Aprítja a DK az MSZP-t: már sajtófőnökük sincs a szocialistáknak

Újra Gyurcsány az úr a régi pártjában

Pesti Srácok, Csepel.info

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke egy kedd esti Facebook-posztban jelentette be, hogy megválik a párt sajtófőnökétől. Nyakó István bűne az volt, hogy Gréczy borospince-botrányára reagálva hivatalos pártközleményben azt írta, “ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására.”

Vérre menő online csapatává lett Gréczy Zsolt, a DK szóvivőjének szekszárdi borospince látogatása avagy nem látogatása. A helyi MSZP ugyanis a civilhetes hírének megjelenését követően egy mémet osztott meg a közösségi portálon – azt állítva a képmontázzsal, hogy Gréczy Zsolt titkos találkozón vett részt két szekszárdi fideszes vezetővel az egyik borospincében.

Előbb Gréczy jelentette be, hogy feljelenti az MSZP szekszárdi szervezetét, mert azon a napon nem is járt Szekszárdon és a nevezett helyi politikusokat nem is ismeri. Aztán kommentekben esett egymásnak a DK és az MSZP tábora. Szabó Zoltán a DK parlamenti képviselője egészen erős kijelentéseket is tett arról, hogy ez csak a miniszterelnök jelöltségről lemondott Botka köreinek partizánakciója lehet, amelynek célja, hogy aláássa a két párt között éppen normalizálódni látszó viszonyt.

Aztán nap közben az MSZP is kiadott egy hivatalos közleményt:

“foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával! Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog.”

Nem maradt el a reakció. Nyakónak felelnie kellett a vélhetően pártvezetéssel nem egyeztetett hirtelen kiadott sorokért.

Molnár Gyula közleménye a felelős, azaz a sajtós leváltásáról nem nyugtatta meg a kedélyeket, sőt, ő maga is  céltáblává vált. Van aki szerint “a DK most porig alázta a szocikat”. Egy másik hozzászóló pedig lekicsinylőn megjegyzi, hogy “Gyulácska jó ideje nincs a helyzet magaslatán.

“Ha az lettél volna, már kilenc hónappal ezelőtt fenékbe billenteted volna a Botkátokat akit csak azért küldtek oda, hogy szétzúzza a még meglévő szocikat, hát sikerült.”

Persze akadnak, akik hálálkodnak az okos döntés miatt, mert most az összefogás a lényeg – de utána ők is kapnak hideget-meleget a többi kommentelőtől. Egyszóval Gréczy Zsolt esete a szekszárdi borospincével, a baloldal kommunikációjában vetekszik egy brazil szappanoperával.

Forrás: Pesti Srácok

Egy hozzászólás “Aprítja a DK az MSZP-t: már sajtófőnökük sincs a szocialistáknak” bejegyzésre

  1. királyerdei szerint:

    Allahu Akbar!Így van Szabó elvtárs?

Itt lehet hozzászólni !