Meglepetés? Mégis megint összeáll Gyurcsány és az MSZP

MTI, Mandiner

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje annyira bizonygatta, hogy Gyurcsány nem lesz a közös ellenzéki listán, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke máris felajánlotta Gyurcsánynak a megegyezést.

Alig jelent meg a Medián az MSZP katasztrofális támogatottságáról szóló közvélemény-kutatása, Molnár Gyula az MTI-nek eljuttatott közleményében jelezte, nyitott a Gyurcsány Ferenc személyét illető tárgyalásokra. Az MSZP pártelnöke mindezt annak ellenére jelentette ki, hogy Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt többször is kifejtette, kizárt Gyurcsány Ferenc nevének közös listán való szerepeltetése.

Molnár ugyanakkor egy feltételt említett, mely lényegében lehetetlenné teszi a Gyurcsány személyéről való megegyezést: akkor alkudozhatnak a DK elnökéről, ha az ellenzéki összefogásba meghívott hat párt számára megfelel az exminiszterelnök személye a közös listán.

Közölte továbbá: Botka László miniszterelnök-jelölt és az MSZP javaslata a választási együttműködésről továbbra is érvényes mindegyik demokratikus párt felé. Szerintük az ajánlat minden részt vevő pártnak parlamenti képviseletet, többüknek frakciót is eredményezhet. Molnár Gyula arra kérte a pártok vezető testületeit, hogy a javaslatot súlyának megfelelően kezeljék, és felelősen tárgyalják meg.

Botka László hétfőn jelentette be, hogy a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek. Az elosztás arányát a választói támogatottság, a március és augusztus közötti közvélemény-kutatási adatok alapján határozták meg.

Forrás: MTI, Mandiner

Itt lehet hozzászólni !