Legyen ön is Milliomos! program tanórai alkalmazása

Torizzenotthon.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Ki ne ismerné Vágó István kvízműsorát, a Legyen ön is Milliomos! vetélkedőt?! Sok programozót megihletett a játék.

A programok között akad olyan is, ami akár tanórán is kiválóan használható, saját kérdéseket készíthetünk hozzá.

Remek alkalmazásokat kódoltak le a programozók a témában, azonban egyet kiemelnék közülük. Egy olyan LOIM (Legyen ön is Milliomos!) játékot, ahol a kérdéseket mi magunk szerkeszthetjük könnyedén egy Excel dokumentum segítségével. Ettől lesz használható bármilyen tanóra keretei között. Készíthetünk megfelelő kérdéssort bármilyen tantárgyhoz, életkorhoz, tudáshoz.

A játék letöltése és telepítése

A Legyen ön is Milliomos! játék szoftvere erről az oldalról tölthető le. A program freeware, azaz szabadon felhasználható. Így iskolai gépekre is feltelepíthető jogtisztán.

Letöltéshez kattints a WINDOWS ECECUTABLE linkre (az alábbi képen piros karikával jelölve), amely néhány másodpercen belül megtörténik. A letöltött állományt legkönnyebben böngésződ letöltések gombja alatt találod meg. Innét elindíthatod a program telepítését, mely telepítésvarázsló segítségével néhány kattintással megtörténik.

Kérdések importálása

(A program használatához érdemes bekapcsolni a hangszórót.) Ha telepítéskor a teljes programot feltetted a gépre, akkor keletkezik egy ikon az asztalon. Innét elindítva a játékot, első lépés a kérdések importálása. Enélkül a játék nem indul el! Első lépésként nézzük, hogy tudod importálni a gyári kérdéssort.

kérdések importálása
Kérdések importálása

Kattints a varázspálca ikonra (fenti képen látható). Megnyílik az Import varázsló ablak. Itt kell kiválasztanod a már létező kérdéseket, egy Excel dokumentumot. (Jelen esetben a gyári fájlt.)

LOIM Import varázsló
LOIM Import varázsló

Első lépésként ki kell választani, milyen kérdéstípust akarsz importálni: sorkérdéseket (itt sorrendbe kell tenni a megadott kifejezéseket és a leggyorsabb versenyző nyer), illetve kérdéseket (ezek azok a kérdések, amelyeknél a 4 lehetséges válasz közül ki kell választani a megfelelőt).

Második lépésben jelölni kell, hogy kívánod-e törölni a régebbi kérdéseket. Ha több fájl kérdéseit akarod egyszerre használni, csak akkor válazd a meghagyom opciót.

Harmadik lépésként a sárga mappa ikonra, azaz megnyitásra kattintva, meg kell adnod azt a fájlt, amely a kérdéseket tartalmazza (.xls). A gyári kérdéseket abban a könyvtárban találod, ahova a programot is telepítetted. Alapbeállítás esetén: C:\Program Files (x86)\LOIM\. Itt keresd meg a Data nevű mappát, amelyben LOIMMinta.xls néven találod meg a kérdéseket.

Importálás befejezte után a rózsaszínű (Új sorkérdés), vagy a kék (Új játék) ikonokkal meg is kezdheted a játékot. (A helyes válaszra mindig 2x kell kattintani, mert az első kattintással csak megjelölöd!)

Forrás: Torrizzenotthon.hu

Egy hozzászólás “Legyen ön is Milliomos! program tanórai alkalmazása” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Apró kiegészítés. A Legyen ön is Milliomos! nem Vágó István kvízműsora. A műsort az RTL vásárolta a játékot kifejlesztő angoloktól. Annyira Vágó műsora, amennyire Brockhauser Barbara műsora az időjárás jelentés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !