Iskolakezdés együtt! – Célba ért Csepelen az első tanszercsomag

Csepel.hu

Idén Horváth Judit gyermekei kapták meg legelőször az első tanszercsomagot az Ökumenikus Segélyszervezettől. Augusztus 24-én Wolf Kati és a segélyszervezet munkatársai átadták a beiskolázási támogatást az Ady Endre utcában lakó nehéz helyzetben lévő családnak. A két iskoláskorú gyermek egyenként tízezer forint értékű csomag kapott, amelyben füzetek, színes ceruzák, tollak, vonalzók, rajzlapok és megannyi minőségi tanszerek sorakoztak. Az otthonukban tartózkodók szinte szóhoz sem jutottak a segélyakció látványától.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházának közösségi termében számos önkéntes segédkezett a csomagok összeállításában.

A segélyszervezet hatodik éve segíti a rászorulókat az iskolakezdésben. A cél becsengetésig megint ezer tanszercsomag eljuttatása a gyermekekhez, a szervezet intézményeibe, a segélykérők otthonába, illetve a határon túlra Kárpátaljára, Erdélybe és a Vajdaságba is.

Az első csomagok útnak indulása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Lehel László elnök-igazgató elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak az Iskolakezdés együtt! segélyakció mellé, és így az elmúlt másfél hétben több mint hétmillió, azaz hétszáz tanszercsomagnyi pénzadomány érkezett. Az elnök köszönetet mondott a 1353-as adományvonalat hívó és a segélyszervezet honlapján adományozóknak, valamint az adománygyűjtésben és a csomagszállításban segítséget nyújtó Magyar Postának és a tanszerek megvásárlását segítő Herlitz tanszergyártónak.

A négy gyermekét egyedül nevelő csepeli édesanya kérdésünkre elmondta: hatalmas öröm számunkra, hogy első alkalommal ingyenesen jutottunk ilyen szép adományhoz, amely iskolakezdésünket elősegíti. Ezúton megköszönöm a jólelkű adakozók felajánlásait.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !