Döb­be­ne­tes rész­le­tek a ve­ro­nai tra­gé­di­á­ról, ki­szi­vár­gott a vád­irat

Ripost

Három alap­vető ok ve­ze­tett Ve­ro­ná­ban a ma­gyar di­á­ko­kat és ta­ná­ra­i­kat szál­lító busz tra­gé­di­á­já­hoz ta­valy ja­nuár 20-án: el­aludt a sofőr, sza­bály­ta­la­nul épült az au­tó­pá­lya érin­tett sza­ka­sza, és a pót­tar­tály miatt jóval na­gyobb tűz ke­let­ke­zett. Most újabb rész­le­tek de­rül­tek ki a ki­szi­vár­gott olasz vád­irat­ból.

Kiszivárgott a veronai tragédiával kapcsolatos olasz vádirat: már hat embert vádolnak! A  korábban megírta, hogy a magyar buszsofőrt és két autópálya-mérnököt hamarosan bíróság elé állítják. Most a veronai Pantheon című lap azt írja: további három olasz szakembert vádolnak,akiknek a munkája közvetetten szerepet játszhatott a halálos balesetben.

Olaszországban a több ember halálát okozó gondatlan közúti baleset okozásáért 18 év börtönt is kiszabhat a bíróság, és nem csak az olaszokra, hanem V. János sofőrre is!

Az olasz hatóságok eddig két autópálya-mérnököt gyanúsítottak meg amiatt, hogy nem volt jól megépítve a szalagkorlát, és a hídpillér túl közel volt az úttesthez. A vádirat alapján viszont az olasz sajtó már öt olasz szakembert említ vádlottként! Egyikük Alberto Brentegani, az A4-es autópálya Brescia-Padova szakaszának a felelőse, a másik Giovanni Luigi Da Rios, aki a szalagkorlátok építésének műszaki vezetője volt.

Három további olasz szakember az ANAS vállalat dolgozója, őket az autópálya útszakaszainak tesztelésével bízták meg.

Mindegyiküket halált okozó gondatlan közúti baleset okozásával vádolja a veronai ügyészség, 18 év börtönt is kaphatnak, ha elítélik őket

– közli a Pantheon olasz lap.

A kiszivárgott olasz vádirat további részletei a  napilap keddi számában olvashatók! Keresd az újságárusoknál!

Forrás: Ripost

Itt lehet hozzászólni !