Új szupermarket, modern posta a Királyerdőben

csepel.hu

A csepeli önkormányzat pályázatának eredményeként, a felmerült lakossági igények kielégítésére élelmiszer áruház épül Királyerdőben, a Szent István út és a Toboz utca között lévő területen. Az épületen belül a régi, de nagyon kedvelt „kispostát” kiváltó korszerű, három munkaállomásos posta is helyet kap.

A kerületi városvezetés még tavaly nyáron döntött a Szent István út és a Toboz utca között lévő több mint hatezer négyzetméteres önkormányzati telek hasznosításáról Csepel-Királyerdőben. A cél az volt, tudtuk meg az önkormányzattól, hogy egy szupermarket építésével javítsanak az ott élők életkörülményein, lehetővé téve a kényelmes, mindennapos bevásárlást a környéken élőknek. A környékbeli lakosok korábban aláírásgyűjtéssel is nyomatékot adtak igényüknek. A terület hasznosítására a tavalyi évben pályázatot írt ki az önkormányzat, amelynek feltételeként szabta, hogy ott egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató funkcióval rendelkező, a lakosság igényeit messzemenőkig kielégítő épület jöjjön létre, ahol az élelmiszer kiskereskedelmi és a postai szolgáltatás funkció is helyet kap. Ez utóbbi azért került a pályázatba, mert területen hosszú ideje egy posta is működik, amelyet most a munkálatok ideje alatt ideiglenesen átköltöztetnek a Királyerdei Művelődési Házba. A kiírás jelentős eleme volt az épület és parkolója lakókörnyezetbe illeszkedése, valamint a szomszédos Királyerdei Művelődési ház működésének parkoló támogatása. A szupermarketet és a postát magában foglaló vadonatúj épület várhatóan a jövő nyáron nyitva meg kapuit a csepeliek előtt.

 

csepel.hu

8 hozzászólás “Új szupermarket, modern posta a Királyerdőben” bejegyzésre

 1. öregedöbandi87 szerint:

  Végre a várva várt üzlet megfog épülni,és nem kel be menni a piacra,cipekedni a tömött buszra való felszállásnál.Reméljük ,hogy a Királyerdő u.i.első”kapavágás is megtörténik”Az Önkormányunk nem “csak”ígér,hanem be is tartja.

 2. Burián Mária szerint:

  A lakosság megkérdezésekor a bevásárló üzletre voksoltam.Köszönöm, hogy találkozik az elképzelésem a megvalósítással!

 3. Johnny szerint:

  Ki “nyert”??? 🙂

 4. Betke szerint:

  Jövőre önkori választás!

 5. Szabó Jánosné szerint:

  Köszönjük, sikerült az Önkormányzatnak tönkretenni a Szent István uton müködő összes kisvállalkozásokat. Hajrá Önkormányzat !

 6. Johnny szerint:

  Szabóné!
  Nem csak ott, másutt is! 🙁

 7. Ági szerint:

  Szuper, nagyon örülök neki! 🙂 Végre nem a méreg drága Szent István úti kis boltokban kell vásárolnom, mert lesz lehetőségem egy rendesen felszerelt szupermarketben!

 8. Nagyapó szerint:

  Jó dilemma! Kit támogassunk? A KKV-kat, vagy jöjjön a multi, a Tesco?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !