A fogvatartottak is hozzájárultak az ország megvédéséhez

Csepel.hu

A kormány és a Fidesz-KDNP a tisztességes, becsületes, jogkövető és törvénytisztelő emberek pártján áll, nem a bűnözőkén, fogvatartottakén, elítéltekén – szögezte le az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a Váci Fegyház és Börtön kultúrtermében tartott sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd elmondta, a magyar börtönök telítettsége 129 százalékos, és a zsúfoltság alapja az, hogy a három csapás törvény miatt kétezerrel több embert zártak be. (A magyar büntetés-végrehajtás intézményeiben jelenleg több mint 17 ezer ember van elzárva.)

A politikus hangsúlyozta: mindenképpen szeretnék felszámolni a túltelítettséget, de a családok támogatása megelőzi a börtönépítést. Németh Szilárd szerint a migráció „Európára szabadította a terrorcselekményeket” is. Embercsempészet ügyében 190 magyar és 220 külföldi állampolgár van őrizet alatt, a migrációs törvény kijátszása miatt pedig 445 külföldi. „Ez a szám csak azért ilyen kicsi, mert megépült a kerítés” – tette hozzá. Németh Szilárd megköszönte a fogvatartottaknak, hogy hozzájárultak az ország megvédéséhez, utalva ezzel arra, hogy a második határkerítést ők építették ki.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !