Nagy sikere volt a családi hajókirándulásnak

Csepel.hu

Augusztus 27-én, vasárnap, izgalmas városnéző hajózásra invitálta a kerület a kisgyermekes családokat. A kirándulás a Boráros téri Mahart kikötőből indult a kétszintes Zsófia főhercegné panoráma hajóval. A rendezvényt ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. szervezte az önkormányzat támogatásával.

A programon részt vett Borbély Lénárd polgármester, aki a családokat köszöntve elmondta, az önkormányzat eddig csak a nyugdíjasok számára rendezett hasonló hajókirándulásokat. Ám már régóta tervezték, hogy a családoknak is szerveznek ilyen jellegű programot. Ahogy a polgármester fogalmazott, ez a rendezvény főpróbája, ha jól sikerül, rendszeres programmá válhat a kerület életében. Végül megköszönte a családok részvételét, jó szórakozást és élményekkel teli kirándulást kívánt a gyerekeknek.

 

Izgalmas programok

A sétahajó tágas fedélzete gyorsan megtelt nézelődőkkel, izgatott gyerekzsivajjal. A kulturális élményeken, a látnivalókon túl számos érdekes és izgalmas program várta a gyerekeket, mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. Az arcfestés igen népszerű volt a kicsik körében, de a Buborék együttes interaktív koncertje is óriási sikert aratott. A csapat vidám gyerekdalai megalapozták a jó hangulatot.

Akik a nagy nyüzsgésben elfáradtak, egy kis pihenésre vágytak, azok kedvükre színezhettek, csákót, tulipánt, hajót hajtogathattak az asztaloknál. A sportot kedvelők mini ping-ponggal tehették próbára kézügyességüket, labdaérzéküket. A résztvevőket bőséges kínálatú büfé is várta, így aki megéhezett, többféle szendvics, teasütemény, üdítő közül válogathatott.

 

Kilátás a Dunáról

A gyerekek szívesen nézelődtek szüleikkel az emeleti nyitott fedélzeten is. A Dunáról egyedülálló kilátás nyílt a város történelmi épületeire. A hajó a Gellért-hegy, a vár, a Parlament mellett elhaladva egészen a Margitszigetig jutott, majd visszafelé vette az irányt.

Akik a program végén kellő erőt éreztek még magukban, kipróbálhatták a kötélhúzást, valamint ügyességi és fejtörő játékokban vehettek részt. A rendezvény kabalafigurájával, az óriási majommal is sokan lefényképeztették magukat.

 

Jövő nyáron ismétlés!

A mintegy háromórás hajókirándulás sikeres volt, és egyben hagyományteremtő is, az óriási érdeklődésre tekintettel pedig jövő nyáron is várható hasonló kirándulás.

 

A képek ide kattintva megtekinthetők

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !