Egymilliárdból újult meg a Csepel Plaza

CsepelPlaza, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: CsepelPlaza

Több mint egymilliárd forintos beruházással valósult meg a Csepel Plaza korszerűsítését célzó fejlesztési projekt, amelynek keretében a bevásárlóközpont épületét új esztétikai koncepció mentén alakították át.

2018. május 29., Budapest – A közel egy évig tartó munkálatok leglátványosabb eleme az újratervezett külső épülethomlokzat, de nagy hangsúlyt fektettek a korszerű és stílusos belsőépítészeti megoldások kialakítására is.

„A Csepel Plaza 2015-ben történt tulajdonosváltásával megkezdődhetett egy olyan hosszútávú fejlesztési koncepciónak a megvalósítása, amely egy új minőség létrehozásával kíván választ adni egy új korszak kihívásaira. Az épület egy mai, friss design koncepciónak megfelelő átalakítása fontos lépés volt az új bérlők és új vásárlóközönség megszólításának irányába” – mondta el Simon Tamás, az üzletházat üzemeltető Indotek Group kereskedelmi portfóliójáért felelős értékesítési és üzemeltetési igazgatója.

A Csepel Plaza három évvel ezelőtt indított fejlesztési programjának megfelelően a bevásárlóközpont folyamatos innovációval kívánja tovább javítani a vonzáskörzetben élő 100.000 fős lakosság kereskedelmi ellátottságát, és tovább erősíteni a kereskedelmi ingatlanok piacán betöltött pozícióját. Ennek megfelelően a menedzsment olyan bérlői mix kialakítására törekszik, amely a lakosság számára a termékek és szolgáltatások lehető legszélesebb palettáját teszi elérhetővé egyetlen kereskedelmi csomópontban. Ezt a szellemiséget kívánja erősíteni az új szlogen is: Veled vagyunk a mindennapokban.

„Nagy megtiszteltetésnek tekintem, és örömmel fogadtam el a felkérést a Csepel Plaza megújítását célzó komplex építészeti koncepció kidolgozásra” – mondta a tervezést vezető Kecskés Imre belsőépítész. „Az új koncepció szellemében első körben a belső tereket, később a Plaza külsejét újítottuk meg. A projekt részét képezték a közös területek, az ételudvar és a pihenőterületek modernizálása, új dekorációs és tájékozódást segítő elemek kihelyezésére is. A munkában az Indelab Kft. és Korányi Gábor grafikus volt segítségemre.”

A fejlesztési koncepciónak megfelelően a Csepel Plazában az elmúlt három évben olyan nemzetközi márkák nyitottak üzletet mint az ALDI, CCC, H&M, KiK, Pepco, Rossmann, Tally Weijl de a nagy bérlők között található a Deichmann, J.Press, Libri, vagy a Sport Factory is. A szolgáltatók között jelen van a három nagy mobilszolgáltató, a T-Mobile, a Telenor és a Vodafone, de megtalálható még a Groupama, Vision Express, Mister Minit, MKB Bank, ELMŰ-ÉMÁSZ és a Digi is.

Adatok a Plazáról:

  • Terület nagysága: 19 800 m2
  • Bérelhető terület nagysága: 14 200 m2
  • Parkolóhelyek száma: 288
  • Csepel körzet lakosainak száma: 76 824
  • Üzletek száma: 45 üzlet és 3 pult (régen 29 üzlet és 3 pult)

Érdekességek a felújításról: 

  • 3200 mburkolat (kb. 96 tonna) cseréje ki a közösségi terekben.
  • 7200 mhomlokzatfestés és színezés.
  • 1500 mhomlokzati acél felületet mázolása.
  • 1300 mhővédő fólia kihelyezése.
  • 520 db pontszerű és 620 m LED világítás felrakása.
  • 3000 málmennyezetet cseréje.
  • 4000 mbelső falfelületet festése.
  • A felújításokon 70-80 fő dolgozott.
  • 7000 fm elektromos vezetéket cseréje és kiépítése.

Foto: CsepelPlaza

Foto: CsepelPlaza

Foto: CsepelPlaza

7 hozzászólás “Egymilliárdból újult meg a Csepel Plaza” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    A mosdó rész viszont még mindig borzalmas és gusztustalan. Annak a felújításával kellett volna kezdeni.

  2. csepeli szerint:

    Ja igen, és egy műszaki bolt sem ártana.

  3. B@h.hu szerint:

    Az automata ajtó már luxus lenne a csepeli proliknak. Egyébként szép lett.

  4. Nondroid szerint:

    Főbejárat felől van automata ajtó.

  5. 2084 szerint:

    Örvendetes és időszerű volt a Plaza felújítása, ugyanakkor a Kossuth Lajos utcai buszmegálló és a Görgey tér felőli megközelítése gyalogosan évtizedes probléma, egyrészt csak a McDonalds felől lehetne normálisan megközelíteni de mindenki a parkolón keresztül az autók között sétálgat.

    A másik nem is csepeli, hanem régiós probléma, ugyanis egész Dél-Pesten nincsen étterme a Burger Kingnek, miközben akár Csepelen, akár Erzsébeten, ha csak be akarna térni az ember a McDonalds éttermébe, már fordul is ki onnan, mert annyira tömve van és óriási az alapzaj, szóval érdemes volna idehozni, egyrészt a Plaza is még jobban megtelne élettel, másrészt relatíve kevés ráfordítással tudna nyereségesen működni.

  6. Dzsinácska szerint:

    Miért nem nevezték át cigány plázává? Az a név jobban illene hozzá.

  7. Johnny szerint:

    Biztos megérte? 🙂

Itt lehet hozzászólni !