Kövér: Az ország helyzete rosszabb, mint a rendszerváltáskor

MTI, Magyar Nemzet

Kövér László szerint rosszabb az ország helyzete, mint 1990-ben, a rendszerváltáskor volt – ezt a Fidesz választmányi elnöke Kisvárdán mondta újságíróknak nyilatkozva csütörtökön, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által rendezett kerekasztal-beszélgetés előtt.

A politikus véleményét azzal támasztotta alá, hogy „elfogyott a nemzeti vagyon, az államadósság több mint a négyszerese annak, mint ami a szocialista rendszer összeomlásakor volt, ráadásul az emberek lelkiállapota is rosszabb, miután sorsuk jobbrafordulásában hiába bíztak”.

A választmány elnöke kijelentette: éppen ezért jobb lett volna, ha már idén tavasszal előre hozott választásokat rendeztek volna a „Bajnai-kormány felállása helyett, s egy olyan új kabinet kap lehetőséget a fordulat elérésére, amely a magyar emberek, nem pedig a nemzetközi pénzvilág bizalmát élvezi”.

Kövér László úgy vélte, 2002 után „nyereségvágyból elkövetett országrombolás folyik, ami a tönk szélére juttatta a nemzetet”. Szerinte ezért lett volna szükség az előre hozott választásokra, mert ha erre sor került volna, most az ország is előbbre tartana a válság kezelésében.

Arra az újságírói kérdésre, hogy lesz-e a beígért felelősségre vonásból valami, a Fidesz választmányi elnöke azt felelte: „már 1990-ben, a diktatúrában elkövetett népellenes bűnökért is kellett volna”. Hozzáfűzte, hogy lenne alap rá, nem úgy, mint 2002-ben, amikor az MSZP-s Keller László több mint száz büntetőeljárást kezdeményezett. S azok nagy része – folytatta – már a rendőrségi vizsgálati szakaszon sem jutott túl, míg a többinél a bíróságok hoztak felmentő ítéletet.

A politikus egy újabb, a személyét érintő kérdésre válaszolva azt mondta: ha újra felkérnék nemzetbiztonsági miniszternek, azt megtiszteltetésnek venné. Fontosnak tartotta azonban megjegyezni, hogy a Fideszben, hiába állítják egyesek, nem folyik a tisztségek, beosztások osztogatása.

mno.hu

100 hozzászólás “Kövér: Az ország helyzete rosszabb, mint a rendszerváltáskor” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Kövér László nagyon igazat mond, csak kijelentése nem pontos!
    Idézet: „nyereségvágyból elkövetett ország rombolás folyik, ami a tönk szélére juttatta a nemzetet”
    Szerintem a nemzetközi pénzvilág segítségével a multik területszerzése, újkori gyarmatosítás folyik Magyarországon.
    A jelenlegi kormány teljesen elkötelezett szolgai módon végrehajtója ennek a népnyúzó hatalomra vágyó tőkés rendszernek.
    Dőreség azt hinni, hogy valamelyik nagyhatalomnak EU tagállamnak érdekébe állna Magyarország gazdasági életének fellendítése sőt, minden erejével azon van, hogy a kizsákmányolás technikája a legmagasabb fokot érje el.
    Minden, ami Magyar azt meg kell szüntetni. Itt most egy nagyon hosszú felsorolás következne.
    Nem véletlenül volt az, hogy csatlakozás feltételéül nem volt kikötve a bérek EU szintre hozása.
    De nem ám! Az biztos!

  2. Jeniszej szerint:

    A kormány EU sugallatra teljes erejével munkálkodik, azon, hogy miképpen segíthetné a multik terület szerzését még jobban, párhuzamosan minden magyar próbálkozás ellehetetlenítésével.

  3. Jeniszej szerint:

    Új szelek fújnak! Ezzel nagyon nehéz lesz szembe menni, mert ezek az erők a demokrácia álcája mögé bújnak. Kifogva vitorlájukkal a többség elől a jó irányú szelet

  4. Öreg halász szerint:

    Az EU nem valami gonosz hatalom, hanem egy politikai-gazdasági környezet, amit lehet jól és lehet rosszul kihasználni. Mi rosszul használjuk ki, ezért alárendelt szerepbe kerültünk. Ha jól használnánk ki, minden gazdasági előnyét élvezhetnénk, plusz azt a politikai előnyét is, hogy végre egy határon belül van a magyarság nagyobbik része.

  5. Vátesz szerint:

    Fideszesek, a nép bizalma most nagy bennetek, nem 1998-2002 kormányzásotok lagymatagsága miatt, hanem mert most nincs más választása. A szocialista és szabaddemokrata üvegzsebeket takarítsátok ki először, ha nem teszitek, a következő ciklust nem fogjátok kitölteni. A magyar nép meglehetősen türelmetlen, meg is értem, ha a bukszájukba néznek. 2011-ben előrehozott választások lesznek, ha nem teljesítetek, addig kaptok lehetőséget a bizonyításra. A Kövér László-féle nagyotmondókat jobb, ha kihagyjátok a kormányból, mert mindenféle egyesével levadászást ígért, de semmit nem teljesített. Mellesleg mikor köszönitek meg neki, hogy kampányfőnökként segített 2002-ben elveszíteni a választásokat? Őt súlyos felelősség terheli ez ügyben, csak a szája nagy, az ő és a Fidesz vezetőinek gyávasága miatt, nem nyerték meg a választást az első fordulós rossz szereplés ellenére. Bizonyíték van rá. Ugyan adjátok már tovább neki, ahogy ingyenebéd nincsen, ingyentanács sincsen, üzeni Vátesz.

  6. Jeniszej szerint:

    Öreg halász:
    Nagyon de nagyon tévedsz azon kívül, ami a Magyarságot illeti.
    A Magyarok mozgása az EU határain belül saját nyelvük használata így is korlátozott!
    Volt már példa!
    Nem az EU a gonosz szellem, hanem a magyarságot örökösen ellenségesen lekezelő Magyarországot megcsonkító mezőgazdasági ellenfeleknek tekintő nagy nyugati országok.
    Magyar liba, tulipán hagyma, hagyma, fokhagyma, sertés hús, szárnyasok, borok, paprika szalámi, és a többi.
    Oldalakon keresztül lehetne sorolni, hogy ezeknek az országoknak miért érdekük, hogy kis hazánk ne legyen olyan jó ezekben a felsorolt javak előállításában. Persze itt nem a különböző országok egyszerű embereire gondolok, hanem a mocskos bankvilággal összefonódott multikra gondolok. Akiknek az új gyarmat megszerzése a legfontosabb. Bizony ám!

  7. Jeniszej szerint:

    Vátesz:
    Igazad lehet. A nép az elorozott vagyonok, visszaszerzéséért kiált.

  8. én szerint:

    Nem vagyok fideszes, nem szeretem a stílusukat, de igazuk van.
    Az mszp-szdsz teljesen lerombolta, lezüllesztette az országot. Rendes, hozzáértő, becsületes kormányokkal szárnyalhattunk volna. 20 évünk volt rá és pontosan az ellenkezőjét értük el. Az utóbbi 4-5 évben zuhanásszerűen és még mindig nem álltunk meg lefelé.

    Igaz az a mondás: “Becsületes embernek nincs szava a politikában.”

  9. Attila szerint:

    Kövér mszmp-s társai tivornyáznak az ország felett. Hányni tudnék ettől az embertől.

  10. hugi szerint:

    Attila, úgy látom találtál egy másik témát a cigányozás után. Azokkal értek egyet, akik szerint nem az EU a hibás, hanem mi, hogy nem használjuk ki.

  11. Gordon szerint:

    Részben azért kihasználjuk például az utazási könnyítéseket, de lennének még lehetőségek. Bár a beharangozott uniós források hiába állnak a rendelkezésünkre, ha esetenként az önrészt sem tudjuk állni, vagy ha az uniós pénzeket is ellopják, vagy ha a pályázati rendszer továbbra is ilyen bonyolult marad.

    Brüsszel egyébként nem szereti a mutyit, nem véletlenül vannak az “ejnye-bejnyék” (lásd pl.: csepeli szennyvíztisztító).

    Összességében viszont elmondható, hogy jobb bent mint kint. A partiumi, erdélyi stb. magyarokra gondolva remélem Románia is minél hamarabb schengeni tag lesz.

    folyt.köv

  12. Gordon szerint:

    Európa politikai egysége valószínűleg sosem lesz teljes, mindenesetre a csatlakozás után egyetlen tagállam sem viselt háborút a másik ellen. A korábban szinte folyamatosan háborúzó kontinensünkön már ez is nagy eredmény. Az EU-n belül a konfliktusokat csak békésen lehet rendezni. Az EU-n kívül (vagy egy EU tagország és egy nem EU tagország viszonylatában) ez már nem így van.

    Szerintem nyafogás helyett inkább becsüljük meg, hogy most egy békésebb Európában élhetünk, ahol sokkal szabadabban, könnyebben ismerhetünk meg más embereket, és különböző kultúrális értékeket, mint korábban.

  13. tibor szerint:

    Kövér úr keményen fogalmazott, de a felelősségre vonás kérdését ügyesen kikerülte. Véleménye azért is fontos lenne, mert 1998-ban egyszer már levitézlettek a témában. Igértek, majd nem történt SEMMI.

  14. Jeniszej szerint:

    Igen Európa most csendes de meddig? Leszámítva, a családon belüli néma egymásnak feszüléseket – egyelőre.
    Igaza lehet annak, aki azt állítja, hogy szabadok vagyunk.
    Megismerhetjük, felfedezhetjük környező világot, embereinek szokásait, a nyugati jólétet! Igaz néha a szomszédba sem mehetünk szabadon, nem kívánatos személyeknek bélyegeznek bennünket
    Rajta emberek fogjuk a koldus botunkat és menjük világgá korgó gyomorral.
    Igen nem kell félnünk az EU kívüli támadástól, mert ha mások nem, majd az amerikai katonák megvédenek bennünket a betolakodóktól. Volt már bőven példa erre a világban, akit megvédtek.
    (Fontos a Félelemkeltés? Ellenség képkreálás? Ez, ami ébren tartja figyelmünket?)

  15. miska72 szerint:

    “Az ország helyzete rosszabb, mint a rendszerváltáskor”

    Az indulatok is nagyobbak a FELELŐSSÉGREVONÁSRA, mint a rendszerváltáskor!
    ………………. akar a nép!

  16. Vátesz szerint:

    Ha Kövérnek végre valaki a szemébe merné mondani a véleményeket, vagy elküldeni neki emailben, legalább nem tolná ide magát évente egyszer-kétszer, attól függően, hogy milyen messze vannak a választások. Én általában elmegyek a Munkásotthonban tartott lakossági fórumokra, elmondja a szokásos hőbörgését a nagytakarítási igéretekkel, az utánna következő kérdéseknél pedig kisiklik a kényes témák megválaszolása alól. Én is kifogásoltam már a semmitmondó választ, megismételve a kényes részt, amire nem felelt, erre azt mondja, érti a kérdést, de erre nem hajlandó válaszolni. Köszönöm, ilyen ember ne legyen miniszter, titkosszolgálatokat felügyelő meg főleg ne. Nemcsak valóban átlátható üvegzsebeket szeretnénk látni, hanem becsületes, nyílt tekinteteket is, akik hajlandók a kényes kérdésekre is válaszolni. Ez lenne a biztosíték, hogy nem a nép elől eltitkolt mutyikat kötnek külföldi hatalmakkal. Példáúl, ötszázezer menekült befogadására vállalt kötelezett ség adott esetben. Ilyet vállalni a nép megkérdezése nélkül, nem egyéb hazaárulásnál. Minthogy az a 2011 utánni szabad földvásárlás lehetőségének biztosítása is. Tessék megnézni, a dánok hogy körülbástyázzák magukat, nincs megtiltva a földvásárlás, de a feltételeket külföldi nem tudja teljesíteni. 25 év helybenlakás és mezőgazdasággal való foglalkozás után lehet, de ennyi év után az illető már nem is idegen.

  17. Gordon szerint:

    Nem értem miért baj az, ha egy osztrák gazda mondjuk vásárol a Nyugat-Dunántúlon egy darab földet, és a szakértelmének és forrásainak köszönhetően csinál ott egy jól működő gazdaságot. A föld is tőke valamilyen formában, gazdaságunknak az a jó ha valaki megműveli, az ott talált természeti forrásokat művelésbe vonja, kiaknázza; és ott munkahelyeket teremt. Vidéken minden munka után kapkodnak az emberek, mert nagyon nehéz a helyzet.

    Gratulálok a dánoknak. A korlátoltság egy újabb példájával találkozhatunk. Lassan csatlakozhatnak a mindig különcködő angolokhoz.

    folyt.köv

  18. Gordon szerint:

    A szabad földvásárlás híve vagyok. Attól, hogy egy osztrák gazda itt földet vesz, és létrehoz egy jól működő gazdaságot a föld nem lesz az osztrák állam tulajdona. Az uniós országoknak egységes szabályozást kellene bevezetniük, és fel kell szabadítani a piacot az ostoba kötöttségek alól. Ez bármely vállakozó szellemű és némi forrással rendelkező ember számára lehetőséget teremtene arra, hogy akár Erdélyben, akár a Felvidéken, vagy bárhol földet vásárolhasson, és azt szakszerűen megművelje.

    Gondolom jobbágysorba vágyó Vátesz szerint ha én földet veszek Székelyföldön, akkor az a föld a magyar állam tulajdona is lesz. Nos, ki kell ábrándítanom: ahogy az osztrák gazda itteni földje sem lesz az osztrák állam tulajdona, úgy az én székelyföldi földem sem lesz a magyar állam tulajdona. Aki mégis ilyet állítana az egyszerűen idióta…

    folyt.köv

  19. Gordon szerint:

    Magyarázzátok már el, hogy miért jó ha a termőföld megműveletlenül áll? biztos bőven van Magyarországon művelésre alkalmas, de mégis a gazdaság számára kihasználatlan földterület.

    Annyi előírást beépítenék a rendszerbe (a földüzérkedésnek elejét véve), hogy a megvásárolt és birtokolt földet kötelező is legyen megművelni. Valamint a maximális birtokméretet korlátozni kell. Tehát nolyan nincs, hogy egy multicég idejön, aztán (most durvát mondok az érzékelhetőség kedvéért) megveszi a magyar termőföldterület felét, majd ráül, és nem csinál semmit.

    A gazdaság más szegmenseiben is kerülni kell a monopolhelyzet kialakulását.

  20. Gordon szerint:

    Tehát: legyen meghatározva, hogy egy ember, vagy cég, vagy cégcsoport miből mennyit vehet, és azt kötelező legyen megművelni. Ennyi. Persze lehetnek egyéb részszabályozások is, de ez most lényegtelen.

    Összességében az unión belül fel kell szabadítani a piacot, és korlátozni kell a kötöttségeket.

    Vérlázító aljasság, és ostobaság azt előírni, hogy csak az művelhet földet valamely nem állampolgársága szerinti országban, aki 25 éve ott él. Az ilyen szabályokat az uniós szerveknek kegyetlenül le kell tőrniük.

  21. Vátesz szerint:

    Na Gordon megérkezett,, úgyis nagyon kedvel engem. Magasra dobott labda: Orbán vállalta Izraelben a testvérpárt Likudnál, hogy Magyarország adott esetben befogad ötszázezer menekültet, nem amikor aláírta, hanem adott esetben, érted ugye? Gondolom más pártok vezetői is aláírtak hasonlót, amikor arra jártak, csak jobban titkolják, s ők nem a Likudot tartják testvérpártjuknak.
    A földvásárlásról meg annyit, a nagyok felvásárolják a helybenlakó gazdák elől a földet, pedig ma falun nincs más megélhetési forrás.
    Az osztrákok maguk művelik hatalmas gépeikkel a földet alkalmazottak nélkül, a terményt kiszállítják Ausztriába, ott értékesítve a magyar állam még ÁFÁ-hoz sem jut hozzá. Az Ausztriában levő földjeiket parlagon hagyva is megkapják a terület után járó EU-támogatást. Dunántúl egyharmada már a kezükben van. Ha ma lenne Trianon, azt is megkapnák nemcsak a Burgenlandnak csúfolt Nyugat-Magyarországot.
    A Palesztinába visszatelepülő zsidók a Török Birodalom ideje alatt csak 2%-ig jutottak a terület felvásárlásban, az angol mandátum ideje alatt 16%-ig, 1948-ban ezt kevesellve, elzavarták fegyverrel a palesztinokat, így jutottak 64%-ig. Ma pedig törvény van róla, palesztin eladhatja a földjét zsidónak, ám zsidó csak zsidónak. Magyarul, csak szaporodni tud a kezükben levő föld. És akkor te papolsz a szabad földvásárlásról.
    A föld nem tőke, hanem maga a magyar haza.
    Petőfit idézve: Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! …

  22. Öreg halász szerint:

    Vátesz, én ötvenmillióról hallottam. Igaz, hogy nincs ennyi zsidó a földön, de hülyeségnek ugyanolyan jó mint amit te írtál le.

  23. Gordon szerint:

    Vátesz sajnos továbbra is téved az alapfogalmakat tekintve. A termőföld ugyanis elsősorban tőke, és az a jó ha megművelik. Még mindig nem kaptam választ arra, hogy miért jobb ha a termőföld megműveletlenül áll.

    Váteszről tudjuk, hogy nem vágyik másra, minthogy jobbágy lehesen és földesurát szolgálhassa a “biztos kicsi” reményében.

    folyt.köv.

  24. Gordon szerint:

    Vátesz és hasonlók sorait végigolvasva sorait a lassan úgy érzem, mintha egy kommunisztikus, rákosista, kádárista beütésekkel megspékelt marxista szabadegyetemre csöppentem volna be. Mit hallok:
    1. a tőke gonosz dolog, fújj levele!,
    2.az idegenek bejönnek és elveszik mindenünket, fújj levelük és szögesdrótot a határra,
    3. a jelenlegi politikai elit Izrael-barátok, fújj levelük, éljenek az arabok (erről az a korszak jut eszembe, mikor a Szovjetunió a béketábor vezéreként felfegyverezte – a mi pénzünkön is – Egyiptomot, Szíriát, és Jordániát, vagyis Izreal korabeli legfőbb ellenségeit) – Egyébként a fenti három állam a harcászathoz nem értvén képtelen volt kihasználni katonai fölényét.
    4. A biztos kicsi (pl.: 3,60-as kenyér) jobb, mint a bionytalan “nagy”, ami már csak azért sem jó hisz meg kellene érte dolgozni, tudásra, tehetségre, és szorgalomra lenne szükség az eléréséhez. Tehát jobb a biztos kicsi. Fújj, le azokkal akik a 3,60-as kenyérnél többet akarnak!
    5. Nanocsippek úszkálnak az influenza elleni oltóanyagban, tehát: a reakció már mindenhova beférkőzött, és adatokat gyűjt valamint továbbít rólunk a főgonoszhoz a kapitalista USA-hoz. Fújj, le a védőoltással!
    6. A világ nem érdekes, elég amit a tévéhiradó mutat este félórában, aki világot akar látni azt a reakció és a nanocsipek meghülyítették. Fúj, le a világra nyitott gondolkodású és szabad emberekkkel, de gyorsan fújj és levelük, mert a nanocsip még még ránk is átterjed belőlük!

    Néha azon gondolkodom, hogy ti komolyan is gondoljátok amit firkáltok…??? Ha igen, akkor nagy baj van.

  25. Manitu szerint:

    Ezt a betelepítős sztorit én is hallottam, csak túl sok benne a teljesen abszurd elem.

    1. Miért csak a Jobbik terjeszti, amelyik nyálcsorgatva ácsingózik a Fidesz szavazótáborára (és az MSZP-től kapja a támogatást)?

    2. A Fidesz 2002 óta nincs hatalmon, és ezt Izraelben is tudják.

    3. Majd pont ide jönnének a zsidók, amikor mehetnének hatszoros életszínvonalú országokba is.

    Végezetül, mi lótúróért tenne ilyet pont a Fidesz, amelyikre éppen a nemzeti piac védelme a legjellemzőbb az összes parlamenti párt közül? Szerintem az agyatokra ment a zsidógyűlölet.

  26. Öreg halász szerint:

    Én úgy hallottam, hogy a Jobbik kötött ilyen szerződést Tel-Avivban tavaly nyáron. 😉

  27. Gordon szerint:

    Egyébként a csecsemőknek számos védőoltást beadnak. Ha nanocsipet akarnának csempészni az emberi szervezetbe, akkor az általam említett módon ezt fokozatosan megtehetnék. Így a titkos földalatti bunkerekben zümmögő és UFO techen alapuló számítógépek se fagynának le a hirtelen megterheléstől. Nemde? 😀

  28. Gordon szerint:

    Igen, én is hallottam a csak “tel-avivi kapituláció”-ként emlegetett aktusról. A nanocsipjeim is bejeleztek. 🙂

  29. Manitu szerint:

    Én meg úgy tudom, hogy ezek az influenza oltás közben beadott nanocsipek adott pillanatban kipattogzanak a bőrön, és izraeli zászlóvá alakulnak, aztán meg pajesszá változnak, miközben a gyanútan beoltott filoszemitává alakul és nem lesz képes többet a gyereknemzésre.

    Iszonyatos összeesküvés.

    🙂
    🙂

  30. Gordon szerint:

    Az igazán szomorú az, hogy a milyen gyorsan felejt a társadalom. Érdemes lenne a sok okoskodás, nanocsipezés helyett fellapozni Európa járványtörténetét leíró forrásait. Rájönnénk, hogy egyáltalán nem az a természetes állapot amiben ma itt élünk. Vagyis a járvány mentesség. A világ fejlettlenebb pontjain a járványok ma is tízezrek és százezrek életét teszik tönkre. Szerencsés helyzetünket pedig a védőoltások elterjedésének köszönhetjük, és nem a magyar gyümölcsnek.

    Fontos a gyümöcsök fogyasztása, mert jót tesznek a szervezetnek, de a pusztitó járványoktól baromian nem védenek meg senkit. Nem is értem, hogy tanult emberek miért írnak olyan sületlenségeket, hogy csak egy kis gyümölcsöt kell enni ahhoz, hogy minden rendben legyen.

  31. Gordon szerint:

    forrásait=forrásokat, bocs.

  32. Jeniszej szerint:

    Van itt épp elég gazdának való Magyar ember. Akiktől így vagy úgy elorozták egyetlen vagyonkájukat, a földet.
    Segíteni kell a magyar földmives embereket, és el kell érni, hogy “azé legyen a föld, aki valóban megműveli”.
    Igen segíteni kel a megnyomorított földműves családokat.
    Földet kell nekik juttatni. A nyerészkedés céljából parlagon hagyott földek tulajdonosait szigorúan büntetni kell.
    A Magyar föld nem arra való, hogy nyerészkedjenek vele.
    A külföldiek meg húzzanak, keressenek maguknak saját hazájukban megművelni valót.
    Bezáratják gyárainkat, tönkretették élelmiszeriparunkat és mindent, ami jól működött. Most elvennék, kibérelnék a sokat sanyargatott Magyar parasztságtól az elmozdíthatatlan egyetlent, amihez igazán értenek.
    “Vérlázító aljasság, és ostobaság” azt hirdeti, hogy ez így van jól!
    Igazuk van a Dánoknak és korlátolt az, aki mást állít.

  33. Gordon szerint:

    Szerintem senki nem oroz el senkitől semmit. A termőföldet mindenki szabadon eladhatja, ez az ő döntése. Rengeteg megműveletlen föld van. A magyar termelőt védeni kell állami támogatásokkal, de a termőföldpiac szabadságát is garantálni kell (ez minden uniós országra igaz). A monopol, tröt, kartell – tehát a gazdasági értelemben vett nyerészkedés -minden ország minden modern gazdaságában üldözendő kell hogy legyen, erről magam is beszéltem. A dán intézkedés ostobaság és egyben undorító.

    A spekulásnsokra nincs szükség, de a működőtőkét be kell engedni. Pont azért, hogy működtesse (termőföld esetében: megművelje, és gazdálkodjon) azon, amire erőforrásaink és akaratunk hiányában mi képtelenek vagyunk.

    folyt. köv

  34. Gordon szerint:

    Jeniszej nyugodtan beállhatsz Corneliu Vedim Tudor, Funár, Slota, és Fico mögé a következő nagygyülésükön, mert pont a hozzájuk hasonló korlátolt politikusok azok, akik nemzeti alapon kívánják korlátozni a gazdaság egyes területeinek működését.

    Én annak örülnék ha számtalan magyar céggel találkoznék pl. Erdélyben, akik a magyarlakta területeken befektetnek, munkahelyeket teremtenek, és az ottani mezőgazdaságot modernizálják, versenyképesebbé teszik. Ezzel szemben sajnos mást látok. Mégpedig azt hogy hogyan akarjuk magunkra zárni a 21. századi vasfüggönyt mindenféle ostoba (dánoktól és egyebektől átvett) adminisztratív szabályokkal.

    Néha azt gondolom, hogy a magyar ember tényleg csak a “biztos kicsire” vágyik, jól elvan a 3,60-as kenyerével, a 601-es trabival, de a vállalkozószellem, a törekvés, a többet akarás, a sikeréhség, a “gyorsabban, erősebben, magasabbra” gondolkodásmód sajnos nagyrészt hiányzik belőle (tisztelet a kivételnek). Belőled Jeniszej mindenféleképp hiányzik, ezt korábban is bizonyítottad. Ezért is leszel gondolkodásmódodat tekintve csak egy örök időkre röghözkötött jobbágy.

    Majd vátesz- szel, vermes-sel, miskával megbeszélitek az – általatok nem ismert – világ dolgait a mezőről hazafelé menet. Míg a védőoltások hiányában el nem pusztultok valamely járványban.

  35. Gordon szerint:

    13:46-ban, a tröt=tröszt, bocs

  36. Gordon szerint:

    Felháborodunk azon, amikor egy-egy pályázatot egy piaci szereplőre írnak/szabnak. Most felháborodunk-e azon, hogy a dánok a mezőgazdasági tevékenység folytatása Dániában c. “pályázatot” úgy írják, meg, hogy csak az egy bizonyos embercsoport (akik “25 éve ott laknak”) képes teljesíteni a feltételeket. Saját magukra szabták ezt a pályázatot, és ehhez még van aki tapsol is ezen a fórumon. Érdekes.

  37. Gordon szerint:

    Jeniszej írja 13:29-esében: “Bezáratják gyárainkat, tönkretették élelmiszeriparunkat és mindent, ami jól működött.”

    Gordon írja 11:57-esében (tehát 1,5 órával korábban): “Tehát: legyen meghatározva, hogy egy ember, vagy cég, vagy cégcsoport miből mennyit vehet, és azt kötelező legyen megművelni.Ennyi. Persze lehetnek egyéb részszabályozások is, de ez most lényegtelen.
    Összességében az unión belül fel kell szabadítani a piacot, és korlátozni kell a kötöttségeket.”

    Jeniszej még válaszol is 13:29-ében: “Vérlázító aljasság, és ostobaság” azt hirdeti, hogy ez így van jól!
    Igazuk van a Dánoknak és korlátolt az, aki mást állít.”

    Következtetés: Jeniszej nem olvas, vagy nem érti mit ír Gordon.

    Vagy szerinte az a vérlázító, hogy kötelezővé kell tenni a külföldi termőföldvásárlónak, hogy megművelje a megvásárolt termőföldet?

    Nem tudom. Majd elmondja ő maga.

  38. Demeter J. szerint:

    Rengeteg megműveletlen föld van ma Magyarországon. Bezárták az összes cukorgyárat, növényolajgyárat, konzervgyárat. a gyárak felrobbantásáért komoly pénzeket fizettek. A búzát, az almát, a szőlőt szeretve szeretett úniónk nem veszi át, sőt kivágásukért fizet. A földek üresen állnak. most érik a legkevesebbet. Aki majd felvásárolja, nyilván meg is műveli.
    A magyar paraszt meg mehet örül, hogy megszabadul a parlag földjétől és mehet hozzá dolgozni.

    Az a baj, hogy mindez előre kidolgozott forgatókönyv mentén zajlik. A piaci viszonyokhoz semmi köze.

  39. Jeniszej szerint:

    Vérlázító , hogy vannak közöttünk ilyen emberek, akik arra buzdítanak, hogy a szegény kirabolt Magyar parasztság egyetlen kincsét a földet kiárusítsák, idegen kezekre játsszák át.

  40. Jeniszej szerint:

    Vérlázitó , hogy a szegény Magyar parasztság által megtermelt gyümölcsöt vannak akik lenézik!

  41. Jeniszej szerint:

    Vérlázító, akik azt hirdetik, hogy külföldi cégeknek adjuk el a megcsonkított Magyarország termőföldjeit, és azt is mondják – így van jól!

  42. Gordon szerint:

    Gondolom az is vérlázító, hogy a hozzám hasonlók azt szeretnék ha a külföldi telepesek megművelnék a parlagon lévő magyar telkeket.

    Jeniszej írja: “Van itt épp elég gazdának való Magyar ember.”

    Igen, igen, magam is látom, hogy a vidéki fiatalok mennyire “tekernek”, hogy földet művelhessenek. Szinte egymást lökik félre, minden álmuk, hogy termőföldhöz jussanak és azon gazdasági tevékenységet folytathassanak. Szinte összeverekednek, akkora a földéhség, és a tettvágy.

    Na persze, ahogy azt Jeniszej a számítógépe monitora mögül elképzeli. 😀

  43. Gordon szerint:

    Demeter! A jó minőségű termőföld ára már fel van verve. Pont a magyar gazdák verik fel, akik várják a nyitást, és a nagy lóvét. Eszük ágában sincs hosszabb távon megművelni a földet (csak a minimális feladatokat végzik el), arra várnak, hogy jó áron elpasszolhassák valakinek.

    De nem értelek, azt írod: “A földek üresen állnak. most érik a legkevesebbet. Aki majd felvásárolja, nyilván meg is műveli.
    A magyar paraszt meg mehet örül, hogy megszabadul a parlag földjétől és mehet hozzá dolgozni.

    Az a baj, hogy mindez előre kidolgozott forgatókönyv mentén zajlik. A piaci viszonyokhoz semmi köze.”

    Könyörgöm! Ha szerinted most a legolcsóbak a földek, akkor a lelkes magyar fiatalok miért nem vásárolják fel őket. Ja, hogy meg kéne művelni? Büdös a meló… ez van. Majd az osztrák megműveli azt, amivel mi nem akarunk foglalkozni.

  44. Jeniszej szerint:

    gordon!
    Sokan megkértek már, hogy itt a témával foglalkozz és ne avval, hogy mások mit gondolnak a témáról.
    Honnan veszed a bátorságot mások gondolatainak minősítésére.
    Senki nem kért meg, hogy a hozzászólók gondolatait minősítgessed. Mi vagy felügyelő, vagy az életben a kisebbségi érzéseidet próbálod itt levezetni, helyrehozni?
    Fogadd meg tanácsomat és hagyjál fel hozzászóló társaid minősítgetéséről!
    A témával eszedbe jutott gondaltokkal legyél elfoglalva a sokkal hasznosabb.

  45. Gordon szerint:

    Jeniszej ideges, holott Gordon-nál többet egyetlen fórumozót sem támadták személyében.

    Arra az egyszerű kérdésre még mindig nem kaptam választ, hogy miért jobb ha a termőföld parlagon van, mintha megművelnék azt és gazdasági tevékenységet folytatnának rajta.

  46. Jeniszej szerint:

    Felháborító, hogy itt közöttünk is vannak olyanok, akik kigúnyolják a megnyomorított parasztfiatalokat cinikusan példának, hozza fel, pedig hát a valaminek a következménye, hogy ez történik.
    Idézet:
    Igen, igen, magam is látom, hogy a vidéki fiatalok mennyire “tekernek”, hogy földet művelhessenek. Szinte egymást lökik félre, minden álmuk, hogy termőföldhöz jussanak és azon gazdasági tevékenységet, folytathassanak. Szinte összeverekednek, akkora a földéhség, és a tettvágy.”
    Idézet bezárva.
    Igaz meg kell teremteni a mezőgazdaság fellendülésének feltételeit.
    A paraszt fiataljainknak lehetőséget kell adni.
    Nem az idegeneknek kiárusítani a mezőgazdaságot.

  47. Gordon szerint:

    “megnyomorított parasztfiatalok” – ne, Jeniszej ne fokozd…. röhögőgörcsöm van. 😀 😀

  48. Jeniszej szerint:

    Vetésforgó alkalmazása esetén bizonyos ideig pihentetni kell a termőföldet.
    Ha nyerészkedés céljából nem művelik a földet- -azt büntetni kell!
    Parlagon hagyott földek hasznosítása kérésre:
    A parlagon hagyott földeken nagyon jól megél az igénytelen szamár, szürke marha juh de szereti az ilyen mezők illatát a kecske és a vaddisznó is, igen kedveli!

  49. Jeniszej szerint:

    Vérlázító egyesek megnyilatkozásai a fiataljainkról

  50. Gordon szerint:

    Mindannyian tudjuk, hogy “parlagon hagyott földek” alatt olyan földeket értünk, melyeken a gazdája – ha egyáltalán van – hosszú idő óta semmilyen mezőgazdasági tevékenységet sem folytat (tehát állattenyésztést sem). Nem a juhokról van szó, hanem arról, hogy “szegény megnyomorított parasztfiataljaink” lexarják felmenőik foglalkozását, és gyorsított ütemben húznak a városokba pl. informatikusnak, közgazdásznak, ügyvédnek, politológusnak, üzletkötőnek (a sor sokáig folytatható).

    Aki gazdálkodni akar a termőfölddel az tegye. Teljesen mindegy osztrák-e, dán-e, vagy bármilyen más uniós polgár. A szakképzett külföldi telepesek megjelenése jót tesz a teljes magyar gazdaságnak.

  51. Vátesz szerint:

    Én vállalom, hogy paraszti származású vagyok, Gordon hadd mocskoljon engem is. Majd a képére fagy a mosoly, ha a parasztok ivadékai kihajtják az országból az idegenszívűeket. akkor majd lehet King’s Casinot építeni a Siratófalnál. Miért nem reagáltál arra, mit mond vagy csinál vagy nem csinál Kövér László? Ugyanis ez a téma ebben a cikkben, persze ő nem tud neked válaszolni, így téged nem is érdekel a téma. Kard ki, kard. Lehetne becsületesen is vitatkozni, de akkor nem lehetne puffogtatni a jobbágy Váteszt, a kerekfejű Váteszt. Még jó, hogy az a fejem, mert ADOTT ESETBEN, tudod Gordon mi az adott eset, nem kell majd letolnom a gatyám. Volt itt egy cikk néhány napja, újjáépíteni Magyarországot (Fidesz teendője lesz), mire én azt mondtam, majd akkor épitjük újjá Magyarországot, ha előbb visszaszereztük. Én senki idegenért nem teszek egy szalmaszálat sem keresztbe. Sőt, hogy szörnyűlközz, szivesen adok földet minden idegennek, 2 NÉGYZETMÉTERT 2 MÉTER MÉLYEN!
    Lehet szörnyűlközni Sándor Klárával együtt (kilépett SZDSZ-es), elképesztő a mai politikai hangnem, szigorítani kellene a törvényeket.
    Felesleges, ezt az áradatot már senki nem tudja megállítani, akinek nem tetszik, becsukhatja a fülét, vagy mehet melegebb égtájakra.
    A törvényeket éppen a vezetők tartják be legkevésbé, ellopnak mindent ami mozdítható. Majd persze, mi meg betartjuk a szólásszabadságra vonatkozó szabályokat, miszerint EGY SZABAD ORSZÁGBAN MINDENKI AZT MOND, AMIT SZABAD!!! A rendőrök meg szabad szakszervezkedve majd ütik azt, aki aki jelenleg parancsol. A fizetésért jövőre is meg kell dolgozniuk!

  52. Jeniszej szerint:

    Magyar embernek nem mindegy kié a Magyar föld! Ezt vésse jól minden idegen az eszébe!

  53. Demeter J. szerint:

    T. Gordon! Ha nem érted, kezdjük előröl.
    Miért lett üres az ország összes gyára? Azért, mert a melósnak büdös volt a meló? Lóf…szt.! Mert akiknek érdekében állt, pénz adtak össze, megvették és bezárták.
    Miért nem éri meg temelni vidéken? Mert többe kerül gazdálkodni, mint a világ egyéb részein. És miért? A járulékok miatt. Ahol a nemzeti jövedelem szinte a törlesztés visszafizetésére megy el, ott mindent megdrágít a kivetett járulék. Szó sincs tiszta kapitalista piaci viszonyokról. Akik a tőkés piac mindenhatóságában hittek, ma lapítanak. Manipuláció irányít a piac helyett. Emberek döntenek, nem a piac.
    Ma azért fizetnek a föld tulajdonosának, hogy vágja ki az almáskertjét.
    Ráadásul egy csontig eladósodott országban nem is éri meg foglalkozni vele, nem tudja eladni. Mi lesz? Benövi a gaz. Ideiglenesen 2011-ig.

  54. Gordon szerint:

    Istenem, ti még azon a szinten vagytok, hogy keveritek a magántulajdont az államterülettel. Szerintetek ha az osztrák gazda termőföldet vesz Magyarországon, akkor az a terület az Ausztria része lesz… kezd fárasztó lenni a hülyeségetek.

  55. Gordon szerint:

    Ausztria “az” nélkül… eredetileg osztrák államot akartam írni… bocs.

  56. Vátesz szerint:

    Az állam mi vagyunk, magyarok, nem az ország területe. Csonka-Magyarország pedig nem azonos a magyarság szállásterületével, amely azonos a Kárpát-medence magyarok által lakott részével. Az én megfogalmazásomban: AZ ESŐVÍZ TUDJA, HOL VAN MAGYARORSZÁG HATÁRA. RAINWATER KNOWS WHERE THE HUNGARIAN BORDER IS.
    Egy kis intelligenciateszt, aki magyar az tudja, mit jelent. A többi meg országlakos.
    A szállásterület az , ahol élünk, ahol az erőforrások a mi népünk boldogulását szolgálják. Ebbe nem fér bele, hogy ide mások bevásárolják magukat, s palesztinokat csináljanak belőlünk. Az én megfogalmazásomban: FÖLDED HA ELADOD, HAZÁDBAN LESZEL SZOLGA!
    Ki a fenét érdekel az Únió, ha az új alkotmány kapcsán megkérdezték volna a népet, nemet mondtunk volna, mint az írek!
    Parlamenti döntés = A HAZA ÁRULÁSA, HAZAÁRULÁS!
    Ne legyen VÁTESZ a nevem (LÁTNOK), ha tízéven belül nem bomlik fel az Únió! Remélem, sokkal hamarabb lesz, mert a csehek most tervezik a népszavazást az Únió alkotmányáról. Orbán is mondta már, van élet az Únión kívül is.
    Saját véleményem: Magyarországnak van egy természeti kincse, nevezetesen . . . Majd megírom a Jobbiknak, ha kormányon lesznek. A Fidesznek nem adok tanácsot, mert hálátlanok és gyávák. Kövér László volt kampányvezető úr szerint van ingyentanács. Márpedig AHOGY INGYENEBÉD NINCSEN, ÚGY INGYENTANÁCS SINCSEN!

  57. Gordon szerint:

    Olvasva dühödt csapongásaitokat (kit kellene feleakasztani, meg hasonlók)egyre inkább meggyőződök róla, hogy a jelenlegi törékeny társadalmi és államközi békét kizárólag csak az unió (politikai oldal), és az Észak-atlanti Szerződés Szervezete képes garantálni sok háborús konfliktust megélt térségünkben.

    Láthatóan fogalmatok sincs az állam, a gazdaság, a magántulajdon, a tőke és a különböző erőforrások mibenlétéről és értelméről. Vátesz szerintem te ne beszélj a Kárpát-medencéről miközben legszivesebben szögesdrótot állítanál csonkaország határaira, és magad is kifejtetted, hogy nem vágysz másra, mint a “biztos kicsire”.

    folyt.köv

  58. Gordon szerint:

    Én ezzel szemben támogatok minden olyan befektetést hazánkban és a Kárpát-medence magyarlakta területein, mely a helyi gazdaságot fejleszti és versenyképessé teszi. Cserébe pedig nem sajnálom a befektető tisztességes mértékű hasznát sem, hisz mindketten jól járunk vele. Továbbá tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi tőkeszegény magyar állam erőforrásai (emberi, pénzbeli, természeti stb.) kevesek ahhoz, hogy a nyugati államokhoz képest hátrányunkat rövid időn belül jelentős mértékben csökkenti tudjuk.

    Jelenleg arra is képtelenek vagyunk, hogy reprodukáljuk magunkat. Ezen pedig az állandó bigott zsidózás sem szépít. A sok-sok egyéni szinten megjelenő rossz döntés végül összeadódik, és mindannyian érezni fogjuk majd a hátrányát. Ja, hogy a kocsi, a nyaralás, a tv, a számítógép, az új bútor, a hifi torony, a divatos ruha, a nagyobb lakás és egyéb feleslegesnek is tekinthető dolgok egy részéről sem vagyunk hajlandóak lemondani mondjuk azért, hogy családonként átlagban plusz egy gyereket felneveljünk? Igen, ez a mi hibás döntésünk. Sebaj, meglesz érte a böjt… ha így haladunk már nem kell sokat várni rá.

    folyt.köv

  59. Gordon szerint:

    Aztán majd folytatódhat a mutogatás, hogy “ő miatta van” (Izrael miatt van, a nanocsipek miatt van, az oltóanyag miatt van, a tőke miatt van, a kapitalisták miatt van stb.,stb.), de valójában leginkább majd a tükör elé kell odaállni, és ott kell mutogatni annak, akit benne látunk. Mert a fenti rossz döntések mind mind a mi döntéseink, és senki sem tiltja meg, hogy a magyar családok több gyereket vállaljanak a mostaninál. Sajnos összességében nézve gyermekellenes társadalomban élünk, és ez vissza fog szállni ránk, mikor majd a csonkaországot is képtelenek leszünk belakni. Vagy amikor saját tehetetlenkedésünk miatt gazdasági hátrányunk nemhogy nem csökkeni, hanem nőni fog a nyugati és környékbeli országokkal szemben.

    Ja, hogy nekünk jobb a “kicsi biztos”? A “kicsi biztos”-ért nem kell élni, azt a kutya is megkapja a gazdájától, mikor a maradékot felé dobja. Az ember attól lesz igazi ember, hogy törekszik a jobbra, a többre, a szebbre. A minél több utódra, a minél rendezettebb életkörülményekre, a minél több sikerre, a minél több tudás és tapasztalat átadására. Vátesz, jeniszej, vermes és a többiek viszont nem erre törekszenek, hanem a “biztos kicsi”, a háromhatvanas kenyér és stb-k elérésére. Nekik erről szól az élet… középszerűek.

    folyt.köv

  60. Gordon szerint:

    Palesztin egyébként én sem szeretnék lenni, hisz az ottani politikai elit – Arafat halála óta – meglehetősen nélkülözi akárcsak a közepes képességű politikusokat is; ráadásul a különböző politikai csoportosulások nyílt – esetenként fegyveres összecsapásokba is torkolló – háborút folytatnak egymás ellen. Magam sem hiszem, hogy számunkra ez lenne a követendő példa.

  61. Jeniszej szerint:

    Idegen barát a Magyar parasztságot megvető, lenéző az ország kiárusításáért küzdők mit keresnek itt közöttünk.
    Lehet, hogy veszettség ellen is oltanak már?

  62. Jeniszej szerint:

    Vérlázító, hogy vannak itt közöttünk, akik ujjonganak, hogy ilyen drága lett a Magyar kenyér.

  63. Jeniszej szerint:

    Vérlázító az, ahogy egyesek Székelyföldet említik ebben a hozzászólásokban.
    Mindenki vegye tudomásul: mi Magyarok – Székelyföldön otthon vagyunk! (ez a helyzet!)
    Idióta és vérlázító az, aki a föld vásárlás vonatkozásában példázza, és párhuzamot próbál állítani az alábbi
    Idézet szerint:
    “én földet veszek Székelyföldön, akkor az a föld a magyar állam tulajdona is lesz. Nos, ki kell ábrándítanom: ahogy az osztrák gazda itteni földje sem lesz az osztrák állam tulajdona, úgy az én székelyföldi földem sem lesz a magyar állam tulajdona.”
    (Az állam az ki a csuda bácsi?)

  64. Jeniszej szerint:

    A székelyek egy ősi magyar népcsoport.(gyengébeknek)

  65. Jeniszej szerint:

    Vérlázító,
    hogy itt közöttünk vannak olyanok, akik a jelenlegi többség múltját igyekszik megalázóan megszégyeníteni!
    Cinikusan emlegeti a kenyér árát a többség olcsó népautóját.

  66. Gordon szerint:

    Jeniszej már korán reggel vicces kedvében van. Sajnálatos, hogy nem tudja, hogy mit jelent az állam fogalma. Érdekes áthallás, hogy pont ő emleget “bácsit” az állam kapcsán. 🙂

    Jeniszej: attól nem leszel nagyobb magyar, hogy a magyar szót unos untalan nagy kezdőbetűvel írod.

    Egyébként a székelyek jóval előbb itt voltak a Kárpát-medencében a honfoglaló magyar törzseknél. Eredetük a tudomány előtt is tisztázatlan. Források hiányában nem is lesz könnyű rekonstruálni.

  67. Jeniszej szerint:

    Vérlázító, hogy vannak itt köztünk olyanok, akik a többség szegény Magyarjait megvetéssel kezelik.

  68. Gordon szerint:

    Jeniszej olyan stílusban beszél, mintha mesekönyvből olvasná véleményét…: “szegény elnyomott parasztfiaink”, “többség szegény Magyarjai”, “többség olcsó népautója”. Hi-hi, egyre jobb. 😀

  69. Gordon szerint:

    A legostobább mszmp propagandafanzinokban lehetett ilyeneket olvasni, hogy “szegény magyarok” “olcsó népautója”. Láthatóan igazam volt, amikor azt írtam, hogy:
    “A “kicsi biztos”-ért (itt eredetileg “biztos kicsi”-t akartam írni – Gordon)nem kell élni, azt a kutya is megkapja a gazdájától, mikor a maradékot felé dobja. Az ember attól lesz igazi ember, hogy törekszik a jobbra, a többre, a szebbre. A minél több utódra, a minél rendezettebb életkörülményekre, a minél több sikerre, a minél több tudás és tapasztalat átadására. Vátesz, jeniszej, vermes és a többiek viszont nem erre törekszenek, hanem a “biztos kicsi”, a háromhatvanas kenyér és stb-k elérésére. Nekik erről szól az élet… középszerűek.”

    Hát igen…

  70. Jeniszej szerint:

    Vérlázító,
    hogy egyesek mit képzelnek magukról – megkérdőjelezik a Székelység és a Magyarság ősi összetartozását.
    Bár lehet, hogy neki semmi köze nincs a Magyarsághoz, Székelységhez – így ez érthető.

  71. Gordon szerint:

    Egyébként mi ez az újabb baromság, amiről jeniszej ír? Azt röfögi:
    “a jelenlegi többség múltját igyekszik megalázóan megszégyeníteni”

    Mi az hogy “jelenlegi többség múltja”? A velünk élő kisebbségek talán nem itt éltek 10-30-50 évvel ezelőtt? Az ország múltja (pl.: Kádár-rendszer) nem az ő múltjuk is?

    De igen, Magyarország múltja az ő múltjuk is. A “jelenlegi többség múltja” az ország történelmének emlegetése kapcsán értelmezhetetlen. Kivéve pl. a helytörténet, mert egy-egy település esetében találhatunk érdekes dolgokat a hazai németek, bolgárok, stb-k történetéről, de ezek az események mindig az össztársadalomi folyamatokba/eseményekbe, tehát Magyarország múltjába vannak beágyazódva. Hogyan is érthetnénk meg a németek egy részénének második világháború utáni kitelepítését, ha nem ismerjük Magyarország második világháború utáni történelmét.

    Abba kéne hagyni a zagyvaságok firkálását.

  72. Gordon szerint:

    A székelység és magyarság összetartozása a jelenben és a kilencedik század végétől értelmezhető és bizonyítható. Források hiányában nehéz megmondani, hogy hol voltak a székelyek 2000, 3000 stb. évvel ezelőtt. Kevés forrás maradt fent, persze zagyvaságokkal tele vannak az “ősi Magyar boltok”, “ősi Magyar könyvespolcai”. Csak hogy jeniszej stílusát egy pillanatra átvegyem… hi-hi. 🙂

  73. Jeniszej szerint:

    A buta ember fegyvere a személyeskedés!
    Többször kérték már mások is, hogy ilyen fajta tevékenységével hagyjon fel!
    Vérlázító, hogy ilyenek befurakodtak közénk!
    Nincs szükségünk
    a dolgozat javító kisiskolás pedellusra blog forgalomirányítóra!

  74. Demeter J. szerint:

    T. Gordon! Mint mindig, most is össze-vissza firklálsz. Arra voltál kíváncsi, miért áll parlagon a föld, a válasz megkaptad. Azt a hülyeséget senki nem mondta, hogy egy osztrák földvásáérló földje Ausztria része lesz. Ezt te írtad kínodban.
    Bárkinek a talpnyalójaként írogatsz, senkinek az agymosását nem hajtod végre. Ebbe jobb, ha beletörődsz.
    További kellemes firkálgatást. Azt megigérem, hogy én nem olvasom el.

  75. Jeniszej szerint:

    A magánéletben ért kudarcok miatt érzik emberek azt, hogy itt lehetnek valakik.
    Felcsapnak blog Csősznek.
    Nem is értem miért vannak jelen egy ilyen kültelki blogban ahol ilyen általa lenézett szegényebb sorsú többség egyszerű emberek, vannak jelen.
    Sok rózsadombi értelmiségi blog működik, találhat magának valói, ahol nyugodtan szenyázhatja a Magyar egyszerű szegény többséget.

  76. Gordon szerint:

    Pedig 07:05-ös firkálásodból nagyon is úgy tűnik hogy elolvasod. Én el szoktam olvasni amit mások írnak, ezért járok fel a fórumra. Te meg azért jössz fel erre az “ősi Magyar fórumra”, hogy ne olvasd el… igen, ez logikus. Köszönjük Demeter, mehetsz is vissza csicskálni. Hi-hi. 🙂

  77. Gordon szerint:

    Avagy: maradj az ágyban, cumi a szádban. 🙂

  78. Gordon szerint:

    Mit jelent az, hogy “Magyar egyszerű szegény többség”. Van “Magyar nem egyszerű szegény többség” is? Mesélj erről. Egyébként érdemes lenne visszaolvasnod, hogy az utóbbi kb. egy hétben Gordon hányszor szólt hozzá, mint Csősz. Tegnap sokszor hozzászóltam, előtte viszont alig.

  79. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy a blogcsősz, bértollnok talpnyalóknak nem volt elég kimerítő a szamárról szóló koppi?

    Egyébkén Kövér László kis kiegészítéssel igazat mond!

    „nyereségvágyból elkövetett ország rombolás folyik, ami a tönk szélére juttatta a nemzetet”

    Igen itt vannak köztünk, akik ujjonganak az ország földjeinek kiárusítása mellett, paraszt fiataljaink gúnyosan lenézésre buzdítanak.
    Gyarmati földé próbálják silányítani a Magyarok földjét, szép hazánkat

  80. Jeniszej szerint:

    Ez az az alpári stílus, amit a
    blogcsősz megenged magának
    – Vérlázító!
    Nem szégyelli magát, hogy hozzánk alacsonyodik a szegény többséghez.
    Igazat mond Kövér László – nem szabad engedni azoknak, akik ki akarják árusítani az országot, és gyarmatot szeretnének kis Hazánkból.
    Nincs helyük közöttünk!
    Ez nem a “mesekönyvben” van.

  81. Jeniszej szerint:

    Fontos!
    Értelmezésemben a “blogcsősz, blogforgalom irányító, talpnyaló, más hozzászóló emberek mondanivalóját kritizáló”
    Nem azonos a blog adminisztrátorával.

  82. hollósi szerint:

    Részben egyetértek Gordonnal, mert a melós az EU-ban tényleg csicska lett, a paraszt meg zsellér lesz 2011.-től.
    Az más kérdés, hogy amíg EU lesz, addig így is marad.
    A feltétlen EU híveket az állampolgár sorsa nem érdeklí, ők magasabb érdekekben gondolkodnak. Vajon milyenben?

  83. Jeniszej szerint:

    Pontosan azért válnak azzá a melósok parasztok. Ez egyenes következménye az ország kiárusításának.
    Kizsákmányolt gyarmati országgá válunk.
    Csak az a baj, hogy vannak itt köztünk, akik még örülnek ennek. Természetesnek veszik semmi rosszat, nem vélnek felfedezni az ország gazdaságának lerombolásában.

  84. hollósi szerint:

    T. Jenyiszej! Igen, vannak, akik örülnek a rombolásnak, az állampolgárok lecsúszásának. Azt is sejtjük, miféle érdekeket szolgálnak.

  85. Vátesz szerint:

    AZ IGAZSÁG SZABADDÁ TESZ. Dobálom a magaslabdát Gordonnak, még oda is írom, mégis ráharap. Kár, hogy nagyon szelektív a harapása, csak kicsire harap, nagyra nem mer. Na Gordon, nem számoltál be, mi lett a kis intelligenciateszt eredménye nálad. Magyar vagy országlakos vagy?
    Mit szólsz a gatyaletoláshoz, vagy az áradathoz, amit már nem lehet megállítani. Mit tesznek a libsik, azonkívül, hogy már a NATO-t hívod segítségül. Rossz gondolat, mert azt kell csinálni, amit az irakiak, kerülni az amerikaiakkal az összecsapást, de lelőni és felrobbantani minden szarházi amerikabérenc hazaárulót. Ahogy Irakban, úgy Afganisztánban sem fog győzni Amerika. Dobok még egy magaslabdát, saját kútfőmből:
    IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMIG AMERIKA NAGYHATALOM! Na erre kössetek csomót! Erre az ADOTT ESETRE szól az ötszázezer befogadása, meg amúgy melegszik a Föld légköre, s itt van elég édesvíz.
    Nép nélküli országot az ország nélküli népnek! Kár hogy ez már Palesztinára sem volt igaz. Amerika elég tágas, de lehet hogy egyszer bevadulnak a feketék, s elégtételt vesznek a rabszolgasorsért. (1702-ben a fő rabszolgakikötőben, Newportban bejegyzett 208 rabszolgaszállító hajó közül 200-nak zsidó tulajdonosa volt.) Európában a hosszúfejű gallok országa a legalkalmasabb hely betelepülésre, csak ott meg sok az arab is.
    Én a kerekfejüek lakta Magyarországot végképp nem javasolnám, ha mégis jönnének, beengedünk ugyanannyi palesztint is. UGYANIS A BETEGSÉGET IS VAKCINÁVAL GYÓGYÍTJÁK.
    Gordon, kár lelkesedni az Únióért, belátható időn belül fel fog bomlani, ma sem egyéb a tőke érdekében összetákolt ócska akolnál, jobban tették volna, ha maradnak a Közös Piac elnevezésnél. Már az is hazugság volt, mert a nagyok letarolták a kicsik piacait. A libsi rögeszme az állandó fejlődésről meg zsákutca, mert a jelenlegi erőforrásfelhasználás is kétszerese annak, amit a Föld megújítani képes. Jöhet az a közszájon forgó elmélet, miszerint betegségekkel a Föld lakosságát 2.5 Milliárdra csökkentik, s akkor az arra kiválasztottak uralhatják a Földet, annak veszélyeztetése nélkül. A magyar jobboldalt meg kár vádolni ilyen állítások gyártásával, mert Amerikában számosan vannak vezető értelmiségiek, akik ezt vallják (pl. Noah Chomsky).
    Még egy harapnivaló Gordonnak: A POKOLBA VEZETŐ ÚT TALMUDDAL VAN KIKÖVEZVE! (Patent Vátesz)

  86. Gordon szerint:

    “Szegény elnyomott és kisemmizett parasztfiataljaink” meg Ausztriába járnak át tanulni. “Szegény elnyomott” parasztfelnőtteink meg ingatlanokat vásárolgatnak Burgenlandban.

    “Naponta átjáró magyar diákok mentették meg szeptemberben egy osztrák település iskolájának felső tagozatát. A határ menti munkavállalók közül is sokan ingáznak Ausztriába, újabban pedig egyre gyakoribb, hogy magyar családok ingatlant vásárolnak, s az osztrák állampolgárság reményében átköltöznek szomszédainkhoz.” (…) “Az átköltözés még nem tömeges, de azért a vasi határ közelében található Rohoncon (Rechnitz) már ötvennégy magyar állampolgár vásárolt házat. A háromezer lelkes Felsőpulyán (Oberpullendorf) pedig jelenleg hetvenöt magyarnak van ingatlanja.”

    http://nol.hu/belfold/20090926-nehany_magyar_hazat_cserel

    Ha a bolsevikok által kiépített és általatok (Vátesz, Vermes, Jeniszej, stb-k) visszasírt vasfüggöny még mindig létezne, akkor erre sem nagyon kerülhetett volna sor. Ismét növekszik a burgenlandi magyarok száma.

  87. Gordon szerint:

    A pokolba vezető út leginkább hülyeséggel van kikövezve. Vátesz az egyik főmérnöke. 😀

  88. Jeniszej szerint:

    Ez Magyar paraszt fiatalokat, melósokat, a többségi Magyarságot kigúnyoló blogcsősz, blogforgalom irányító, talpnyaló még mindig itt melegszik közöttünk.
    Azt röfögi dicsekedve, hogy ő még mindig az Ó bolsevik irodalomból táplálkozik, miközben szítja itt a tüzet.
    Idézem:”
    – „A legostobább mszmp propagandafanzinokban lehetett ilyeneket olvasni, hogy “szegény magyarok” “olcsó népautója”.”

  89. Jeniszej szerint:

    Igazat mond Kövér László miszerint “elfogyott” a nemzeti vagyon.
    Kiárusították, szétlopták az országot, most még a lábunk alól a Magyar földet is idegen kezekre akarják juttatni.
    Vannak, akik még ujjonganak, tapsolnak is e szörnyű tetthez!

  90. Gordon szerint:

    “Nem blogcsősz” Jeniszej még 0 óra 45-kor is verte a billentyűzetet, csak hogy válaszolhasson Gordonnak. Megtisztelő, csak épp hiteltelenné teszi azt az állítását, hogy én lennék itt a legaktívabb fórumozó. Előfordul hogy napokig hozzá se szólok semmihez, bezzeg Jeniszejnek mindig mindenre volt, van, lesz válasza.

  91. Gordon szerint:

    A termőföldet a “szegény magyar parasztjaink” butábbik része árusította ki a “szegény magyar parasztjaink” okosabbik felének, akik az utóbbi években szépen bespejzoltak termőföldből, és már alig várják hogy nyereséggel továbbpasszolhassák azt. Gondolom mindezt azért teszik “szegény magyar parasztjaink”, hogy még több ingatlant vehessenek Burgenlandban, esetleg hogy “szegény magyar parasztfiaink”, és “szegény magyar parasztlányaink” könnyebben tanulhassanak Ausztriában.

  92. Vátesz szerint:

    Úgye megmondtam, Gordon csak kishalakra harap. Szelektív a harapása, ahol nincs esélye győzelemre ott csöndben marad. Jellemző, az utolsónak leírt magaslabdámra mert reagálni, ott sem meri kimondani a Talmud szót.
    Valóban a pokolba vezető út hülyeséggel van kikövezve, azaz Talmuddal. Színtiszta rasszista mű, Hitler a nyomába sem érhet, igaz nem egy gazember a szerzője, hanem több. A goj nem ember, magja mint a szamáré. Gojnak adott szót nem kell megtartani. Fuldokló gojt nem kell a folyóból kimenteni. Erről még vicc is született: Egy zsidó és egy goj egymás mellett horgászik. Egyszer csak a goj a csónakjából a vízbe esik, s kapálódzva fuldoklik. A zsidó mellé evez, majd megkérdezi: Kedves uram, abban az esetben, ha mégis vízbefúlna, nekem adja a csónakját?
    Gordonnak nincs mersze válaszolni, az olyan kérdésekre, hogy a fejlődés veszélyezteti a Földet, amely már így is kétszeresen van túlfogyasztva.
    Hogy a libsik, közte ő is, már csak a NATO-ban reménykedik, majd az megállítja a jobboldalt. Nincs mersze arra reagálni, miszerint IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMIG AMERIKA NAGYHATALOM.
    Gordon, Öreg halász, Manitu egyesüljetek! Tartsátok a jó irányt (mint, az SZDSZ)! Számomra megtisztelő a Jenyiszej, Vermes csoportosítás.
    Köpök minden eszmére, számomra csak a magyarság megmaradása, természetesen a Kárpát-medencében, fontos. Az országlakosok meg találnak maguknak más országot.

  93. Jeniszej szerint:

    gordon a mániákus bogcsősz a többség utálója a három-hatvanas kenyér megvetője az Ó komcsi irodalom nagyra-tartott ismerője, talpnyaló, senkiházi az ország kifullasztóinak drukkere, gondolatok cenzúrája a magyar emberek szégyene – hát még mindig nem tudsz leszokni utálatos libsi szokásaidról?
    Akarsz a fajtiszta szürke szamárról további részleteket. Lehet, hogy tudományos érdeklődésedet a szürke szamár már nem kelti fel, – bár csodálkoznék rajta.
    Igen igaza van Kövér Lászlónak mikor azt állítja széthordták kiárusították az országot.
    Sajnos itt van közöttünk a gordon bogcsősz aki még örül is neki és semmi kivetnivalót nem talál benne, hogy még a paraszt családoktól is el akarják orozni az életük értelmét adó termékeny Magyar földet.

  94. Jeniszej szerint:

    Igaz a gordon csak a saját szintjén álló kisemberekkel mer “röfögni”.
    Persze a Prednik tanár úrtól fél,mint a tüztől. (he-he)

  95. Vátesz szerint:

    Kövér László régi jó elvtárs, Gyurcsánnyal együtt alapította a MISZOT nevű KISZ utódszervezetet, Stumpf, Palotás, Bajnai, Szilvásy, stb. társaságában 1988. nov. 26-án. Az egyetem elvégzése után az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének lett a munkatársa, mellékesen a pápai Kövér család minden egyes tagja kommunista volt, söt Kövér azért került felvétel nélkül a jogi egyetemre, mert a vörös katona nagyapának komoly érdemei voltak. Kövér József, az MSZP pápai alelnöke – a Fidesz-alelnök Kövér László nagybátyja.
    Deutsch Tamás – KISZ titkár, Orbán Viktor – KISZ titkár, Kövér László – KISZ-titkár.
    Kövér László egyik kedvenc mondása: “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!”

  96. Attila szerint:

    Gordon!

    “Még mindig nem kaptam választ arra, hogy miért jobb ha a termőföld megműveletlenül áll.”

    Pihentetésről hallottál már?
    Egyébként, hogy új információt tuszkoljak abba a kis csökött agyadba:
    1. Nyugati gazda előbb tud földet venni, magasabb áron.
    2. Kb nyugati multik példájára dolgoztat napszámban embereket, az áru pedig kimegy az országból.
    3. A magyar föld nem eladó!

  97. Attila szerint:

    Vátesz!

    Képmutató rakás hasmenés az egész. ÉS van olyan , aki bálványként tiszteli. Ő a fidesz radikális hangja, állítólag. 😀

  98. Jeniszej szerint:

    Vátesz komolyan – ezeken kívül van még valaki?
    Rendes ember politikai hivatást vállal egyáltalán?
    Van olyan aki feddhetetlen előéletű rokonokkal – le és felmenő hozzátartozóval rendelkezik?
    Muszáj apáink vétkeiért nekünk vezekelni? Persze a bűnösök bűnhődjenek.
    Az embert saját tettei alapján kel e megítélni? – Vagy nem?
    Hová vezet az örökös nemzeti torzsalkodás? – Valószínű a nemzet széthullásához.

  99. Vátesz szerint:

    Az a néhányszáz ember, aki országgyűlési képviselő most vagy volt a húsz év alatt, az az egész értelmes Magyarország, mert KISZ-esként jókor voltak jó helyen, így ők lettek az ellenzék is? Ezért kell nekünk hasra esni előttük? Jöjjenek akkor inkább a fiatalok, kormányozzanak ők, mi meg jól el fogunk vitatkozni a kibukott, korunkbeli jobb és baloldali politikusokkal. Én eléggé ismerem a csepeli politikai garnitúrát, nem nagyon lehet miből válogatni. Országosan is ez a helyzet, Jenyiszej te fején találtad a szöget, rendes ember nemigen vállal politikai hívatást.
    Miért vagyok ellenséges a Fidesz vezetőségével, mert leírtam hálátlanok és gyávák, Kövér különösen az. Tettem nekik egy óriási szolgálatot egyszer, az lett az eredménye ami közmondássá vált, A HÁLA NEM POLITIKAI KATEGÓRIA! Rendben, mással is megtették, tessék akkor majd szembeszélben vizelni.
    A leszármazók természetesen nem felelnek az apák bűneiért, de itten a jelenlegi politikusokról mondtam véleményt.
    Egyébként a leszármazóknak annyi köze van bármilyen disznósághoz, hogy a felmenők legtöbbször a leszármazók jövőjének biztosítása érdekében követnek el főleg anyagi vonatkozású bűnöket. A mongolok a nagyonnagy bűnöket az egész nemzetség kiírtásával torolták meg, nehogy kifizetődő legyen például a hazaárulás.
    Nem érdemes lopni, ha nincs kinek. A krumplibogarakat is a genetikai lenyomatukkal (imágó, lerakott peték) kell elpusztítani, mert heteken belül újra elszaporodnak.

  100. Jeniszej szerint:

    HE-HE!

Itt lehet hozzászólni !