Álomból valóság: BL-főtáblán a DVSC!

A nyugati sajtó már kezdi elfelejteni a magyar labdarúgás korábbi sikereit

Nemzeti Sport, Csepel.info

Bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután az idegenben aratott 2-1-es győzelmét követően a magyarországi visszavágón 2-0-ra legyőzte a bolgár Levszki Szófiát. A Loki Varga József és Rudolf Gergely remekbe szabott góljával diadalmaskodott a Puskás-stadionban, s 4-1-es összesítéssel ment tovább.

Sokat kellett várni rá, de végre kijelenthetjük: ismét van magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. A Ferencváros 14 évvel ezelőtti sikere után a DVSC lett a második magyar alakulat, amely bejutott az elitliga csoportkörébe.

A Loki a Szófiában aratott 2–1-es győzelme után a visszavágón, a Puskás-stadionban is legyőzte a bolgár Levszkit. A 2–0-s végeredmény Varga József és Rudolf Gergely találatával alakult ki. Ráadásul nem is akármilyen gólok voltak ezek…

A középpályás, miután Coulibaly harcosan visszaszerezte a labdát a bolgároktól, okosan nyesett a kissé kint álló Georgi Petkov fölött a kapuba a 13. percben.

Bő húsz perccel később az ebben a szezonban még eredménytelen Rudolf találata sem volt kisebb csapattársáénál, a támadó pörgött-forgott, majd óriási gólt ragasztott a vendégkapu bal felsőjébe.

Az egész mérkőzésen okosan, taktikusan futballozott a DVSC. Herczeg András együttese az idegenben megszerzett egygólos előnye tudatában, majd Varga és Rudolf gólja után is kontratámadásokra épített, a taktika pedig maximálisan bejött.

A magyar bajnokcsapat megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára, és várhatja a csütörtöki sorsolást, amelyen már Európa elitcsapatait is kaphatja a Debrecen.

nso.hu

Sajtóvisszhang: „Kik ezek a magyarok?”

A közismert nemzetközi sportportálok egytől egyig megemlékeztek a Debrecen történelmi sikeréről, igaz, eltérő terjedelemben. Az olasz, francia és spanyol sajtó megelégedett az eredmény közlésével, de a német, angol és természetesen bolgár oldalak bővebben foglalkoztak a magyar bajnok BL-be jutásával. A beszámolókból az derül ki, hogy bizony ideje volt már egy magyar futballsikernek, hiszen a Ferencváros 14 évvel ezelőtti bravúrja lassan feledésbe merül…

Álomgólok Debrecenben – Kicker

A tekintélyes német szaklap internetes kiadása meglepetésnek tartja, hogy a Debrecen bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A rövid beszámolóban hangsúlyozzák, hogy a magyar bajnok „álomgólokat” lőve verte meg 2–0-ra a bolgár Levszki Szófiát – igaz, a címből az derül ki, a kollégák nem tudtak róla, hogy a találkozót nem Debrecenben, hanem Budapesten rendezték.

Történelmi debreceni siker – Goal.com

Az egyik legnépszerűbb nemzetközi labdarúgóportál történelmi sikerként jellemzi a Debrecen továbbjutását, és megemlíti, hogy telt ház, 32 000 néző előtt rendezték meg a párharc visszavágóját Budapesten. A honlap beszámolójában kiemeli Szarmov kapufáját, valamint egyaránt gyönyörűnek titulálja Varga József és Rudolf Gergely gólját.

Kisebb szépséghiba, hogy a DVSC fiatal középpályása egyszer Varga Zoltánként szerepel a szövegben (való igaz, a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi klasszisa sem lőhette volna meg jobban a labdát). Magyar szempontból rosszuleshet, hogy a cikk első verziójában még az szerepelt, hogy a Loki az első magyar csapat, amely bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára – úgy tűnik, a Ferencváros bravúrja lassan feledésbe merül… De ez a lényegen nem változtat: a Loki második magyar csapatként ott van a kontinens legjobbjai között.

A Debrecen volt a favorit – SkySports

A tekintélyes portál rövidre szabott összefoglalójában megemlíti, hogy az idegenben aratott 2–1-es siker után a magyar bajnok számított a Levszki Szófia elleni párharc esélyesének, és nem is hibázott: Varga és Rudolf góljaival 2–0-ra nyert.

Vége a várakozásnak – uefa.com

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja már a keddi meccs előtt terjedelmes cikkben foglalkozott azzal, hogy a magyar bajnoknak hosszú idő után ismét esélye van rá, hogy belépjen a „mennyország kapuján”.

Az uefa.com a találkozó után született írásában kiemeli, hogy a DVSC két nagy góllal másodszor is legyőzte a Levszki Szófiát, és ezzel a Ferencváros 1995-ös sikere után második magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligájába.

A portál kiemeli, hogy a Debrecen a mérkőzés során fokozatosan elbizonytalanította a nagy lendülettel kezdő bolgárokat, és végül teljesen megérdemelten, kettős győzelemmel búcsúztatta a bolgár bajnokot.

A csoda elmaradt – Topsport

A bolgár Topsport internetes oldal a Levszki tulajdonosát idézve azt emeli ki, hogy bár sokan bíztak benne, hogy a hazai vereség ellenére újra eljuthat a bolgár bajnok az álmok földjére, de a csoda elmaradt.

„Hatvankilenc százalékban birtokoltuk a labdát, többet lőttünk kapura, de mindez semmit sem ért, így nem is érdemes a statisztikáról beszélni. Bíztunk a továbbjutásban, de néhány kulcsjátékosunk nem azt nyújtotta, amit tud, így a csoda elmaradt” – mondta a Levszki tulajdonosa, Todor Batkov a Topsport által idézett nyilatkozatában.

A sportvezető hozzátette, a klub anyagi háttere stabil, és bízik abban, hogy erre alapozva ismét bajnok tud lenni Bulgáriában, és az Európa-ligában valamelyest feledtetni tudja a Debrecen elleni kudarcot.

nso.hu

Kapcsolódó cikkek:

Fotókon a DVSC főtáblára jutását hozó este

A BEK és a Bajnokok Ligája 1955-ben kezdődött történetéről itt olvashat.

14 hozzászólás “Álomból valóság: BL-főtáblán a DVSC!” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Csodálatos, és még szebb futballősz elé nézünk: BL csoportmeccsek, válogatott meccsek… Irány a VB!

  2. kovács Ernő szerint:

    Most már annak szurkolok, hogy a kedvenc csapatom az Inter jöjjön Budapestre! Egyébként szép volt fiúk!

  3. Gordon szerint:

    Ja, és lesz még egy U20-as VB is szeptember és október hónapban.

  4. Tuktujaktuk szerint:

    Férfimunka volt! Gratulálok!

    Csak azt nem tudom, hogy Orbán Viktort miért kellett belekeverni a végén, hisz ez egy sportközvetítés? Lehet, ezért aludtam rosszul? Még jó, hogy a Deutsch nem volt ott, biztos beszorult a beléptetőrendszerbe.

  5. ifjútitán szerint:

    Végre valami eredmény!!!

    A magyar álom: Szeptember 5-én győzünk a svédek ellen és 9-én megverjük a portugálokat 🙂

  6. Jani szerint:

    ifjútitán: az égiek szóljanak belőled! Jaj de jó lenne! Bravó Loki!!!!!

    Így tovább! Ez példa értékű lehet minden magyar csapat számára.

  7. Zolika szerint:

    Emberek! BL, BL, BL!!! 🙂

  8. Gordon szerint:

    Bármelyik három capat jön Budapestre biztos lehet benne hogy teltház, és a pokol vár rá a “Nép”-ben!

  9. Nagyapó szerint:

    Tuktujaktuk (olyan mint a tutubejka)! Orbánt azért keverték bele, mert ott volt, ellentétben más állami és párt vezetőkkel. Orbán focista volt, és saját pénzével most is segíti az utánpótlást.
    Deutsch belekeverése öngól, mert a komcsik miért nem szerelték fel a beléptető berendezést? 2002-óta rend lenne a pályákon és nem veszett volna el 4.5 milliárd.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Jani szerint:

    Állítólag a beléptetők még megvannak, csak valahol porosodnak. Jó lenne ha nem hagynák kárbaveszni.

  11. Tuktujaktuk szerint:

    Nagyapó!

    Overdose-t meg azért látogatta meg mert a focista múltja mellett lovagolt is, a lósportot mag az apja pénzéből támogatja.
    Oszt a Deutsch mire szereltette volna fel a beléptető kaput, mikor az összes stadion abban az időben málló betonhalmazból állt.

    Én egy jó sportélményt akartam csak úgy tv-n keresztül, de a TV2-nek sikerült belekeverni egy kis politikát.

    Tapasztalat levonva: csak a 2×45 perc és az esetleges hosszabbítás nézve ezentúl részemről, ha Orbánt, Bajnait, Dávidot, Semjént, Retkest akrok látni kapcsolok az Echo-ra, Hír Tv-re, ATV-re stb.

  12. Gordon szerint:

    Tutujaktuk!

    Azt írod: “Oszt a Deutsch mire szereltette volna fel a beléptető kaput, mikor az összes stadion abban az időben málló betonhalmazból állt.”

    A megyeri útira gondolsz?

  13. Tuktujaktuk szerint:

    Gordon!

    Természetesen üdítő kivételek mindenhol vannak még akkor is ha az UTE stadion felújítása azért valósulhatott meg, mert politikusok és nem politikusok jól ismerték egymást. Nyilván a sportvezetőket sem akkor, sem most nem érdekelte, hogy honnan kapnak pénzt rekonstrukcióra, mert nem voltak és nincsennek abban a helyzetben, hogy bármilyen ezirányú állami segítséget elutasítsanak.

    Arra gondolok, hogy ebben az országban vannak ötletek, nincs semmi kellően átgondolva, számításokkal alátámasztva, mégis megkezdik a kivitelezést amit aztán félbe is hagynak. Természetesen ennek ára van, amit a lesajnált adófizetők szponzorálnak.

    Egem aztán roppantul nem érdekel, hogy ki áll e mögött: Deutsch-Gyurcsány sportminiszterek vagy Németh Szilárd sporttanácsnok, engem csupán az bosszant hogy hülyére vesznek mindenkit, határozott-mindent elsöprő lendülettel szónokolnak minden épp általuk felkarolt dologról, miközben én csak azt várom el tőlük, hogy JÓ GAZDA GONDOSSÁGÁVAL vezessék piciny népünket, használják fel befizetett javainkat összezsugorított országunk javára.

  14. unkasz szerint:

    A hitelesség kedvéért: a TV2-n híradásában nemcsak Orbán jelent meg, ha nem a szoci Újhelyi is, aki szintén kint volt a meccsen és nyilatkozott a meccs után.

Itt lehet hozzászólni !