Átadták a Jahn Ferenc Kórház felújított sürgősségi osztályát

Csepel.hu

Átadták a rekordidő alatt felújított Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát március 26-án. A munkálatokat január 15-én kezdték, a beruházás 125 millió forint kormányzati támogatással készült el. A betegeket mostantól 21. századi színvonalon fogadhatják.

Az átadási ünnepségen megjelent Németh Szilárd és Kucsák László országgyűlési képviselő, Cserháti Péter miniszteri biztos, Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója, valamint az intézmény ellátási körzetéhez tartozó települések polgármesterei.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, hogy a korábbi kormány 2002 és 2010 között 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, ami főleg a budapesti és a Pest megyei lakosokat érintette hátrányosan. A Fidesz-KDNP kormány 2010 után mintegy 500 milliárd forintot költött a vidéki kórházak fejlesztésére. A kormány az Egészséges Budapestért program keretében újítja fel a budapesti egészségügyi intézményeket, amihez kapcsolódóan emelik az ágazatban dolgozók bérét is. A Jahn Ferenc Kórház ellátási területéhez csaknem 400 ezer ember tartozik, köztük a csepeli és soroksári lakosok. „Biztosak lehetünk benne, hogy a betegek elégedettebbek lesznek a felújított sürgősségi betegellátó osztály működésével, mint korábban” – mondta Németh Szilárd.

Ralovich Zsolt arról beszélt, hogy tavaly 4318 beteget láttak el a kórház sürgősségi osztályán. A részleg 170 négyzetméterrel bővült. Megújult a váróterem, a megfigyelő helyiség, új betegellátó rendszert hoztak létre. Korszerű orvosi berendezések, technológiák állnak rendelkezésre. Újdonság, hogy a szakrendelést két pszichológus munkatárs segíti a jövőben.

Cs. A.

Csepel.hu

11 hozzászólás “Átadták a Jahn Ferenc Kórház felújított sürgősségi osztályát” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    “Sürgösségi osztályt adtak át?”
    Kérdezné a ballib jelölt.

    “Azt bárki tud.
    Korházat bezárni! Az a valami! MI meg is csináltuk!”

  2. Nagyapó szerint:

    Lemaradt a képről Szabó Szabolcs Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. propaganda szerint:

    Szép, szép, de ettől nem lesz több orvos, és nem lesz rövidebb a várakozás sem.
    Egyszer voltam a Jahn Ferencben a sürgősségin, reménytelen volt, hogy valaha is sorra kerülök, így inkább otthagytam az egészet. Egy orvossal tudtam beszélni az udvaron, aki épp végzett. Alkoholszaga volt. Ennyit erről.

  4. Nagyapó szerint:

    propaganda hinti a maffiabal hazugságait!! Magyarországon a 3. legrövidebb a várakozási idő az EU-ban, legfeljebb 2 hónap. Karácsony előtt beszéltem a SOTÉN egy svéd beteggel, aki daganatát jött operáltatni, mert otthon – Svédországban – 3 hónap múlva került volna sorra (Bp.-en a daganatos betegek elsőbbséget “élveznek”).
    propaganda, ha hazudik, ne legyen kicsinyes, írja, hogy az egész sürgősségi osztály tök részeg volt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. propaganda szerint:

    Idióta nagyapó! A sürgősségiről beszélek, itt nem hónapban, hanem órában mérjük a várakozási időt! Nem tudod, mi az a sürgősségi?

  6. Qqriq szerint:

    A cukorbetegek jellegzetes édes-savanyú pörköltcukor- vagy alkoholszagot áraszthatnak magukból, ami a hasnyálmirigy és a vese leépülését jelzi.

  7. Jobban szerint:

    Van akiknek “savanyú a szőlő”, mert akikre ők szavaznak, azok nem átadnak bármit, hanem csakis bezárnak…

  8. Nagyapó szerint:

    propaganda! Már az általánosban követelmény a szabatos fogalmazás! Ha nem tudja magát kifejezni, ne firkáljon! Érdekes “reménytelen volt, hogy valaha is sorra kerülök, így inkább otthagytam az egészet” akkor mi a fenének ment oda?
    A sürgősségin tárolják az érkezés és az ellátás időpontját, adja meg ezeket az adatokat is!!
    (Nagyon terheli a rendszert, hogy hétvégén vagy ünnepnapokon ide szállítanak minden alkohol- és drogproblémával küzdő beteget.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. propaganda szerint:

    Qqriq, sajnos az piaszag volt.

    Nagyapó, szabatosan fejeztem ki magam, a te szövegértési képességeiddel viszont súlyos gondok vannak. Képzeld, azért mentem oda, mert szükségem volt ellátásra, de mivel láttam, mekkora sor van előttem, és belátható időn belül nem kerülök sorra, így úgy döntöttem, megpróbálkozom egy másik kórház sürgősségijén.

  10. Qqriq szerint:

    Jó, akkor legyen piaszaga. De az orvos is ember. Miután végzett a kemény munkával, esetleg Ő is megengedhet magának egy-két szál cigarettát vagy egy-két felest. Ez nem bűn, mert egy sürgősségi osztályon dolgozni nagyon megterhelő. Ja és az ellátás nem érkezési sorrendben történik, hanem ún. triázsolással.
    A sérültek osztályozása jelentős átfedést mutat (nem meglepő módon) a tömeges balesetnél megismert sérült osztályozással.
    I. Instabil keringés vagy légzés, légúti elzáródás, erős vérzés, politraumatizált – életveszélyes (piros)
    II. 4-6 órán belül instabillá válhat, pl.: égés, amputáció, nyílt törés, koponyasérülés – súlyos (sárga)
    III. Stabil, sürgős beavatkozást nem igényel, pl.: zárt sérülés, kisebb lágyrész sérülések – könnyű (zöld)
    IV. Klinikai halott vagy imminens, pl.: nyílt has vagy mellkas, élettel össze nem egyeztethető, (kék)
    H. Halott – újraélesztés értelmetlen (fekete)

  11. […] forintból a Jahn Ferenc Kórház, ahol a sürgősségi osztály felújításának első üteme már el is készült. Folytatódnak a kerületi rendelőintézet-felújítások, ezen felül közel kétmilliárd forint […]

Itt lehet hozzászólni !