Több jogot az ovisoknak és le a Putyin-tervvel! – A Németh Szilárd elleni “civil” tüntetésen jártunk (PS-videó!)

Pesti Srácok

Ellenzéki szemszögből igen sokan – a szervezők szerint százötvennél is többen – vettek részt azon a tüntetésen, amelyet Németh Szilárd ellen hirdettek meg. A fentiekben a Pesti Srácok videóját láthatja, az alábbiakban pedig annak beszámolóját olvashatják.

Tüntetést tartottak az Alkotmányvédelmi Hivatal előtt hétfő délután Gulyás Mártonért, Vágó Gáborért és Schilling Árpádért. A szervezők szerint ugyanis “hazug, méltatlan és meggondolatlan” kijelentést tett róluk Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke, aki titkosszolgálati információkra alapozva őket nevezte meg az elkövetkezendő hónapok utcai zavargásainak szervezőjeként. A jelenlévőket Jurák Kata szembesítette a színpadon elhangzott meredek állításokkal.

A szervezők szerint Németh Szilárd a “szolgálatok munkájára is árnyékot vetett és kontrollálhatatlanul veszélyes helyzetbe hozta a megnevezetteket”, ezért akarták megmutatni, hogy ők nem félnek, hanem “normális közállapotokat követelnek”, a gyűlöletkeltésnek pedig nincs hatalma felettük.  A rendezvényen a PestiSrácok.hu stábja az eddigi demonstrációkról már jól ismert ellenzékiekkel beszélgetett, akik elengedhetetlen biodíszletként tűntek fel hol szervezői mellényben vagy éppen tüntetőként a tömegnek barokkos túlzással sem nevezhető csoportosulásban. Antal Nikolettát már jól ismerhetik a Ligetvédőktől, emlékeznek, ő volt az, aki tavasszal többször át akart jutni a rendőrsorfalon, hogy kitűzze az Európa Uniós zászlót a parlamentre. Nikótól megtudtuk, hogy létezik egy titkos Fidesz lista, ahol ő másodikként van feltüntetve, mint veszélyes elem. Kérdésre válaszolva elmondta: a titkos listát már törölték a Facebookról, de elhangzott a Híradóban is. Egyébként pedig Magyarországot a külföld védi meg: Németország, Franciaország és az Unió.

A felszólalók között ott volt természetesen a Tanítanék Mozgalom szószólója is, aki az LMBTQ-s szervezet képviselőjével együtt emelte fel szavát a Bibliából kölcsönzött igeversekkel az Orbán-rezsim ellen, de tegnap azt is megtudhattuk, hogy a szólásszabadság mindenkinek jár, így az óvodásoknak is. 

A tüntetés képzeletbeli ideológiai fonalát azonban végleg akkor vesztettük el, amikor Horgas Péter arról beszélt, hogy a Soros – terv nem létezik, de Putyin-terv igen. Kérdésünkre azonban nem volt hajlandó kifejteni, hogy mit ért ezalatt, így sajnos rejtély övezi a Putyin-tervet, amiről úgy tűnik, csak néhány ellenzékinek lehet tudomása. Gulyás Mártontól viszont megtudtuk, hogy az Agóra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, elkészült a választójogi törvény módosított javaslata, amit el akarnak fogadtatni a parlamenttel. Amennyiben ez nem történik meg, erőszakmentesen, de polgári engedetlenségi mozgalom veszi kezdetét, ami nem tudja, hogy forró ősszé válik-e majd. Az aktivista portálunk kérdésére válaszolva azt is elmondta, hogy nem az a feladata, hogy pártot alapítson, hanem a mozgósítás és nyomásgyakorlás. 

A videóból még több izgalmas információ is kiderül, higgyék el, megéri végignézni!

Forrás: Pesti Srácok

Egy hozzászólás “Több jogot az ovisoknak és le a Putyin-tervvel! – A Németh Szilárd elleni “civil” tüntetésen jártunk (PS-videó!)” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Na ettől is jót hánytam !

Itt lehet hozzászólni !