken sikeresen lezajlott a MÁV-HÉV és a MÁV-START által kidolgozott és hatóságilag engedélyezett próbamenet.

A MÁV-START Siemens Desiro típusú dízel motorvonata Soroksári út állomáson haladt át a MÁV-HÉV pályahálózatára. A szerelvény Dunaharasztin át a ráckevei végállomásig közlekedett – bejárva az egész H6-os HÉV-vonalat –, majd a Kén utcai megállónál visszatért a MÁV pályahálózatára.

A próbamenet alatt a szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését.

2 hozzászólás “Hétfőtől Desiro motorvonatok is besegítenek a ráckevei HÉV vonalán” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    A csepeli hév helyére is rakhatnának már alacsonypadlós járműveket, tiszta gáz hogy itt még mindig ilyen korszerűtlen vackok járnak, alig lehet rájuk felmászni és még lékkondi sincs bennük!

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Jesszus! Dzsinácska, csak nem akarsz motorvonatot a Szent Imrére? (Másról meg ne ábrándozz.)

Itt lehet hozzászólni !