Szabó Szabolcs miatt telt be a pohár Schiffernél

Szabó Szabolcs volt az utolsó csepp a pohárban, de a werberi stratégia sem nyerte el a tetszését Schiffer Andrásnak, az LMP egykori alapítójának, aki bejelentette: kilép a pártjából. A volt politikus szerint a zöldpárt 2013-as jelmondata már rég a feledés homályába veszett. Közben csalódottak és sorra ábrándulnak ki választói Szabó Szabolcsból.

A mai napon megszüntetem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben – jelentette be Facebook oldalán Schiffer András, az LMP társelnöke, akinek az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor kiderült: Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője, a megszűnés határán billegő Együtt politikusa az LMP frakció tagja lett.

Schiffer bejegyzésében közölte, amikor két éve visszalépett a hivatásos politizálástól még úgy látta, másfajta közéleti szerepvállalása jótékony harmóniában lesz az LMP politikájával, de nem így alakult. Ez számára múlt szeptemberben, a „werberi stratégia” élesítésénél vált nagyon világossá.

Schiffer András, aki a 2018-as választást követő hetekben folyamatosan támadta pártját, ezzel a borúlátó gondolattal zárta a sorait: „A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: ”Van, ami nem eladó!”. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett.”

Hogy mi lesz a Schiffer alapította LMP sorsa a továbbiakban nem tudni, az viszont biztos, hogy a csepeli-soroksári választóinak korántsem tetszett Szabó Szabolcs pálfordulása. A politikus Facebook oldalán sokan adtak hangot csalódottságuknak. Sőt, néhányan árulónak, kollaboránsnak nevezték az Együtt képviselőjét, aki a vélemények szerint kizárólag a csepeli szocialisták jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó utolsó pillanatban történő visszalépésének köszönheti győzelmét. A dolog tehát most úgy áll, hogy Szabó lépésével nemcsak a saját választói egy jelentős részét, hanem az őt támogató csepeli szocialistákat és annak szavazóit is felbőszítette.

Fotó: 888.hu

Itt lehet hozzászólni !