Karácsony Gergely: “Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt” – videóval

Pesti Srácok

Még fél évvel ezelőtt is utálta a szocikat, mára azonban az MSZP miniszterelnök-jelölt aspiránsa Karácsony Gergely, Zugló párbeszédes polgármestere. A PestiSrácok.hu csokorba gyűjtötte, az MSZP által nagyon akart Karácsony korábban miket nyilatkozott mostani hódolóiról, a videóban pedig azt is megnézheti, a politikus hogyan egyértelműsítette, hogy az MSZP és a DK ágyazott meg a Fidesz kétharmadának, ezért ezekkel a pártokkal nem lehet szövetségre lépni és hogy az MSZP és a DK a két legelutasítottabb párt Magyarországon.

Miközben Karácsony Gergely még idén is ódzkodott az MSZP-től és a DK-tól, öt évvel ezelőtt Debrecenben nyomatékosan és hangsúlyosan kinyilvánította, hogy „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”, majd később, hogy „azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik seggéből az összefogást”.

Karácsony Gergely 2017. májusában volt a Polbeat című élő műsorunknak a vendége, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy ő az új pártok szövetségében hisz. “A kormányváltáshoz szükséges egymillió új szavazót sem Botka László, sem pedig Gyurcsány Ferenc nem tudja megszólítani. Erre egy olyan kis pártokból álló szövetség lenne képes, amely egyszerre fiatalos, lendületes és hiteles, és egyszerre erőt is fel tud mutatni. Orbán Viktor leváltása nem egyszemélyes mutatvány. Az ellenzéki politikában rengeteg a nyafogás, de nekem van egy jövőképem” – mondta Karácsony Gergely. A kis pártok szövetségében a Momentumot, az Együttet és az LMP-t is említette, a Jobbik ugyanakkor nem fér bele ebbe a világképbe.

“Nem gondolom, hogy a választópolgárok bíznának azokban a pártokban (az MSZP-ben és a DK-ban – a szerk.), akik megágyaztak a Fidesz hatalmának. A fiatalok nem is értik, miről beszélnek ezek az emberek. Szerintem egy teljesen új ajánlatot kell tenni” – mondta a Polbeatben Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely és az MSZP kapcsolatának szélsebes változására mi sem jellemzőbb, mint a Párbeszéd októberi közleménye, amelyben az akkor még érezhetően az Együtt–Párbeszéd-összefogás sikerében bízó politikus az MSZP-re is utalva úgy fogalmazott, rossz irány, hogy megpróbálják az ellenzéket a maga sokszínűségében tönkretenni, és megpróbálják a nagyon különböző politikai világnézeteket valamilyen egységes alakzatba összesöpörni, ezáltal kioltva azt az erőt, ami épp a sokszínűségében van.

2016-ban egyébként még Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője is úgy vélekedett, hogy az MSZP elárulta az elveit.

Karácsony Gergely a Polbeatben új ajánlatról beszélt. Nos, ő megtette. Hétvégén felállt az MSZP pódiumára Molnár Gyula mellé…

Itt megnézheti a teljes, Karácsony-Stefka-Szarvas vitát, a májusi Polbeatet!

Egy hozzászólás “Karácsony Gergely: “Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt” – videóval” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Az éppen összeomló MSZP miniszterelnök-jelöltje nem csak segítette a korábbi MSZP-s miniszterelnök-jelölt megbuktatását, de fél éve még az MSZP-t is jobban utálta, mint a Fideszt. Meg kell hagyni, Magyarországon a rendszerváltó pártok bukása eddig is tele volt komikus jelenetekkel, de ez tűnik ilyen tekintetben messze a legígéretesebbnek.

Itt lehet hozzászólni !